Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Turbodan gelen ses

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Turbodan gelen ses

Arkadaşlar kısa bir süre önce emme manifoltum değişti garantiden sanırım turboda problem vardı usta öyle söylemişti,turbo devreye girdiğinde ben vites değiştirmek istediğimde debriyaja bastığımda tak diye bir ses geliyor ancak sogukken geliyor bu ses araç ısınınca böyle bir ses olmuyor,birde bu aralar araç titreyerek falan kalkmaya başladı sizce sorun ne

Ynt: Turbodan gelen ses

Turbonun boşluğuna baktı mı usta.
    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
    2.0 CDTI
    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

hiç bilmiyorum ki beni aradılar aracınız hazır dediler gittim aldım

Yorum

Volanta baksınlar

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

turbodan gelen ses volanttan mıdır ?

Yorum

arkadaşlar bende de turbodan ses geliyor gazdan ayagımı cektiğimde ıslıga benzer ama nasıl tarif etsem ilginç bir ses geliyor ayağım fazdayken ses yok vites geçişlerinde malum ayağı gazdan çekince bu ses geliyor sorun varmıdır acep ?
            2009 1.6T COSMO DVD 800+SUNROFF

Yorum

Orjinal yazı sahibi: av.imran
              arkadaşlar bende de turbodan ses geliyor gazdan ayagımı cektiğimde ıslıga benzer ama nasıl tarif etsem ilginç bir ses geliyor ayağım fazdayken ses yok vites geçişlerinde malum ayağı gazdan çekince bu ses geliyor sorun varmıdır acep ?
              Bence bi sorun yok gaz pedalini biraktiginizda o ses gelir zaten
              Şöyle bi ses "tssiiss"
              2010 1.6 T edition elegance

Yorum

Orjinal yazı sahibi: medren
                Arkadaşlar kısa bir süre önce emme manifoltum değişti garantiden sanırım turboda problem vardı usta öyle söylemişti,turbo devreye girdiğinde ben vites değiştirmek istediğimde debriyaja bastığımda tak diye bir ses geliyor ancak sogukken geliyor bu ses araç ısınınca böyle bir ses olmuyor,birde bu aralar araç titreyerek falan kalkmaya başladı sizce sorun ne
                Sizin soruna benzer bi sorun bendede var arabayi çaliştirdiktan sonra motor daha soğukken bendede oluyor özellikle 1.vitesten 2.vitese geciste oluyor. sanki vites yerinden cikmak istiyor debriyaja basip 2 ye gecmek istedigimde kendisi geri geliyor gibi bir his veriyor birde tak diye bir ses geliyor bahsettiginiz gibi ama bende titreyerek kalkiş olmuyor serviste henüz bir çare bulamadi bu duruma
                2010 1.6 T edition elegance

Yorum

Araç hareket halinde yada dururken gaz verip ayağınızı gazdan çektiğinizde, " gır gır gır ile kuzu melemesi arasında" bir ses geliyorsa turbonun arka taraftaki hortumları çıkmıştır servise kontrol ettirin .

Daha önce benimde başıma gelmişti ve paylaşmıştım. Panik Yok
                  InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.

2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

armblyn gecmedi mi sorun

Yorum

Orjinal yazı sahibi: av.imran
                      Aynı durum bendede oluyor.İnce bir ses,ıslık sesi gibi sanki belli aralıklarla bir gaz boşaltıyormuş gibi.Bu sesi daha çok ,uzun sürüşlerde 2000-2500 devir arasında düşük hızlarda ve vites değiştirirken cam açıkken daha net olarak duyuluyor.Bu sesin turbodan geldiği belli.Açıkcası sorun olduğunu düşünmüyorum ve hoşumada gidiyor.
                      INSIGNIA 1.6 Turbo Cosmo
                      20" jant
                      infinity
                      DVD 800
                      Sunroof
                      Deri koltuk

Yorum

vites geçişlerindeki turbo sesi şuna benziyor

ssssssss.. diye ses artıyor ve debriyaja basıp vites attığınız anda da çuss diye ses geliyor ) ve ben bu sese bayılıyorum sesin kaynağı turbo.. sıkıntı yok

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

bu sesi duymak için yokuş yukarı ani olarak gaza yüklenip debriyaja basıyorum vites geçişlerinde çok güzel ses çıkıyor çok hoşuma gidiyor .
                          2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                          2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

arkadaslar iki farkli konu var sanirim burda seslerden birsi sssssiiii diye gelyior bu turbo sesi normal olan bu .ama eger diger islik sesini duyuorsaniz turbo hapi yutmak uzere demek ben pek anlam bunalrda benim degil servisteki ustnin sozleri hatta bide video buldum ekleyebilirsem ...

http://www.youtube.com/watch?v=Jhb0s0Al72I#
                            bazen herseyden vazgecesim geliyor ...ama birden zaten hicbiseyimm olmadigini anliyorum ve huzurrrrrrr

Yorum

bizim araçlarda çoğu turbo araçta olmayan dumb valfi var, blow off gibi birşey, her turboya takmıyorlar bunu, bizim araçlar ayrıcalıklı turboyu devreye sokup gazdan ayağımızı çektiğimiz zaman, bu parça, devreye giriyor ve o sesi çıkarıyor zaten turbo devredeyken sürüşlerde ıslık sesi sürekli geliyor, çok güzel bir ses

Yorum

İşleniyor...
                              X