Duyuru

Collapse
No announcement yet.

225/55/R17 katalog basınç değeri...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 225/55/R17 katalog basınç değeri...

Arkadaslar katalogda ekonomik sürüş için 43 43 yapın diyor sizcede bu çok yüksek değilmi? Sizce en ideali 32 32 mi olmalı ya da 36 36. Hadi uzun yol yaparsın yüklü olur araç 32 39 yaparsın o tamam ama normalde eco için 43 43 nedir yahu? Havaya kalkcak sanki araç viraja sert girmeyi düşünemiyorum. Sizce kaç yapmalıyım? Yapan arkadaslar ya da bilgisi olanlar yorum yazarsa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler

Bu arada lastik bridgestone turanza er300 w96 4 kanallı olanlardan....
    2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Ynt: 225/55/R17 katalog basınç değeri...

32 iyi kardeşim binekler genelde 32 oluyor, ah lastık basınç sistemi olaydı ne olurdu şu güzelim makinede?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
      32 iyi kardeşim binekler genelde 32 oluyor, ah lastık basınç sistemi olaydı ne olurdu şu güzelim makinede?
      Sorma üstad bluetooth da yok gerçi navi paketi taktırınca servise o da geliyor....

Yorum

Bu arada verdiğin bilgi içinde teşekkürler bende 32 32 yapıcam uzun yolda yüklü olursa da bagaj felan 32 35 yapıcam....

Yorum

yani yüklü olunca da dediğin değerler iyidir, ben yüklü olunca da değiştirmiyorum gerçi de, evet farklı bir marka takınca gelecek bluetooth, biz de var Allah'tan

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
            yani yüklü olunca da dediğin değerler iyidir, ben yüklü olunca da değiştirmiyorum gerçi de, evet farklı bir marka takınca gelecek bluetooth, biz de var Allah'tan

Üstad 36 36 yaparsam 32 32 den daha iyi olmazmı? Olumlu olumsuz yönleri nelerdir sizce?

Yorum

Her arabamda her lastik ebatında her zaman için 32 basmışımdır bir çok deneme sonucunda bu değerde karar kıldım kesinlikle konfor içinde performans içinde güvenlik içinde 32...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
                Her arabamda her lastik ebatında her zaman için 32 basmışımdır bir çok deneme sonucunda bu değerde karar kıldım kesinlikle konfor içinde performans içinde güvenlik içinde 32...
                İlk zaman 36 36 deneyim diyorum üstad eğer güvenlik ve yol tutuşta problem çıkartırsa 32 32 ye dönerim diyorum çünkü 205 R16 astra h lastiğimde 32 basıyordum bu araç lastikleri anormal büyük zaten tez aşım sağlar diye korkuyorum bakalım bi 36 36 memnun etmezse kaçarı yok 32 32 ye dönücez..... Bagaj doluysa uzun yolda da 32 35 yaparım artık......... ya da memnun kalırsam 36 39 olur o da uzun yolda.......

Bilgi veren herkese teşekkürler başka yorumlara da açığım neticede sabah basıcam havayı........ihihi

Yorum

Valla kardeşim dediğim gibi 30 bar'da denedim 38 de bu aradaki değerlerin hepsini 15 er günlük süre ile kullandım,
                  30-32 arası hem konfora hem performansa elverişli oldu 32-35 arası yine fena değil ama 35-38 arası ne konfor nede performans bu nedenle her zaman 32 veya 33 derim ama sürat yapacağın ve virajlı bir yol tercihinde performans için kesinlikle 31 veya 32 yine...
                  Dene bakalım sende...

Yorum

abi amcamın 407'de lastikte sensör var, 38'e kadar basmazsan uyarı sönmüyor nasıl bişeydir anlamadım gitti ara ara yapıyor böyle, lastiğe çok baktırdık patlak mı diye değil de ben sensörün artık bozulmuş olduğu kanısına vardım, 38'i görmeden sensör ötmeye devam ediyor ama diğer lastikler hep 32 bar onlara ötmüyor bir tek sağ ön tekere ötüyor ebatı da 205.60.16

Yorum

Ömer aynı şey benim eniştemin araçta da oluyor kronik bir sorun olabilir.2005 407 2.0HDI Sport var her binişimde sağ ön tekeri gösteriyor çivi var diye ama yok birşey.Garip bir durum.
                      2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

İhtiyacınıza göre Kitapçıktaki değerler kullanılabilir ama şuda bir gerçek 43 yüksek bir değer genelde araç yüklü ve uzun yola çıkacaksanız ekonomik olsun diye bu yapılır araç boş ve şehir içinde kullanıyorsanız 32-36 arası birşey yapabilirsiniz basınç arttıkça araç sertleşir ve yere temas eden yüzey azalır sürüşünüze göre kendiniz seçin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Ben de 245x40 R19 yazlıklarda 33 kullanıyordum. Şimdi edition jantlar ile kışlık 225x55 R17 kullanıyorum. Yine 33 yaptım lastik havalarını ve memnunum şimdilik. Yalnız lastiklerin bu hava basma işlemi sırasında soğuk olmasına dikkat etmek lazım. Yoksa sıcak lastiğe basılan hava lastik soğudunda 1-2 psi civarında iniyor. Bir de psi ve bar kavramlarına dikkat etmek gerekiyor. 32 psi için 2.2 bar ve benim kullandığım 33 için de 2.3 bar(aslında yaklaşık 33.5 psi oluyor) kullanmak gerekiyor. Bu basınçların üzerindeki lastik havaları kullanıldığında araba çok sert oluyor ve darbeleri içeri çok yansıtıyor.

Selam ve saygılarımla.

Yorum

Ben arabayı ilk aldığımda fabrikadan basmışlar 4 tekerede 42ydı sanırım havayı maşallah suv gibi geziyordum yollarda sonradan uyandım Allahtan 32 33 değerleri Emreninde dediği gibi hem performans hem konfor açısından ideal.
                            2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

34 bastim arkadaslar suan icin cok memnunum. İlerde belki32 yaparim ama suan icin gerek yok......

Yorum

İşleniyor...
                              X