Herkese merhaba, başlıktan da anlaşılacağı gibi park sensörleri sıkışık trafikte bazen çileden çıkartıyor. Park asistanını kapatmadan sesleri azaltmanın yolu var mıdır? Biraz araştırdım fakat bir çözüm bulamadım, bilgisi olan kimse var mıdır? Şimdiden teşekkürler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Ön-arka park sensörleri uyarı sesi şiddeti
Collapse
X
-
Merhaba, plaka çerçevesi yok ben direk yapıştırdım. Normalde ışıklarda durduğumda park asistanı otomatik olarak devreye giriyor ve önden ya da arkadan yaya geçtiğinde veya yanda bir araba durduğunda algılayıp ötmeye başlıyor. Önceki aracımda (skoda) bunun ayarı vardı, ses şiddetini azaltıp arttırabiliyordum. İnsignia'da baya bir araştırdım fakat bulamadım, herhalde kısılmıyor. Mecbur her durduğumda tuşa basıp kapatacağım demek ki..2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo Otomatik
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: gokhanay1 View PostMerhaba, plaka çerçevesi yok ben direk yapıştırdım. Normalde ışıklarda durduğumda park asistanı otomatik olarak devreye giriyor ve önden ya da arkadan yaya geçtiğinde veya yanda bir araba durduğunda algılayıp ötmeye başlıyor. Önceki aracımda (skoda) bunun ayarı vardı, ses şiddetini azaltıp arttırabiliyordum. İnsignia'da baya bir araştırdım fakat bulamadım, herhalde kısılmıyor. Mecbur her durduğumda tuşa basıp kapatacağım demek ki..
Özellikle açıldığında da eğer öndeki veya arkadaki engele 30cm'den daha uzak bir mesafede iken yani sesli sinyal aralıklı durumda iken mesafe değişmiyorsa kısa bir süre sonra park sensörü kendisini sessize alıyor. En ufak bir mesafe değişmesinde kaldığı yerden ötmeye devam ediyor.
Eğer herhangi bir durumda park sensörlerini kapatmak isterseniz konsoldaki tuşa basmanız yeterlidir.1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Arkadaşın bahsettiği sensörler ön ve arka tampon üzerindedir trafikte sürekli algılama yapar. Yâni devamlı çalışır durumdadır ve sesli sinyal verir. Sesini kisamazsiniz ya herseferinde tamamen kapatmak ya da mevcut duruma alışmak durumundasiniz. Şahsen ben o seslerden çok memnunum sanki aracımın benimle konuştuğunu düşünüyorum.Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo AT + Kış Paketi
Who needs an SUV when I've got the Insignia sedan
Yorum
-
ilk başlarda bende çok yadırgadım. özellikle dur kalklı trafikte rahatsız ediyordu, fakat daha sonra her yönden her yakınlaşmayı sesli ve görsel olarak beni uyararak, faydalı olduğunu anlıyorum ve gerekmedikçe kapamıyorum. sistem sürekli çalışır haldedir. anca konsoldaki tuşla kapatırsınız öttüğü zamanlarda. ama bir süre sonra tekrar tehlikeli yakınlaşma algılandığında kendini aktif eder. mevcut sürekli ötme anında dilerseniz kapatabilirsiniz...1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Sürekli aktif olması kesinlikle çok faydalı. Her an riskli yakınlaşmaları gözlemliyorsunuz. Ayrıca sürekli geriye doğru park etmiyoruz. Özellikle önden park ederken limitleri zorluyorum sağlı sollu her yönden sıfır park edebiliyoruz.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Merhaba benimkide sadece geriye takinca devreye giriyor . Sürekli durdugumda calusmasini istiyorsam kontagi cevirirken sensör dügmesine basili tutuyorum bunu yapinca araba her durdugunda yavasladiginda ötüyor . Sürekli calismasini istemiyorsam arabayi normal calistiriyorum sadece vitese takinca ve önden yanasmada direk park yerine giriyorsam dügmeye basiyorum .
Yorum
Yorum