Duyuru

Collapse
No announcement yet.

motorun boğulması...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: motorun boğulması...

cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, şimdi kaputu açıp hemen sökeyim, orjınal filtreyi takayım, umarım oda temizdir....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
      Orjinal yazı sahibi: TOGI
      Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
      Bencede sorun sıcak hava ile alakalı . Resme göre filitrenin etrafında hiç bir koruma yok bu durumda filitre direk sıcak havayı çekiyor.
      Yazın muhtemelen daha çok hisediliyordur.

güç kaybı belli bi devirden sonra yapıyor, bi anda araç boşluğa düşmüş gibi oluyor ve hızlanmıyor, evet yazın bu sorun çok daha ön plandaydı havaların soğumasıyla beraber yaşadiğim güç kaybıda azaldı ama beni rahatsız eden asıl yüksek hızlarda aşırı güç kaybı oluşuyor, otobanda 120*130 hızlarda 4.viteste yüklenmeye başlıoyorum, tam gazı yiyor hızlanıyor derken bi anda boğuluyor motor....
      Filitrenin etrafı bir şekilde ısıyı fazla geçirmeyen bir metal ile korumaya alınsa sadece alttan dışarıdaki soğuk hava geleceğinden durum değişebilir ,ama Emre nin de yazdığı gibi farklı bir yerde olması daha faydalı olur.

farklı bi yere uzatmak için bi boru takviyesi yapılması lazım, alt taraflara uzatmaktan korkuyorum yağmurlu havalarda yada ıslak zeminde sıvı çekip büyük sorunlara yol açabilir....
      Tamponun içine indirmen çok faydalı olur ama dediğin gibi yağmurlu havalarda olağan üstü hassasiyet isteyen bir sürüş stiline geçiyorsun ve ona rağmen illaki ıslanıyor ben yağmurlu havalardan sonra davlumbazı söküp filtreyi çıkartıyorum yıkıyorum kurutuyorum sonra geri takıyorum kardeş ama emin ol HKS mantar filtre su emiş yönünden çok iyi dışta ki ilk katman sırılsıklam olsa dahi aradaki beyaz malzemeden su geçişi çok az oluyor dışı ısalak içi kuru kalıyor tabi bu temas ettiği su miktarı ilede alakalı biraz...

Yorum

Sadece çuflama için ise orj filitre geri takılıp blow off ta denenebilir.
        Bir astra J 1.4 T de görmüştüm ses bayağı iyiydi..

Yorum

Sadece çuflama için ise orj filitre geri takılıp blow off ta denenebilir.
          Bir astra J 1.4 T de görmüştüm ses bayağı iyiydi..

blow off nereye takılır? nereden temin edebilirim, her marka için ayrımıdır, blow-off un sesi dışında pek bi bilgim yok...

Yorum

Blow-off bizim araçlarda arıza ışığı yakıyor. Bildiğim kadarıyla kimse kullanmıyor..

Yorum

Hasan Bey, boru takalım sana da??

Yorum

Ses hiçbirşey, boğulma ise herşey diyorum bende

Selamlar.
                1.6 BEYAZ TURBO COSMO --- NAV+SUNROOF --- 34 UC 2800 --- UÇ INSIGNIA UÇ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Odak Burak
                  Hahhaaahaahaa :P
                  2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                  [center]

Yorum

Hasan Abinin sayesinde aynı mantar banada takıldı şimdi bide Burak Beye borumu taktıralım yani...
                    *İmza görseliniz kurallara aykırıdır, düzenleyip tekrar yükleyiniz.

http://i1239.photobucket.com/albums/ff517/agyagar/bmw/61A2578A-358B-4144-BB24-07115DC89457_zpsy87xnswe.jpg

BMW F30 320i ed M Sport 40th Year Edition 205+ Hp

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Odak Burak

burak bey daha önce boru uygulamanız oldumu? duyduğuma göre bu konuda başarısız kalıyormuşsunuz? olmazsa ben kendi borumu getirsem, onun üzerinde bi çalışma yapabilirmisiniz?

Yorum

abi yanlış anlaşılmasın , hazırda bir kit yok İnsignia için, bir plan ve proje hazırlıyoruz o yüzden dedim
                        Hem sizin borunuz bizim borunuz mu var ??

Yorum

Bu boru başka bi boru değil ozaman.. hazırda borunuz yokmuş zaten alala

http://i1239.photobucket.com/albums/ff517/agyagar/bmw/61A2578A-358B-4144-BB24-07115DC89457_zpsy87xnswe.jpg

Yorum

herkes hava filtresine suçu atmış ama gerçek bu değil arkadaşlar hava filtresini söktüğün zaman altta bir delik var 40 cm çapınta ön göğüse çarpan hava ordan motorun içine geliyor yani açık hava fitresine ordan soğuk hava geliyor motorun içindeki sıcak havayıda çekiyor ama hava soğuk olduğu için çok sıcak çekmiyor benim araçtada var filtre çekişim filan hiç düşmedi şafaklada test yaptığımdada vardı geçen orhunlada test yaptık bi faydası varmı diye orhuna 3 4 boy fark attım onunkide çhipli ayrıyetten yani hava filtresi okadar etki edemez başka bir şey var aracında hasan araştır

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

aynı problem bende de var Volkan abi, aynı uygulama bende de var

Yorum

Orjinal yazı sahibi: volkan
                                herkes hava filtresine suçu atmış ama gerçek bu değil arkadaşlar hava filtresini söktüğün zaman altta bir delik var 40 cm çapınta ön göğüse çarpan hava ordan motorun içine geliyor yani açık hava fitresine ordan soğuk hava geliyor motorun içindeki sıcak havayıda çekiyor ama hava soğuk olduğu için çok sıcak çekmiyor benim araçtada var filtre çekişim filan hiç düşmedi şafaklada test yaptığımdada vardı geçen orhunlada test yaptık bi faydası varmı diye orhuna 3 4 boy fark attım onunkide çhipli ayrıyetten yani hava filtresi okadar etki edemez başka bir şey var aracında hasan araştır

hava filtresini söktüm şimdi, orjınalini taktım, bakalım bu akşam bi boğulma olcakmı, yarın sonucu yazarım, umarın başka bi sıkıntı yoktur...

Yorum

İşleniyor...
                                X