Selamlar herkese.Öncelikle hepinizin yeni yılı kutlu olsun.Kazadan önce sis farlarını kapattığımda otomatik farlar aktif diye bir uyarı gelirdi .Şimdi böyle bir uyarı almıyorum.Benim bildiğim afl devamlı aktif durumda değilmi .Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
AFL
Collapse
X
-
Ynt: AFL
Benim bildiğim AFL'nin sürüş modları ve uzun-kısa otomatik değişimi yalnızca "Auto" konumundayken devrede.Onun dışında kısalarda sadece kısa farlar,sisleri yakınca hem kısa hem sisler yanıyor diye biliyorum Şafak abi.Normal şartlarda "Auto" konumuna aldığımızda veya bu konumu değiştirdiğimizde "Otomatik Uzun Far Asistanı AKtif/Devre dışı" gibi veya buna benzer bir uyarı beliriyor.2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide
-
Orjinal yazı sahibi: eymenkulBenim bildiğim AFL'nin sürüş modları ve uzun-kısa otomatik değişimi yalnızca "Auto" konumundayken devrede.Onun dışında kısalarda sadece kısa farlar,sisleri yakınca hem kısa hem sisler yanıyor diye biliyorum Şafak abi.Normal şartlarda "Auto" konumuna aldığımızda veya bu konumu değiştirdiğimizde "Otomatik Uzun Far Asistanı AKtif/Devre dışı" gibi veya buna benzer bir uyarı beliriyor.
Yorum
-
Şafak abi bu uyarıları alman için sanırım far açma kapama düğmesinin konumunun AUTO da olması yetmiyor sadece.. çünkü far anahtarı AUTO konumundayken AFL, yani uzun far asistanı devrede olmayabilir. devreye almak için, farlar akşam açıkken selektör kolunu seri bir şekilde iki kez ileri doğru ittir abi.. sanki farları manuel uzun fara alırmış gibi. bunu yaptığında devir saatinde farların açık olduğu bildirim ışıkları var yeşil renkli. o bildirim ışıklarından birisinin üzerinde büyük A harfi olacaktır. eğer o üzerinde A harfi olan bildirim ışığı yanarsa o zaman uzun far asistanı devreye girmiş demektir
ama devir göstergesinde üzerinde A harfi olan bildirim ışığı yandığı halde ortadaki kırmızı bilgi ekranında Uzun Far Asistanı Aktif veya Otomatik Farlar Aktif bilidirimi gelmiyorsa o zaman bi problem olabilir abi bi servise git derim.. akşam bir dene abi, üzerinde A harfi olan bildirim ışığı gelmesi lazım uzun far asistanı için..
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: efemurattŞafak abi bu uyarıları alman için sanırım far açma kapama düğmesinin konumunun AUTO da olması yetmiyor sadece.. çünkü far anahtarı AUTO konumundayken AFL, yani uzun far asistanı devrede olmayabilir. devreye almak için, farlar akşam açıkken selektör kolunu seri bir şekilde iki kez ileri doğru ittir abi.. sanki farları manuel uzun fara alırmış gibi. bunu yaptığında devir saatinde farların açık olduğu bildirim ışıkları var yeşil renkli. o bildirim ışıklarından birisinin üzerinde büyük A harfi olacaktır. eğer o üzerinde A harfi olan bildirim ışığı yanarsa o zaman uzun far asistanı devreye girmiş demektir
ama devir göstergesinde üzerinde A harfi olan bildirim ışığı yandığı halde ortadaki kırmızı bilgi ekranında Uzun Far Asistanı Aktif veya Otomatik Farlar Aktif bilidirimi gelmiyorsa o zaman bi problem olabilir abi bi servise git derim.. akşam bir dene abi, üzerinde A harfi olan bildirim ışığı gelmesi lazım uzun far asistanı için..
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: dawn1974Evet Murat benim dediğim ikaz oydu .Sen yazınca aklıma geldi saol kardeşim.Akşam deniyeceğimOrjinal yazı sahibi: dawn1974Murat denedim ve dediğin gibi oldu bir kere ittim hemen devreye girdi
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: efemurattŞafak abi bu uyarıları alman için sanırım far açma kapama düğmesinin konumunun AUTO da olması yetmiyor sadece.. çünkü far anahtarı AUTO konumundayken AFL, yani uzun far asistanı devrede olmayabilir. devreye almak için, farlar akşam açıkken selektör kolunu seri bir şekilde iki kez ileri doğru ittir abi.. sanki farları manuel uzun fara alırmış gibi. bunu yaptığında devir saatinde farların açık olduğu bildirim ışıkları var yeşil renkli. o bildirim ışıklarından birisinin üzerinde büyük A harfi olacaktır. eğer o üzerinde A harfi olan bildirim ışığı yanarsa o zaman uzun far asistanı devreye girmiş demektir
Yorum
-
AFL sistemi yalnızca farların otomatik olarak uzuna kısaya geçmesinden ibaret değil.. Farların geceleri hassas olarak direksiyon hareketlerine göre sağa ve sola doğru oynaması ve yolu aydınlatması, farklı hız aralıklarına ve farklı hava koşullarına geçildiği an farların kendini otomatik olarak mesafe ayarı ve aydınlanmış görüş alanı yaratmasıdır..
Sistemin aktif olması için far açma tuşunuzun konumunun AUTO da olması zorunludur
Otomatik Uzun Far Asistanı özelliğini aktif etmek ya da aktif olduğunu anlamak için, devir göstergesinde akşamları farların açık olduğunu gösteren, üzerinde A harfi olan yeşil renkli bildirim ışığının yanması lazım.. Bu bildirim ışığı yanıyorsa Uzun Far Asistanı devrededir
Eğer yanmıyorsa, akşam farlar otomatik yandıktan sonra selektör kolunu iki kez seri şekilde ileri yöne hareket ettirirseniz sistem aktif olacaktır ve gösterge panelinin ortasındaki kırmızı renkli bilgi ekranında Otomatik Farlar Aktif uyarısını alacaksınız
AFL ve Uzun Far Asistanı nın devrede olması ve çalışması için far açma tuşunun mutlaka AUTO konumunda olması gerekmekte. Uzun Far Asistanı içinse, üzerinde A harfi olan bildirim ışığının yanması gerekmekte. Aksi durumda sistemler deaktif durumundadır ve gerekenleri yapmamanız durumda sistem manuel çalışır
Yorum
Yorum