Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2000-3000 devir arasi duyulan ses nedir

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 2000-3000 devir arasi duyulan ses nedir

Orjinal yazı sahibi: Furkann
    Bence turbo hortumunda ufak bı yırtık var..
    Ne servistekiler nede buradaki sanayidekiler yırtık ,delik bulamadılar.kaldı ki delikten hava sadece 2000-3000 devirde kaçmaz ya .

1,4 turbo.sunroof, necvox navigasyon, beyaz (gitti güzelim cosmo)

Yorum

evet düşük devirlerde olması motorun sarsıntılı olmasıyla ilgili bir parçanın metale değmesi gibi daha önce bir aracımda başıma gelmişti ir boru yerinden çıkmış saca değiyordu 2 ay da bulduk sorunu sabitlendigi yerden ayrılmış sizdede büyük ihtimal aynı şey vardır..
      Araba Çocuk Gibidir Sevgi ve Şefkat İster...

Yorum

Merhaba eski bir konuyu güncelliyorum kusura bakmayın ama aynı sorun bendede var acaba çözüm bulabilen varmı? veya fikri olan? bu arada aracım corsa c 2004 1.3 ama aynı durum olunca yazmak istedim.

Yorum

Bu Konu Farklı Konu Başlıkları Altında Glu-Glu Sesi, Hindi Sesi Olarak ta Anılmış ve Tartışılmıştı. Benim Araçta da Biraz Oluyordu. Biraz Araştırdım Ama Soruna Çözüm Bulabilecek Çok Profesyonel Bir Turbo Mekanikeri Bulamayacağıma Kanaat Getirdiğim İçin Sorunun Çok Üzerine Gitmedim.
          Sorunun, Motorun Arka Kısmında Bulunan Bir Basınçlı Kap Girişindeki Hortum Bağlantılarının Zayıflığından Oluştuğuna Kanaat Getirmiştik Forum Üyelerinin Çoğunluğu İle.
          Ancak Dediğim Gibi Ben Biraz Daha Araştırdım ve Bu Konuda İki Farklı Sıkıntıdan Bahsediliyor Net te.
          Biri Turbo Dalgalanması (TURBO SURGE); Gaz Kelebeğine Gereğinden Fazla Giden Basınçlı Havanın Turbo Bıçaklarına Geri Dönerek Yaptığı Etkiden Kaynaklı Çıkan Ses.
          Diğeri de Boşaltım Çarpıntısı (FLUTTERDUMP). Yani Dump Valf in Zamanından Biraz Sonra Açılmasından Kaynaklı Çarpıntı Sesi.
          Aslında İki Konu da Birbiri İle Çok İlişkili Ama Dediğim Gibi Bu Yazdıklarımı Anlatabileceğim ve Soruna Bu Açılardan Bakıp Çözüm Bulabileceğim Bir Turbo Mekanikeri Arayışına Girmedim.
          Umarım Bu Yazdıklarım Size Yardımcı Olur.

Konular Anlaşılsın Diye Abartılı Olarak Ses Veren İki Video yu Paylaşıyorum.

TURBO SURGE
          https://www.youtube.com/watch?v=JCG9iWbYJoc

FLUTTERDUMP
          https://www.youtube.com/watch?v=jEUWEsqoWz8

Yorum

Bir Eklemede ben yapayım Glu Glu konusu linki

http://insigniateam.com/forum/index....5697#msg285697

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

cevaplar için tşkler.
              arabaya indim ama açıkta pek bir hortum göremedim. birde lifte kaldırınca bakmak lazım. gerçi motor yerleşimi ve parçaları değişik olabilir 2004 1.3 için. bendeki ses aynı videonun 7. saniyesinde başlayan sese benziyor.plastik plastiğe vurur gibi bir ses araba ısınınca oluyor ilk çalıştırıp ilerleyince olmuyor.. ama inanın çok gıcık ediyor.

Yorum

İşleniyor...
              X