Önceden de vardi bu ses .bu aralar artti.hep ayni devirlede geliyor.soguk sicak farketmiyor.normalde çekiste problem yok ama bu devirlerde yokus yukari çikarken bir iki kez gögüsledi
1,4 turbo.sunroof, necvox navigasyon, beyaz (gitti güzelim cosmo)
Abi sen geçen günlerde turboyla ilgili bir oynama yapmıştın sanki veya başka birşey de olabilir ama birşeyler yapmıştın diye hatırlıyorum onunla bir ilgisi olabilir mi?
Bana sanki titreşimden dolayı biryere sürten birşeymiş gibi geliyor ses.
Araba zaten çipli.dünde wastegate ayariyla hafif oynadim.ama bu ses zaten vardi.aslindabirazda bu ses gider belki diye oynamistim.vites kunusuna gelince 3. viteste belirginleslyor ve 4. 5. 6. viteslerde hep ayni devir araliginda
valf kaynaynaklı olan arızalarda genelde arıza ikazı ver çekiş düşüklüğünü yaşarsınızı araç motor arıza ikazı yakar ve motor kendini korumaya alarak belirli bir devrin üzerine aracı geçirmez muhtemelen hortumlarla ilgili küçük bir patlak olabilir hortumda iğne ucu kadar bile kaçak olsa ciddi ses çıkartabiliyor.
valf kaynaynaklı olan arızalarda genelde arıza ikazı ver çekiş düşüklüğünü yaşarsınızı araç motor arıza ikazı yakar ve motor kendini korumaya alarak belirli bir devrin üzerine aracı geçirmez muhtemelen hortumlarla ilgili küçük bir patlak olabilir hortumda iğne ucu kadar bile kaçak olsa ciddi ses çıkartabiliyor.
hortumda bir delik olmuş olsa her devirde ses gelmesi gerekmezmi
selam dün akşam yokuş yukarı 6. Viteste durum iyice belirginleşti.gelen o sesin frekansı daha da düşerek ,şiddeti artarak ve her fıslamada(dump valf sesine çok benzeyen bir ses) araba gögüsledi.bu gene 2000-3000devir arasında oldu.inadına gaza basmaya devam ettim ve tıslamalarla ve göğüslemelerle 3000 devirden sonra araba düzeldi. Sanki ayagımı gaza bir basıp bir çekiyomuşum gibi. Buda beni dump valf konusunda takıntılı yaptı.gerek chip gerekse waste gate deki ayarlamalar sonucu yüksek basıncı dump valfden taliye ediyor olabilirmi.malatyadaki servis konuya pek bir yorum getiremedi.
Yorum