Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Şasi No Mantığı Hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Şasi No Mantığı Hakkında

Şasi No nun mantığını çözmek için bilgilendirici bir yazı var, ben bu yazıyı okuduğumda iyi tamamda benim aracım o zaman 2016 model olması gerekiyor diyordum Şasi Numaramı incelediğimde... Ve gerçektende Şasi No yu sorguladığımda, aracım 2016 Model çıktı. Ben 2015 sanıyordum. trafiğe çıkışı Ekim 2015, Ama model yılı 2016. Kafası karışık olanlara bilgi verebilecek güzel bir link.

Bu yazıdan sonra https://vindecoder.eu/ adresinden şasi sorgulaması yaptığınızda detaylı bilgiyi veriyor.

Benim aracım için çıkan Sonuç;
    Manufacturer: Adam Opel AG
    Manufacturer Address:
    Bahnhofsplatz
    65423 Ruesselsheim
    Germany
    Product Type: Passenger Car
    Make: Opel
    Check Digit: 2
    Model Year: 2016
    Plant Country: Germany
    Sequential Number: *****
    Uluslararası literatürde VIN (Vehicle Information Number) yani Araç Tanımlama Numarası denilen tabir aslında şasi numarası diye bildiğimiz tabirle aynıdır.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Benim insignia 2014 model çıktı. Ruhsatta 2013 model görünüyor. Trafiğe çıkışı 2013 Aralığın son haftası.
    2014 model yani 1 yas küçük görünmesinin bir avantajı var mı?
    Şimdi satarken​​ 2013 mu diyecez 2014 mü?

​​​​​Linkleri okumadim direk sorgulama yaptım
    Öfke Gelir Göz Kararır, Öfke Gider Yüz Kızarır...

Yorum

verdiğim linkte aslında yazıyı okursanız bir ibare var. Şöyle ;
      • 10 ila 17. basamaklar ise aracı tanımlayan özellikleri (Vehicle Identifier Section – VIS) gösterir.10. basamak aracın model yılını belirtir. Bilindiği gibi aracın model yılı üretim yılı ile aynı olmayabilir. Keza 2014 model araçlar 2013 yılında üretilmeye başlanır. 10. basamakdaki harf veya rakama göre aracın hangi yıl model olduğunu anlayabiliriz.
      Yani 2016 model bir araç 2015 yılında üretiliyor. Kayıtlarda şaside sorgulama yapılınca fabrikanın model olarak baz aldığı yıl 2016 oluyor. Ama biz araçları 2015 te trafiğe sokuyoruz, trafiğe çıkışı 2015 oluyor. Aslında model yılı 2016. İşin gerçeği bu. ama sonuçta satacağınız kişi her halukarda aracın 2015 te trafiğe çıktığını görecek görmelide ama işin gerçeği fabrika için araç model yılı 2016. sizinkide 2014
      1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
      Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Şasi Sorgulama belli bir standarta göre olsada üreticiler bazen standartları bozuyorlar bir ara vin decode programı yazmıştım baktım her markada ayrı ayrı standartlar var bırakmıştım

http://i1299.photobucket.com/albums/...ps7dqtfztr.png
        Son düzenleme: FacomX; 21.03.2017, 13:53.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bu bilgilere göre 2015 ekim ayında sıfır aldığım araç 2013 modelmiş.Açıkcası canım sıkıldı
          2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
          2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Bilgilendirme için teşekkürler, 2011 model aracım 2011 de üretilmiş
            2011 MODEL ,1.6T 180hp, DVD800

Yorum

2015 aracım 2016 çıktı...İlginç....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi View Post
                Bu bilgilere göre 2015 ekim ayında sıfır aldığım araç 2013 modelmiş.Açıkcası canım sıkıldı
                2013 üretimi aracı 2014 neyse de 2015 model olarak nasıl satış yapabiliyorlar...
                Gerçekten can sıkıcı bir durum. Geçmiş olsun mu denir bilemedim. Allah sağlıkla bindirsin. Çokta kafaya takmayın.
                Öfke Gelir Göz Kararır, Öfke Gider Yüz Kızarır...

Yorum

belki yanlış bir harf işlemi olmuştur. yanlış yorumlama yapmıştır sistem. sıfır yerine "o" harfine basmışsınızdır. sanmam 2015 sıfır alınan aracın 2013 olacağını. şasi no nuza birde linkteki makalede açıklanan tablolara göre kontrol edin. Ya da özelden bana gönderin bende bir bakayım duruma. en garantisi serviste sorgulama yapın.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
                    belki yanlış bir harf işlemi olmuştur. yanlış yorumlama yapmıştır sistem. sıfır yerine "o" harfine basmışsınızdır. sanmam 2015 sıfır alınan aracın 2013 olacağını. şasi no nuza birde linkteki makalede açıklanan tablolara göre kontrol edin. Ya da özelden bana gönderin bende bir bakayım duruma. en garantisi serviste sorgulama yapın.
                    Verdiğiniz linke göre baktığımda aracımın şase nosundaki 10.harf D buna göre 2013 model olarak göründü.Daha sonra başka bir siteden baktım araç 2015 7.ay üretimi olarak göründü.Sanırım kodlamalar standart değil yada farklılıklar gösterebiliyor.Neyse içime su serpildi yoksa hafta sonu soluğu otokoçta alacaktım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: gezgin_insignia View Post

2013 üretimi aracı 2014 neyse de 2015 model olarak nasıl satış yapabiliyorlar...
                      Gerçekten can sıkıcı bir durum. Geçmiş olsun mu denir bilemedim. Allah sağlıkla bindirsin. Çokta kafaya takmayın.
                      Teşekkürler neyse ki araç 2015 model çıktı.Sanırım verilen linkteki bilgiler değişkenlik gösterebiliyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi View Post

Verdiğiniz linke göre baktığımda aracımın şase nosundaki 10.harf D buna göre 2013 model olarak göründü.Daha sonra başka bir siteden baktım araç 2015 7.ay üretimi olarak göründü.Sanırım kodlamalar standart değil yada farklılıklar gösterebiliyor.Neyse içime su serpildi yoksa hafta sonu soluğu otokoçta alacaktım
                        https://vindecoder.eu/ bu siteden sorguladınız mı ? tabloya bakıp kendiniz yorumlarsanız yanlış çıkabilir, birde araç donanımına göre opsiyonlara görede farklılıklar çıkartabiliyor. genelde doğru çıkar.

Yorum

https://vindecoder.eu/ bu siteden sorguladınız mı ? tabloya bakıp kendiniz yorumlarsanız yanlış çıkabilir, birde araç donanımına göre opsiyonlara görede farklılıklar çıkartabiliyor. genelde doğru çıkar.
                          Verdiğiniz linke görede imal tarihi 26.07.2015 çıktı.Model yılı olarak 2013 diyor.Sanırım bu kasanın ilk çıkış yılı olarak 2013 diye onu belirtiyor .

Yorum

siz yanlış yorumlama yapıyorsunuz sanırım çıkan sonucu, orada tek tarih yazıyor. MODEL YEAR: Bu da aracın üretildiği yılı gösterir. Siz kasa tipinden bahsediyorsanız zaten 2013 de makyaja girdiği için 2013 makyajlı tip demek istiyor haricen baktığınız tablo. Bu markadan markaya da değişiklik gösterebilir zaten. Kısacası verdiğim linkten 2015 çıkması aracınızın sizinde dediğiniz gibi 2015 model üretim olduğu kesindir. Kazasız belasız kullanın inşallah.

Yorum

siz yanlış yorumlama yapıyorsunuz sanırım çıkan sonucu, orada tek tarih yazıyor. MODEL YEAR: Bu da aracın üretildiği yılı gösterir. Siz kasa tipinden bahsediyorsanız zaten 2013 de makyaja girdiği için 2013 makyajlı tip demek istiyor haricen baktığınız tablo. Bu markadan markaya da değişiklik gösterebilir zaten. Kısacası verdiğim linkten 2015 çıkması aracınızın sizinde dediğiniz gibi 2015 model üretim olduğu kesindir. Kazasız belasız kullanın inşallah.
                              Model year yazan yerde 2013 yazıyor.Made yazan yerde 26.03.2015 yazıyor.İki farklı tarih var.Size özel mesaj ile şase nosu gönderdim bakabilir misiniz?

Yorum

İşleniyor...
                              X