Duyuru

Collapse
No announcement yet.

TURBO SORUNU

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• TURBO SORUNU

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. 6000 KM DEYİM KRONİK SORUN OLARAK NİTELENDİRİLEBİLECEK OLAN TURBODAKİ FISLAMA DİYİMM (2000-2200 DEVİRDE ). SORUNU KESİN ÇÖZÜME ULAŞAN BİR ARKADAŞ BANADA YARDIM EDERSE SEVİRİM.

Ynt: TURBO SORUNU

Anladığım kadarıyla sen dumb valve ın sesini duyuyorsun. Turbo dolmaya başladığı zaman doluş sesini zaten duyarsın bu sırada ağaını gazdan çekersen basınçlı hava dumb valve den atılır. Opel mühendisleri sanırım biraz daha spor hava vermek için dumb valve i biraz daha sesli yapmışlar. Subaru ve benzer turbolu diğer araçlara sonradan takılan bloww off gibi de düşünebilirsin. Ben sırf bu sesi duyabilmek için camlar açık müzik kapalı geziyordum bi ara

Eğer aracında motor arıza ışığı yanmıyor ve/vye agüçten düşme yoksa yukarıda saydığım nedenlerden dolayı duyduğun ses çok normal.

Insignia da Genelde görülen turbo sorununda duyacağın ses daha gürültülü olur, tarr tarr şekilinde ve akabinde araç bayaa bi güçten düşer.

Yorum

+1907 katılyorum

Yorum

sesin olumsuz bi yanı yok bence.daha sportif.hele vites atarken çıkan tısslamasına hastayım.herkes bana bakıyo
        Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

o ses orijinal sestir bi sorun değil...
          F30 Sport+

Yorum

arkadaşlar saolun. söyle diyeyim benim de vites değişimlerindeki o fıslama ses çok hoşuma gidiyo ama alçak devirlerde giderken olmaması gerektiğini düşününorum. ıslık sesi gibi, vites değiştirikenki fıslma değil. hafta sonu reis oto ya gitmeyi düşünüyorum. bir gelişme olursa paylaşırım. NOT : ilk aldığım da o ses kesinlikle yoktu.

Yorum

%90 alt devirlerde turbonun dolma sesini uyuyorsun o zaman . Ama gene de kontrol ettirmekte fayda var tabii

Yorum

gazdan çeker çekmez geldiği için o ses yüksek devirlerde motor gürültüsünden duyulmuyor. acaba daha çok basınca daha mı çok çıkar dedim denedim ama motor gürültüsü dump valve sesini bastırıyor.

Yorum

Arkadaşın bahsettiği anladığım kadarıyla dumb valve den çıkan ses değil, turbo dolarken gelen ıslık sesi

Yorum

turbo arabanın keyfidir spool sesi

Yorum

çok berbat ve sürüş keyfini bozan bir ses. bende de var. hangi opele sorsam normal dediler. ama kulak tırmalıyor.

Yorum

daha önce turbolu araba kullandınızmı arkadaslar

Yorum

ben kullanmadım
                          beni rahatsız eden turbonun doluş sesi diye tabir ettiğiniz ses

Yorum

doğrudur o sesi duymak için arabalarına 10000 20000 30000tl para döküyorlar zevk meselesi ben onu duyuyim diye cam acık gidiyorum tahrik edici bi ses

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mertk
                              doğrudur o sesi duymak için arabalarına 10000 20000 30000tl para döküyorlar zevk meselesi ben onu duyuyim diye cam acık gidiyorum tahrik edici bi ses
                              aynen o tıslama için ben de camı açıyom ama başka bir ses daha var rüzgar gibi o pek hoş değil ama olsun önemli değil
                              Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

İşleniyor...
                              X