Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sol ön kapı ve sunroof rüzgar sesi hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Sol ön kapı ve sunroof rüzgar sesi hakkında

Herkese selam,

Rüzgar ses iyice canımı sıkmaya başladı, 80 km hızda bile oluyor genelde, özellikle sol ön kapıdan ve sunroofdan. Sunroof perdesini kapatınca kesiliyor ses ama güneş gelsin diye de kapatmak istemiyorum.

Kapı fitillerimde çatlaklar var , würth spreyi de kullandım ama çözülmedi ses problemi, Kapının daha tok kapanmasını istiyorum fitilin sert olması için olmadı akvaryum hortumu yöntemini deneyeceğim.

Opel parçacısını aradım ön kapı fitilleri 300 tl yi buluyor. Değişim çözüm mü bilmiyorum.

Kapı fitili değişimi yanında kapı ayarı vs oluyor mu yaptıran var mı acaba bir katkısı olur mu bunun.
    İnsignia 1.6t 180hp cosmo

Benimde sunrooftan rüzgar sesi geliyor. Sanki tam kapanmıyor gibi. Umarım ucuz yollu bir problemdir.
    "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

fitil değişimi yerine ekstra fitil takın. U, Z ve L tipi fitiller satılıyor, kendinden yapışkanlı.

sunroof tan ise bnde rüzgar sesi gibi bir ses geliyor ama tam olarak değil.
      Fikrin kadar varsın!

Yorum

sunroof tan rüzgar sesi Astra j lerde de var benim aracın sunroofundan da ses alıyor sanırım kronik

Yorum

Sunroof sesi perde kapanınca kesiliyor mecbur kapatıcam artık arada sırada.

Kapıdan gelen rüzgar sesi için yeni öğrendiğim birşey var, kapı ayarı yapılması gerekebilirmiş, birde bunu deneyeceğim,

İyi bir kaporta ustası var mı tavsiye edebileceğiniz ankarada bu kapı ayarını yaptırabileceğim?

Yorum

Kapı ayarını tecrübeli bir ustaya yaptırın eğer işinin ehli değilse kapı ayarının yanlış yapılmasından daha fazla rüzgar sesi alırsınız bunu unutmayın

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Kapı fitillerinin şişmesi için sprey sıkıldığını söylemişti servis elemanı!
              Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Tavsiye için teşekkürler, evet usta düzgün yapmazssa ayarı daha beter olabilir sonuç, o yüzden bende tavsiye istiyorum ankara da iyi bir usta için.

sprey denedim würth marka ama sonuç alamadım, kapı ayarım düzgün olsaydı işe yarardı sanırım genelde yorumlar iyi çünkü spreyin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: arel2434 View Post
                  Kapı fitillerinin şişmesi için sprey sıkıldığını söylemişti servis elemanı!
                  Evet uygulamalardan biri budur ama bu spreyin özeliği gidene kadar işe yarar diğer bir taraftan fitiller deforme olmuşsa sertleşmişse ne yapsanız işe yaramaz ama kolay kolay bozulmaz fitil yalnış kimyasallarla silinme yada aşırı sıcaklık değişimi fitili bozar

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Insignialarda malesef bu problem var ben de çok uğraşmıştım. Sol ön kapınıza ayar yaptırıp fitillerinizi kontrol edin. Ve çamurluk içlerinde kapı içine rüzgar gitmesini engelleyen sünger keçeleri kontrol ettirin. Bu keçeler bir süre sonra yuvasından çıkıp aşağıya eğiliyor ve bütün önden gelen hava kapı içine basılıyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nalbantoglu View Post
                      Insignialarda malesef bu problem var ben de çok uğraşmıştım. Sol ön kapınıza ayar yaptırıp fitillerinizi kontrol edin. Ve çamurluk içlerinde kapı içine rüzgar gitmesini engelleyen sünger keçeleri kontrol ettirin. Bu keçeler bir süre sonra yuvasından çıkıp aşağıya eğiliyor ve bütün önden gelen hava kapı içine basılıyor.
                      Teşekkürler onuda kontrol edicem.

Yorum

İşleniyor...
                      X