Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yakıtta Su Var - Servise Başvurun Uyarısı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yakıtta Su Var - Servise Başvurun Uyarısı

Herkese merhaba,

Geçtiğimiz gün yolda giderken aracın kadranındaki bilgi ekranına aşağıdaki görüntü geldi ve ilk defa böyle bir uyarı gördüğüm için ne olur ne olmaz, hemen kenara çekip Opel Assistance'ı aradım, yakıt filtresine su ulaştığı için bu uyarıyı verdiğini söylediler ve ertesi gün de servise gittim.

Erpaş serviste işlemim öğlen arasında denk geldiğinden biraz uzadı ama yardımcı oldular, aracın deposundaki yakıt boşaltıldı ve yakıt filtresi sökülüp temizlendi. Pek bilmediğimden epey maliyetli bir işlem olduğunu düşünmüştüm ama tamamı 53 küsür TL ye, kabaca 55 TL'ye halloldu. Ben erken davranıp servise direk gittiğimden belki olası hasarlardan korunmuş olabilirim tabi.

Aracım 2.0 CDTI ve yakıtı OPET'ten alınmıştı, fişi vs bende olmadığından bir işlemde bulunamadım ama servisteki arkadaşlar daha önceden aynı firmadan alınan yakıtlarla ilgili sorun yaşandığının bilindiğini söyledi ve bana TOTAL'den yakıt almamı önerdi.

Bu da böyle bir anımdır, olur da aynı uyarıyı görürseniz başınızdan geçebileceklerin kısaca bir özetini ben geçtim

PS: Yeni yakıt filtresinden sonra aracın marş süresi biraz uzadı ancak sürekli kısalıyor (ilk seferinde 2 saniyeyi aşmıştı ama şimdi azalıyor ancak henüz eski haline dönmedi, servistekiler zamanla düzeleceğini söylediler)

Opel Insignia 2.0 CDTI 130hp

Ynt: Yakıtta Su Var - Servise Başvurun Uyarısı

Durmakla iyi etmişsiniz yoksa su enjektörleri patlatırdı ve bayağı tuzlu bir hesap çıkardı size.Marş süresi filtreler söküldüğü için sistemdeki havadan kaynaklanıyor 1-2 güne bitmiş olur.Ayrıca suyu fark eden bir sistemin araçlarımızda olması gerçekten harika birşey.
    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
    2.0 CDTI
    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Evet ben de ona şükrettim sağolun, zannedersem suyu algılayan bileşen yakıt filtresi üzerinde. Diğer parçalara da bakıldı ancak filtreden öteye geçmemiş zannediyorum. Motorda hiç bir güç kaybı veya anormallik de oluşmadı bu süre zarfında.

Sanıyorum ki su filtrede birikip bir noktadan sonra daha ileriye gidiyor. Tabi bunlar tahmini hep.
      Opel Insignia 2.0 CDTI 130hp

Yorum

Maşallah bakalım daha ne gibi enteresan uyarılar göreceğiz.Çok akıllıca düşünülmüş bir sistem.
        2010 İnsignia 1.6 180 hp Cosmo + Dvd 800 Navi +Rear View Camera+Media Box + Sunroof + Olimpik Beyaz

Yorum

Büyük ihtimal filtre üzerindedir.Hatta işmakinası ve kamyonlarda su ayırıcı filtre vardır her sabah yakıttan şorul şorul su boşaltılır.
          http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
          2.0 CDTI
          Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

gecmis olsun inslh birdaha basiniza gelmez buda bize ornek olsun yakit aldiktan sonra fisini almak lazimmis bir sey soracagim alakasiz olacak ama bilgi ekraninda 3 lu kemer isareti cikiyor benim aracimda o cikmiyor neden acaba
            BMW 530 D gran turismo

Yorum

Faydalı bir bilgi. Paylaşım icin teşekkürler.
              Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

geçmiş olsun.

Servistekiler ne cesaret ve neye güvenerek Total den al dıyebılıyor hayret edıyorum.
                2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Geçmiş olsun aracın yeni bir özelliği daha sayenizde gün ışığına çıktı paylaşım için teşekkürler.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

vay be geçmiş olsun daha fazla masraf çıkartmaması sevindirici

Orjinal yazı sahibi: ceycey
                    bir sey soracagim alakasiz olacak ama bilgi ekraninda 3 lu kemer isareti cikiyor benim aracimda o cikmiyor neden acaba
                    2009 modellerde 3 tane kutu gibi bir şekil kullandılar, sonra daha anlamlı olan bu şekillere çevirdiler
                    InsigniaTEAM

Yorum

cagri kardes tsklr valla ben her konuya fransiz kalmissim ozamn bir sey daha sorayim on tarafta tam orta da goguste goz gibi bir sey var o ne ise yariyor
                      BMW 530 D gran turismo

Yorum

sanırım camın tam dibindeki yuvarlağı diyorsun abi, R2-D2 iklim kontrollü klimanın güneşi algılayan sensörü hemde üstünde alarm ışığı var kapı kilitliyken kırmızı yanıp söner
                        InsigniaTEAM

Yorum

evet onu diyordum cagri benimkinde alarm yok ama klima diyorsun yani valla bir ben cahil kalmissim ya arabaya biniyoruzda ne ne ise yariyor bilmiyoruz buradan sora sora ogrenecegiz artik
                          BMW 530 D gran turismo

Yorum

Ataköydeki opet olma ihtimali varmı acaba oradada yakıta bişeyler katıyorlar

Yorum

yarın birgün ekranda sıkıldım senden in aşağı yazısıda çıkabilir. haha
                              şaka bi yana geçmiş olsun.ucuz atlatılmış...
                              ama bu durumla arabamızın bir özelliğinide keşfetmiş olduk...
                              2012 YENİ MEGANE ST 1.5 DCİ 110 HP PRİVİLEGE SEDEF BEYAZI+PANAROMİK AÇILIR CAM TAVAN+Bİ XENON PAKETİ+NAVİGASYON PAKETİ+17'' SARİ JANT+3D SOUND by ARKAMYS+BLUETOOTH

Yorum

İşleniyor...
                              X