Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Far Aydınlatma Ayarı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Far Aydınlatma Ayarı

Mrb arkadaşlar. Far ayarı yaptırdım afl videodaki gibi oldu.
    Görüldüğü gibi iki tane far ışığı oluşmuş durumda. Ve sağ far şarampolü aydınlatıyor.

Tahminim sağ ve sol far ışıkları çakışıyor ve gölgesi düşüyor. Bu yüzden iki ışık hüzmesi görünüyor. Sağ far çok sağa kaymış yolun dışını aydınlatıyor gibi.
    Bu sorunu düzeltmek için nasıl bir ayar yaptırmalıyım. Yani; hangi farı, hangi yöne döndürtmeliyim? Yükseklik ayarı nasıl?
    Tşk.
    Öfke Gelir Göz Kararır, Öfke Gider Yüz Kızarır...

En sonunda sorunun çözüldü paylaşım için teşekkürler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Yok bu çözülmemiş hali. Hala böyle. Bunu düzeltmek için nasil ayar yapmaliyim.

Yorum

Far üzerinden alyanla ayarlanıyor ama bildiğim kadarıyla sadece yükseklik ayarı yapılabiliyor.Sağ sol mercek konumu nasıl ayarlanır bilemedim.
        http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
        2.0 CDTI
        Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia View Post
          Far üzerinden alyanla ayarlanıyor ama bildiğim kadarıyla sadece yükseklik ayarı yapılabiliyor.Sağ sol mercek konumu nasıl ayarlanır bilemedim.
          Zaten far üzerinden alyanla ayarlatdım boyle oldu.

Yorum

düz zemnin düz duvar bul önünde yap ama çok hassa bir iş bu afl hem yükseklik hemde sağ sol ayarı yapıyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
              düz zemnin düz duvar bul önünde yap ama çok hassa bir iş bu afl hem yükseklik hemde sağ sol ayarı yapıyor
              Alyanla uzun-kısa far yükseklik ayarı yaptığını anlamıştım, fakat sağ sol nasıl ayarlandığını bilmiyordum. Yani yükseklik ayarı yaparken sağ-sol da otomatik ayarlanıyor diyorsun Fatih abi. Başka bir ayar yeri yok sağ-sol için.
              Hangi farı sağa ya da sola çekmek lazım, onu da bulabilsem.

Yorum

Sol far biraz daha fazla ileriyi aydınlatıyor sağ biraz daha geride kalıyor gibi .İkisi arasında ilerde ışığın bitim yerinde gölge oluşuyor gibi. Yükseklik ayarında eğer 2 farın yüksekliğini aynı olacak şekilde ayarlayamadınız ise bence bu sol farın daha ileriyi aydınlatması bundan kaynaklı olarak görüyorum. Bana göre tamamen aşağı yukarı açı değerleri ile ilgili bir durum. Nacizane bu yönde bilgi verdim insignia da yeniyim daha deneyimli kardeşlerimiz abilerimiz ne der bilmiyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omunal View Post
                  Sol far biraz daha fazla ileriyi aydınlatıyor sağ biraz daha geride kalıyor gibi .İkisi arasında ilerde ışığın bitim yerinde gölge oluşuyor gibi. Yükseklik ayarında eğer 2 farın yüksekliğini aynı olacak şekilde ayarlayamadınız ise bence bu sol farın daha ileriyi aydınlatması bundan kaynaklı olarak görüyorum. Bana göre tamamen aşağı yukarı açı değerleri ile ilgili bir durum. Nacizane bu yönde bilgi verdim insignia da yeniyim daha deneyimli kardeşlerimiz abilerimiz ne der bilmiyorum.
                  Sağ far dışa baktığı için sol daha ileri aydınlatıyormuş gibi görünüyor. Far yükseklikleri aynı. Hangi far nasıl ne kadar sağ sol yapılacak onu bulamadım

Yorum

Geçen günlerde bende de aynı sıkıntı olmuştu. Yalnız farlarda sağ sol ayarı da var bildiğim kadarıyla. Bir tanıdık usta ayarladı benimkini düz duvarda ama sağ sol ayarı da var demişti sanki. Ayrıca far sensörü var sanırım yüksekliğini açısını falan ayarlayan. Onda bir sıkıntı olmuş olabilir mi? Bir de farlarınızın menteşelerine bakın tek taraflı kırılmış olabilir veya alt taraftaki afl aynalarının sağlamlığına bakmanızı tavsiye ederim.

Yorum

Yarın ustayı denk getirirsem ayarların nereden yapıldığını fotoyla göstermeye çalışayım.

Yorum

Dikkatli bakılırsa farın asimetrik kesilme çizgilerinin aynı hizada olduğu görülebilir.

Sadece iki farın da yükseklikleri farklı. En güzel ayarlama şekli düz bir duvarda tamponla duvar sıfırlanır. Farların merkezi işaretlenir. Farların kırılması %1 ise işaretlenen merkezin 5cm altı tekrar işaretlenir ve araba 5m geriye çekilir. Farların merkezi aşağı yukarı ayar somunundan ayarlanır. Tabi kırılma %1.2 ise bu sefer odak noktası 6cm aşağı işaretlenir ve araç 5m geriye çekilir. Ayar yapılır.
                        1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                        2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                        3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                        4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                        5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                        6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: wakeupkid View Post
                          Geçen günlerde bende de aynı sıkıntı olmuştu. Yalnız farlarda sağ sol ayarı da var bildiğim kadarıyla. Bir tanıdık usta ayarladı benimkini düz duvarda ama sağ sol ayarı da var demişti sanki. Ayrıca far sensörü var sanırım yüksekliğini açısını falan ayarlayan. Onda bir sıkıntı olmuş olabilir mi? Bir de farlarınızın menteşelerine bakın tek taraflı kırılmış olabilir veya alt taraftaki afl aynalarının sağlamlığına bakmanızı tavsiye ederim.
                          Çalşırken yukarı aşağı sağ-sol bakmasında sıkıntı yok. Sensörden veya mekanik bir durumdan olduğunu sanmıyorum. Yetkili serviste tanıdık bir ustaya baktırıp yaptırmıştım. Sorun yok demişti. Sonra ben beğenmeyip başka tanıdık bir ustaya yaptırdım böyle oldu. Sağ - sol ayarını bulamadık.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: wakeupkid View Post
                            Yarın ustayı denk getirirsem ayarların nereden yapıldığını fotoyla göstermeye çalışayım.
                            Böyle bir imkan olursa bana çok yardımcı olur.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oguzhanc64 View Post
                              Dikkatli bakılırsa farın asimetrik kesilme çizgilerinin aynı hizada olduğu görülebilir.

Sadece iki farın da yükseklikleri farklı. En güzel ayarlama şekli düz bir duvarda tamponla duvar sıfırlanır. Farların merkezi işaretlenir. Farların kırılması %1 ise işaretlenen merkezin 5cm altı tekrar işaretlenir ve araba 5m geriye çekilir. Farların merkezi aşağı yukarı ayar somunundan ayarlanır. Tabi kırılma %1.2 ise bu sefer odak noktası 6cm aşağı işaretlenir ve araç 5m geriye çekilir. Ayar yapılır.
                              Evet, sağ far aşağıda gibi. Yalnız, farı biraz da sola çekmek gerekiyor galiba.

Yorum

İşleniyor...
                              X