Duyuru

Collapse
No announcement yet.

motorun boğulması...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• motorun boğulması...

arkadaşlar benim bi sorum olcak, bende hks marka açık hava filtresi var, 60-80 km hızların üzerinde gaz yüklendiğimde devir saati 3500-4000 civarı yada daha yüksek devirlerde tam gazdayken motorda bi boğulma oluşuyor ve hızlanma artmıyor, ayağımı gazdan çekip tekrar yüklendiğimde araç tekrar hızlanıyor ancak tam performanslı olmuyor bu, açık hava filtresini çıkarıp orjınal filtreyi takınca sorun çözülüyor, merak ettiğim noluyorda araç yüklenildiğinde boğuluyor, acaba motora fazla hava gelip fakir karışımmı oluyor? bu konuda bilgisi olan arkadaşlara cevapları için şimdiden teşekkürler....

Uploaded with ImageShack.us

Ynt: motorun boğulması...

Hasan çok yanlış bir uygulama hatırlamassın belki ben aracı ilk aldığımda bu şekilde uygulamayı denemiştim sonra fark ediliyor ki Hava filtresi orda yeterince soğuk hava çekemiyor,
    İlk başlarda filtre soğukken gayet iyi bir performasn ama motor ısınınca bununla beraber kaput altı ordan çektiği sıcak hava ile performansta çok büyük kayba neden oluyor.
    Eğer filtre kullanacaksan benim aracımda ki uygulamayı tavsiye ederim bu filtre şuan faydadan çok zarar sana...

Yorum

Bencede sorun sıcak hava ile alakalı . Resme göre filitrenin etrafında hiç bir koruma yok bu durumda filitre direk sıcak havayı çekiyor.
      Yazın muhtemelen daha çok hisediliyordur.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
        Hasan çok yanlış bir uygulama hatırlamassın belki ben aracı ilk aldığımda bu şekilde uygulamayı denemiştim sonra fark ediliyor ki Hava filtresi orda yeterince soğuk hava çekemiyor,
        İlk başlarda filtre soğukken gayet iyi bir performasn ama motor ısınınca bununla beraber kaput altı ordan çektiği sıcak hava ile performansta çok büyük kayba neden oluyor.
        Eğer filtre kullanacaksan benim aracımda ki uygulamayı tavsiye ederim bu filtre şuan faydadan çok zarar sana...

saol emre kardeşim bilgilerin için, peki zararları ne olabilir, güç kaybından başka?

Yorum

Güç kaybı
          yakıt artışı
          performans düşmesi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: TOGI
            Bencede sorun sıcak hava ile alakalı . Resme göre filitrenin etrafında hiç bir koruma yok bu durumda filitre direk sıcak havayı çekiyor.

güç kaybı belli bi devirden sonra yapıyor, bi anda araç boşluğa düşmüş gibi oluyor ve hızlanmıyor, evet yazın bu sorun çok daha ön plandaydı havaların soğumasıyla beraber yaşadiğim güç kaybıda azaldı ama beni rahatsız eden asıl yüksek hızlarda aşırı güç kaybı oluşuyor, otobanda 120*130 hızlarda 4.viteste yüklenmeye başlıoyorum, tam gazı yiyor hızlanıyor derken bi anda boğuluyor motor....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: xxstormxx
              Güç kaybı
              yakıt artışı
              performans düşmesi

en iyisi sökeyim bunu bugün...tek hoşuma giden tarafı blow-off gibi çuflamasıydı....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09

güç kaybı belli bi devirden sonra yapıyor, bi anda araç boşluğa düşmüş gibi oluyor ve hızlanmıyor, evet yazın bu sorun çok daha ön plandaydı havaların soğumasıyla beraber yaşadiğim güç kaybıda azaldı ama beni rahatsız eden asıl yüksek hızlarda aşırı güç kaybı oluşuyor, otobanda 120*130 hızlarda 4.viteste yüklenmeye başlıoyorum, tam gazı yiyor hızlanıyor derken bi anda boğuluyor motor....
                Filitrenin etrafı bir şekilde ısıyı fazla geçirmeyen bir metal ile korumaya alınsa sadece alttan dışarıdaki soğuk hava geleceğinden durum değişebilir ,ama Emre nin de yazdığı gibi farklı bir yerde olması daha faydalı olur.

Yorum

İntake kit yaparsan faydasını görürsün. Bencede sök çünkü bu şekilde bir katkısı yok sana..

Yorum

Bu filtrede yetersiz hava çektiği için boğulma oluyor diye biliyorum Hasanın dediği gibi biraz vites geçişlerinde çuflama var ve ani performanslarda şişme oluyor bu da hasanımı kesmez bence de çıkar hasan.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

ya ben sırf o ses için bu filtreden vazgecmedim ve aşırı emiş sesinide sineye çektim 500 lira verip intake kit yaptırıp tamponun içine kadar indirdim filtreyi ki sürekli soğuk hava çeksin hem işlevini yerine getirsin hem ses versin diye ama şuan senin uygulamanda yüksek hızlarda en çok soğuk havaya ihtiyac duyduğu anlarda aşırı sıcak hava ile beraber hava benzin karışımınıda etkiler ve hem performanstan düşer hemde yakıt sarfiyatı artar kardeşim...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09

Filitrenin etrafı bir şekilde ısıyı fazla geçirmeyen bir metal ile korumaya alınsa sadece alttan dışarıdaki soğuk hava geleceğinden durum değişebilir ,ama Emre nin de yazdığı gibi farklı bir yerde olması daha faydalı olur.

farklı bi yere uzatmak için bi boru takviyesi yapılması lazım, alt taraflara uzatmaktan korkuyorum yağmurlu havalarda yada ıslak zeminde sıvı çekip büyük sorunlara yol açabilir....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                          Bu filtrede yetersiz hava çektiği için boğulma oluyor diye biliyorum Hasanın dediği gibi biraz vites geçişlerinde çuflama var ve ani performanslarda şişme oluyor bu da hasanımı kesmez bence de çıkar hasan.

buluşmalara katılmam için bu filtreyi çıkarmam şart sanırım fatih abi, gerçi geçen gazladığımızda hani yetişemediğimiz toyata corolla vardı, ozamanda filtre vardı, fena gitmiyordu ozaman sanki?

Yorum

hiç bir şekilde kaputun altında bu filtre işelvini yerine getiremez çünkü içeriye geçiş yapan hava kanalı yok sadece filtre hava kanalı var ordanda filtre emiş yapmadıktan sonra soğuk hava gelmiyor yeterince her halikarda boğuluyor filtre ikincisi maf sensörü ve akış metreyide bozması söz konusu...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
                              hiç bir şekilde kaputun altında bu filtre işelvini yerine getiremez çünkü içeriye geçiş yapan hava kanalı yok sadece filtre hava kanalı var ordanda filtre emiş yapmadıktan sonra soğuk hava gelmiyor yeterince her halikarda boğuluyor filtre ikincisi maf sensörü ve akış metreyide bozması söz konusu...

hemen söküyorum, varsın çuflamasın....

Yorum

İşleniyor...
                              X