Duyuru

Collapse
No announcement yet.

YAZ LASTİĞİ SEÇİMİ (CONTİNENTAL Sport Contact 6))

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• YAZ LASTİĞİ SEÇİMİ (CONTİNENTAL Sport Contact 6))

Selam Abilerim kardeşlerim.
    1.6 180bg İnsigniama 20 inch yeni jant takımı alıyorum. 255 35 r20 Lastik seçiminde kafam çok karıştı. En önemli konu kuru zeminde frenleme ve yol tutuşu. Tabi fiyatında çok ağır olmasını istemiyorum ama elimden geldiğince katlanacağım. Aramızda Continental sport contact 6 kullanan ya da duyan varmı? İyimidir ya da bu ayarda önerebileceğiniz marka model var mıdır? Değerli önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,
    continantel premium contact 5 almıştım Astra H için çok pişman oldum , çok kaliteli lastik yol tutuşu çok süper fakat kazık gibi lastik ve sizin jantlar büyük ve yanakları çok ince yerdeki tozu toprağı hisssedersiniz,ben geçen sene insigniada bridgeston varrken ayrıca lastikler 3 yaşında iyi durumda olmasına rağmen onlarda kazık gibiydi mayaları sert yani bu yüzden Goodyear a geçtim komple hem yazlık hem kışlık değiştirdim.Piyasadakı en sessiz lastik dieyebilirim,bridgeston ve continenetal aynı ölçüdeki lastiklere 71db gürültü verirken goodyear 68 db veriyor,ha derseniz ki Türkiye şartlarında goodyear yada michalen yanakları balon yapar XL yanaklı olanından alın buna ek olarak jant korumalı olanı tercih edin park ederken Jantları çok güzel koruyor. MFS diye bir birim (Jant koruma)
    goodyear sizin ölçüdek lastikte 71dB veriyor continentalde 73dB ve bu fark büyük farktır.link attım gerçi almanca ama göz gezdirin derim hatta ADAC almanya ve Avrupa lastik testlerine bakın Almanyada hep continental önde iken (politik olarak) goodyear ve michelin avrupa testlerinde önleri paylaşır.

Yanlış anlamayın bir sorum olacak neden 20 inch Jant ? Görüntü inanılmaz o ayrı konu fakat konfordan çok ödün vermeniz gerekebilir.
    PS: sakın continentali kötülediğimi düsünmeyin konu sadece konfor üzerine..

Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

Yorum

Kulakları çınlasın goodyear eagle asimetrik alan bir arkadaş vardı yanakları çok zayıf olduğu için hafif kaldırıma sütrmeden lastik öldü demişti..)) aklıma geldi.. 20 inç kullanmadığım için bilemiyorum.. fakat genelde gördüğüm pirelli pzero taktırıyor millet.. tabi conti michelin goodyear hepsi dünya markası.. kullanan arkadaşlar daha net cevap verecektir..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44 View Post
        Kulakları çınlasın goodyear eagle asimetrik alan bir arkadaş vardı yanakları çok zayıf olduğu için hafif kaldırıma sütrmeden lastik öldü demişti..)) aklıma geldi.. 20 inç kullanmadığım için bilemiyorum.. fakat genelde gördüğüm pirelli pzero taktırıyor millet.. tabi conti michelin goodyear hepsi dünya markası.. kullanan arkadaşlar daha net cevap verecektir..
        bu yüzden XL yanak alinmasi sart, zaten dikkat ederseniz benim ekledigim linkte XL yanak ve ayrica jant korumali olan..

Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

Yorum

Benimde XL idi zaten ama birinde yanağa demir girdi. Birini de çividen attık. aSya bu işlerin uzmanı
          2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Pirelli pzero nero gt kullanıyorum ve gayet memnunum

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Premium markaları az cok denemiş biri olarak verilen paraya acıyorum sadece...

Falken aldım. On numara lastik.
              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
              SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Bülent Yüksel View Post

bu yüzden XL yanak alinmasi sart, zaten dikkat ederseniz benim ekledigim linkte XL yanak ve ayrica jant korumali olan..
                aynen.. hayırlı olsun güle güle kullanın..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: enesdemirpirci View Post
                  Selam Abilerim kardeşlerim.
                  1.6 180bg İnsigniama 20 inch yeni jant takımı alıyorum. 255 35 r20 Lastik seçiminde kafam çok karıştı. En önemli konu kuru zeminde frenleme ve yol tutuşu. Tabi fiyatında çok ağır olmasını istemiyorum ama elimden geldiğince katlanacağım. Aramızda Continental sport contact 6 kullanan ya da duyan varmı? İyimidir ya da bu ayarda önerebileceğiniz marka model var mıdır? Değerli önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
                  Merhaba, 1 ay önce Conti Premium Contact 6 aldım 245.45.18 ölçülerinde. Lastikler ciddi yumuşak hamurlu ve yol sesi almıyor. 71 db ses değeri var. 18 ölçüde Sport Contact 6 olmadığı için (19 dan başlıyor) premium contact aldım, olsaydı sport contact 6 alacaktım.
                  conti kalitesini tartışmaya gerek yok, maddi durumunuz el veriyorsa Conti her zaman doğru tercihtir bana göre.
                  Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL + Navi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: denz View Post
                    Benimde XL idi zaten ama birinde yanağa demir girdi. Birini de çividen attık. aSya bu işlerin uzmanı
                    Valla XXL da olsa gene demir girer gence civi girer sizdeki biraz sansizlik olmus sanirim...

Yorum

O da olabilir tabi ama forumda şikayet eden bir kaç insan olması da düşündürmüyor değil
                      2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya View Post
                        Premium markaları az cok denemiş biri olarak verilen paraya acıyorum sadece...

Falken aldım. On numara lastik.
                        Siz ne süredir kullanıyorsunuz hocam? Zamanla sertleşme oluyor mu lastikte? Yol sesi, konfor ve yakıta etkisi nasıl? Çok soru sordum sanırım
                        Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL

Yorum

Bu hafta basında goodyear asymmetric 3 245 45 r18 lastik aldım aracım için. Falken almak istiyordum ama bu ölçülerde bulamadim.
                          .
                          Etiket değeri bu ölçülerin en iyisi diyebilirim.
                          .
                          Bunu kullanımda da hissettiriyor.
                          .
                          Hem kuruda, hem ıslakta test ettim. Uzun yolda yaptim. Yol tutuş ve konfor kesinlikle çok iyi. Hiç güvensizlik vermiyor.
                          .
                          Tavsiye edebilirim. Tabi lastik daha 1 haftalık. Ileride ne olur bilinmez.
                          İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Arkadaşlar döktürmüşsünüz çok çok teşekkürler
                            Pirelli p zero inceledim araştırdım, bir çok kişi kafadan kayma ve erken abs problemleri yaşamış ki lastik bayağı sert. hatta neredeyse tüm bilinen markaları araştırdım bir çok bilgi edindim, forumlarda dolaşdıkça kafam karıştı çünkü bir kişi michelin iyi diyor diğeri bir daha asla almam diyor, bu neredeyse her marka için geçerli. Ama şöyle birşey var ki gerçekten bir lastik iyiyse güzel yorumlar çoğunluk oluyor. Konuyu açarken belirttiğim gibi frenleme ve yol tutuşu en önemlisi. Continental sport contact 6 önceki modellerine göre ciddi geliştirmiş kendini. Sonuçlar ortada, michelin ile neredeyse aynı seviyeye gelmiş sayılır.
                            Tek eksik yanı kullanım ömrü olarak rakiplerinden aşağıda kalmış. Michelin 52bin km conti 30bin km. Ben az km yaptığım için tercih edebilirim ama kararımı tam vermedim çünkü sizlerin yazmış olduğunuz gibi falken v.s araştırmaya devam ediyorum. Marka takıntım yok ama kafadan kayma veya yersiz abs olaylarından hiç hoşlanmam. Başıma geldiği için 300 500 fazla vereyim emin olayım istiyorum. Ama derseniz ki şu marka şu lastik çok iyi ve uygun, neden olmasıntabi istediğim ebadlarda olmalı.
                            Bu arada neden 20 inch diye sormuşsunuz. Çünkü orjinali 18 inch olan bir jantı değiştiriyorsam hakkı 20dir diye düşünüyorum ve gerçekten araba istiyor. 20 bile üzerinde acaba 20 mı diye düşündürüyor kasa sağlam ve oturaklı. Ebatlarda gelince 255 35 r20 olacak. Eğer bulabilirsem arkalar tabanı 265 yapabilirim, bulamazsam önle aynı olacak. Ve jantlar gerçekten çok iyi (benim zevkime göre) inşallah bitirince sizlerle de paylaşıp yorumlarınızı almak istiyorum.
                            Lastik önerilerinizi bekliyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: maxut View Post
                              Bu hafta basında goodyear asymmetric 3 245 45 r18 lastik aldım aracım için. Falken almak istiyordum ama bu ölçülerde bulamadim.
                              .
                              Etiket değeri bu ölçülerin en iyisi diyebilirim.
                              .
                              Bunu kullanımda da hissettiriyor.
                              .
                              Hem kuruda, hem ıslakta test ettim. Uzun yolda yaptim. Yol tutuş ve konfor kesinlikle çok iyi. Hiç güvensizlik vermiyor.
                              .
                              Tavsiye edebilirim. Tabi lastik daha 1 haftalık. Ileride ne olur bilinmez.
                              Lastiği kaç TL'ye aldınız acaba ? Bende almayı düşünüyorum
                              2013 İnsignia Cosmo 1.6T

Yorum

İşleniyor...
                              X