Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Motor ARIZA ESP Bobin problemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Motor ARIZA ESP Bobin problemi

Arkadaşlar mrb.Aracımda bir problem var arac 2 servis gördü tam çözüm bulunamadı siz yardımcı olurmusunuz.

Ekranda Motor arıza işareti cıkıyor aracta tekleme oluyor aynı anda ve ESP ısıgı yanıp sönüyor !!!

Lanet bir sorun beni aractan tamamen soguttu hangi ustaya götürsem kendince bişeyler söylüyor en son bobin değişti sorun tam çözüldü derken 140 km de aynı sorunu tekrarladı ARAS Otomotivdeki servis müdürü aracta LPG var diye ilgilenmedi servis dahilinde takılmasına ragmen...

Lütfen yardımcı olun LANET ETTİM ARACTAN YOKSA SATACAM..!!!

dknow

Ynt: Motor ARIZA ESP Bobin problemi

Öncelikle geçmiş olsun. yanılmıyorsam üyelerden Gökhan abinin problemi de buna benzer birşeydi, konuyu görünce kendi de cevap verir. detayını ben tam bilmiyorum.

birde kendinizi tanıtırsanız seviniriz
    InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.
    InsigniaTEAM

Yorum

Saolun.Forumda araştırdım ama görememişim yeni konu acmak zorunda kaldım.Servisin bu sorun hakkında bilgisizliğine inanamıyorum ARIZA KODU olarak bobinden kaynaklanan bir problem dediler bobin değişti fakat yine aynı Arastaki bülent bey Digital Verilerin hepsi insigniada tek bir kablo üzerinden yapıldıgını ve Lpg nin beyni buna yetişemediğini Voltaj farklılıgından bir tekleme oldugunu söyledi 2 hafta bekleyen bir arac var 180 HP turbo oda aynı problem.. Benzinde çalışan bir araç neden motor arızası verip gücü kessin birden bunun mantıklı bir acıklamasını yapamıyorlar bir çözümde üretemiyorlar.Gökhan beyin aracındaki sorun hala dewam ediyormu acaba ? Bana tavsiye edebileceğiniz bu konu hakkında teknik bilgiye sahip bir servis varmı ? iyigünler..

Yorum

Gökhan abinin arabası değişti sorun ortadan kalktı
        sorunu lpg'ye buluyorlarsa lpg bağlantısını söküp çalıştırsınlar? lpg'nin markası nedir?

birde bence araçtan soğumayın, soğunulacak bir araç değil
        InsigniaTEAM

Yorum

Ata bey egçmiş olsun.. söylediğin soruna benzer sorundan dolayı benim eski insigniamın motoru inmişti.. dipgaz yaparken araba bi kasılıp bırakıyor mu? bide dip gazdan sonra stop etme var mı? bunlar varsa bide sabahları soğukken tekliyorsa sorun silindirlerden...
          F30 Sport+

Yorum

Merhaba daha önce bir arkadaş da yazmıştı.
            Araba korumalı bir rehjime giriyordu. Ve gaz almıyordu.
            Sigorta kutusunun orada temassızlık vardı. Bir çok servis sorunu bulamamıştı. Sonunda sigorta kutusunda bir temssızlık olduğu anlaşıldı ve düzeltildi. ....
            Bunu da kontrol etmenizi rica ederim. Ayrıca Opel Türkiye'ye de haber vermenizi rica ederim. Sizi doğru bir şekilde yönlendirmeleri açısından. Buradaki yazışmaları da okusunlar gerekirse.
            Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

ve şimdi aklıma geldi, her servise gidişinizde kesin servis kaydı açtırın, aynı sorun 3 sefer (yada 4 emin değilim) tekrarlarsa değişim hakkına sahipsiniz
              InsigniaTEAM

Yorum

ben debriaj için gitmistim 500km de kayıt actırmadım nalet olsunki actırsaydım belki değistirrimdim

Yorum

Gökhan bey evet sorun tam olarak sizin anlattıgınız gibi dip gazda motor gaz almıyor sabahları arac sogukken aynını yapıyor hersefearinde ve stop ediyor.Servisteki arkadaşlara anlattım derdimi bobini değiştirdiler eskisine nazaran daha az yapıyor fakat bu sıfır alınmış bir arac için cok fazla. lpg landrenzo oda ayrı bir faktör ama gökhan beyin aracında zannedersem lpg yoktu.herhalde ben gidip sigorto kutusuna ve silindirlere baktıracagım.Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Yorum

tek sorun silindirleriniz... beyin değiştirmeye kalkarlarsa zahmet etmesinler. Bahsettiğim gibi sorun bobinden de değil..
                    F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ata1905kan
                      Gökhan bey evet sorun tam olarak sizin anlattıgınız gibi dip gazda motor gaz almıyor sabahları arac sogukken aynını yapıyor hersefearinde ve stop ediyor.Servisteki arkadaşlara anlattım derdimi bobini değiştirdiler eskisine nazaran daha az yapıyor fakat bu sıfır alınmış bir arac için cok fazla. lpg landrenzo oda ayrı bir faktör ama gökhan beyin aracında zannedersem lpg yoktu.herhalde ben gidip sigorto kutusuna ve silindirlere baktıracagım.Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
                      İstanbuldaysınız.. akınsal sanayi sitesinde BOSCH servisi var silindirlerin . basıncını ölçüyor, kaçak varmı yokmu , gelen volt vsvs bunları hep ölçürtebilirsiniz.. motor beygir gücünüde baktrırsınız..
                      2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                      [center]

Yorum

İşleniyor...
                      X