Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2016 insignia dizel otomatik marş problemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2016 insignia dizel otomatik marş problemi

Arkadaşlar merhabalar
    Aralık ayında eski Insignia mi 2016 model dizel otomatik insignia "arac 0km" ile değiştirdim. Araç şu an 5200kmde. Aldığım günden buyana toplamda 10 sefer araç ilk marşta çalışmadı. Start dügmesine bastığımda ateslemeyi yapıyor motor çalışır gibi olup ardından hemen stop ediyor. Tekrar düğmeye bastığımda sorunsuz çalışıyor. En son dün bir kere daha oldu lakin bu sefer düğmeye bastıktan sonra motor adeta "10sn bir süre boyunca" can çekiserek stop etti. Bende ertesi gün opel odak topkapi servisine gittim. Makineye bağladılar bir şey çıkmadı "arıza vermiyor çünkü" durum ender gerceklestiginden ustaya göstermiyorum da. Usta da ondan olur şundan olabilir de diyemedi yani yarım gün harcamama rağmen Bir cözüm bulamadan servisten ayrıldım. Bu çalışmama durumu hiç birinde sabah hava soğukken ilk marşta olmadı. Hatta en sonucunda motor gayet sıcak ti. Hatta hava dahi 15 derecede idi. Bu şekilde sorun yaşayan, sorununu çözen veya yol gösterecek bilgi sahibi arkadaş varsa çok makbule geçecek.
    Saygılarımla

Direkt mazot pompası diyorum. Veya enjektörler. Sorun, yakıt ve enjektör sisteminde aranmalı.

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Bence olay yakıt. Shell'den aldığınızı düşünüyorum. Opet UltraForce deneme imkanınız var mı?
      1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
      2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
      3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
      4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
      5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
      6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

dizel motorlar inanılmaz hızlı şekilde kötü yakıta tepki veriyor ve hissettiriyor farkı, sürekli aldığım istasyonu zaruri sebepten dolayı değiştirdim geçen hafta, araç bir kaç kez difüzor temizliğine geçiş yaptı ve ilk çalıştırmada zaman zaman hafif hafif silkeliyor, yakıt dandik çıktı!
        sizde de yakıt kalitesinden kaynaklı sorun olabilir.
        1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
        Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Kaliteli yakıt araçlar için gerçekten çok önemli yakıt aldığımız yerleri güvenilir bayilerden yapın.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Yakıtı genelde yolumun üzerinde olan Bp den veya shellden alıyorum. Yakıttan dolayı olacağını zannetmiyorum. İstanbul'da yakıttan dolayı bu şekilde bir durum olsa yüzlerce araçta bu problemin yaşanması gerekir. Birde o zaman önemsemedim ama galeriden aracı aldığımda da ilk startta motor çalışmadı. O zaman da aracın içinde sıfıra yakın mazot vardı "genelde ö 15-20km gidecek kadar yakıt kalıyor" ondan dolayı oldu vs diye düşünürken 10-11 kere bu durumla yüzleştim. Artık start düğmesine acaba çalışacak mı diye basıyorum. Bugün yetkili servisleri arayıp bu şikayetle gelen olup olmadığını ne yapabileceğimizi soracağım. Bu arada yakıt önerinizi de göz ardı etmiyorum maslak opetten alıp deneyeceğim. Şu an depo fule yakın.

Yorum

Konuyu açtığım günden beri aynı durumla 5-6 kere daha karşılaştım. Yakıt için farklı istasyonlar bayiler denedim. Değişen bir durum yok. İşin garip tarafı bir tek benim araçta meydana gelmesi. Kaç tane servis aradım. Benzer şikayetle karşılaşan kimse bulamadım.

Yorum

Ali beyin söylediği noktalar kontrol edilse iyi olur. yakıt kalitesinden değil ise yakıt pompası enjektörler vb. gerçekten geçmiş olsun umarım sorununuz çözülür. bizi haberdar edin.
                1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Sistem bir noktadan hava alıyor sanki.Pompadan sonraki hat iyice kontrol edilmeli.Mazot filtresini değiştirerek işe başlayabilirsiniz.
                  http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                  2.0 CDTI
                  Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Araç o esnada titriyor mu? Yani marş basıyor, mazot geliyor ama araç çalışmıyor mu yoksa sadece marş motoru mu çalışıyor?

Benim önceki aracım Megane 3 ST'dı, Sizinki gibi sık olmasa da, 100.000km'lik kullanım boyunca 3-4 kez ben de bu sorunu yaşamıştım. Megane kesinlikle mazot göndermiyordu çünkü hiç bir silkeleme olmuyordu; araç sadece marş motorunu çalıştırıyordu. Benzer şekilde benim aracım da 2. kez butona bastığımda mutlaka çalışıyordu... Ben sorunun yazılımsal olduğunu düşünmüştüm.

Yorum

Şöyle oluyor marşı ateşledikten sonra çalışır gibi yapıp hem stop ediyor motor sesini duyuyorsunuz. Anahtarsız sistem olduğundan "start stop düğmeli" olduğu için marş işlemine müdahale edemiyorum. Belki anahtarlı sistem olsa marşa biraz daha devam etsem problem olmayacak.Silkeleme sadece bir kere oldu. 5-6sn kadar motor silkelendi titredi acayip sesler çıkardı sonra stop etti. Diğerlerinde sadece çalışır gibi yapıp duruyor.

Yorum

İşleniyor...
                      X