Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Xenon farlar göz alıyor

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Xenon farlar göz alıyor

Benden başka bu sorunu yaşayan var mı diye merak ediyorum.
    Karşıdan gelenler devamlı selektör yapıyor, hatta dayanamayıp sonunda uzunları gözüme dayıyorlar. Servise söyledim , biraz ayarını düşürdük dediler ama hala kısa far ile uzun arasında yol üzerinde bir fark yok.
    1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

Ynt: Xenon farlar göz alıyor

1 sefer gece yolculuğu yaptım, kimsenin selektör yaptığını görmedim.
    (Mehmet abi sağolsun, karşımıza biri çıkar çıkmaz zaten hemen yanından geçiyorduk, 200+ km/h ihihi )
    InsigniaTEAM

Yorum

Bahsedilen sorun bende yok çünkü kimse daha uyarmadı

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

kendim manuel olarak uzun far yakmadım henüz. otomatik far asistanı kendisi ayarlıyor uzunu kısayı. far asistanı devredeyken, karşıdan biri geldiği zaman uzunları açıp kapaması esnasında bile rahatsız olup sellektör yapan olmadı.

Yorum

aracın konsolunun sol alt tarafındaki far butonlarının ordaki far yükseklik ayarını en alt konuma düşürmenizi tavsiye ederim
          [center][center]      

2010 Mercedes C 180K AMG blackline

Yorum

Orjinal yazı sahibi: VDT
            aracın konsolunun sol alt tarafındaki far butonlarının ordaki far yükseklik ayarını en alt konuma düşürmenizi tavsiye ederim
            AFL'de far ayarı yok ihihi
            InsigniaTEAM

Yorum

walla biz ucuza kaçtık ya bizde manuel
              [center][center]      

2010 Mercedes C 180K AMG blackline

Yorum

sol taraftaki bütondan far ayarı yapılıyor mu ?denedim ama aşağı yukarı oynamıyor. Sanırım afl de far ayarı yapılmıyor.
                OPEL İNSİGNİA 1.6 TURBO EDİTİON TEKNİK GRİ   PREMIUM PACE

34 GK 1225

Yorum

normal farlarda sol tarafta iki tane ayar oluyor, biri göstergelerin ışık şiddeti, diğeri far yükseklik ayarı.
                  fabrikasyon xenona sahip araçlarda far yüksekliğini araç kendi yapıyor, bu yüzden AFL'lilerde sol tarafta far yükseklik ayarı yok.
                  InsigniaTEAM

Yorum

Anlaşılan birtek benim AFL ayarları biraz yüksek. Çünkü kısa ile giderken bile farların sınırını göremiyorum. Önümdeki aracın bagaj kilidi aydınlanıyor. Uzunu yaktığımda ise gökyüzü aydınlanıyor. Yani yol üstünde ışığın sınırında bir değişiklik yok. Normalde sitedeki tarife göre düşük hızlarda uzak mesafelerin aydınlanmaması, ancak hız artarsa biraz daha ileriyi aydınlatması gerekiyor.
                    sizlerin kısa farlarında neresi aydınlanıyor.
                    1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

Yorum

1- Yaya aydınlatması (3-30 km/h)

2- Şehir aydınlatması (30-55 km/h)

3- Çevreyolu aydınlatması (55-100 km/h)

4- Otoyol aydınlatması (>100 km/h)

5- Kötü hava aydınlatması (<70 km/h)

6- Dinamik viraj aydınlatması (0-max km/h)

7- Kavşak aydınlatması (<40 km/h)

8- a)Uzun far asistanı-1 (0-max km/h)

8- b)Uzun far asistanı-2 (0-max km/h)

belki biraz fikir verebilir abi
                      InsigniaTEAM

Yorum

bende şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım AFL den dolayı. Karşıdan kimse selektör yapmadı. belki bu AFL yi ayarlayan ön camdaki sensörde sıkıntı olablir.
                        Renault!!!

Yorum

Merhabalar. Benzer bi şikayet için ben de bi topic açmıştım mephisto kardeşim.
                          Aynı sorun bende de var. Burada servis olmadığı için ben de götüremedim. Ankarada götürdüm ama normal dediler. Hatta bunlar yeni olduğu için böyle olur gibi garip bi açıklama yaptılar.
                          Bendeki sıkıntı düşük hızlarda ve şehir içinde değil. 120 nin üzerindeki hızlarda karşıdan gelenler sürekli rahatsız oluyorlar. Selektör yapmaktan ben de bıktım. Manuel ayar olmadığı için bişey de yapamıyosun. Bu otoban moduna geçince oluyo sanırım. Servis bunu normal modda araç dururken kısa far ayarı olarak bakıyo ve normal diyor. Ama sorun devam ediyo.
                          Aynen dediğiniz gibi mesela 140 km ile giderken selektör yapınca çok da bi değiişklik olmuyo far seviyesinde. Yol kenarındaki tabelaların tavanına kadar aydınlatıyo kısa farlar. KArşıdan gelenin yada önünden gidenin rahatsız olmaması mümkün değil. Hayır karşıdan gelen geçip gidiyo da önden giden biri delirecek kavga çıkacak diye korkuyorum valla.
                          Benim merak ettiğim kaputun içinde bi far ayar yeri var mı acaba. Yada herşey elektronik ayarlandığına göre otoban modunu değiştirmek için yazılım falan mı gerekiyo? .
                          Eğer bi gelişme olursa beni de haberdar ederseniz sevinirim.
                          Saygı ve sevgiyle...
                          Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Mehmet abiyle Ankara'dan dönerken yüksek hızlara çıktığımız için AFL'yi de test etme imkanımız olmuştu.
                            uzunlara geçince çok iyi aydınlatıyor, ama önde giden birisi olduğunda farlar tekrar kısalara çabucak dönüyor,
                            çok yaklaşmayı beklemiyor. video da çektim ama telefonla çektiğim için çok belli olmamış.
                            hatta genelde kamyonların stop lambaları soluk yanar, o bile sorun olmadı, çok iyi çalışıyordu.
                            bence yükseklik ayarında bir sorun yoktur.
                            aynanın arkasındaki kamerayı temizleyin, belki faydası olur?
                            InsigniaTEAM

Yorum

Yok Çağrı'cım . Sıkıntı AFL nin geç çalışması yada çalışmaması değil. Uzun kısayı gayet iyi yapıyor. Dediğin gibi sönük stopları bile hemen farkediyo ancak kısaya geçmesine rağmen yine de fazla yukarıda kalıyor ışık hüzmesi. Dediğim gibi sanırım AFL nin otoyol modunda bi sıkıntı var. Az bişey far ayarını aşağı kadırmak sorunu çözecek sanırım. Ama bunlarda manuel ayar var mı onu merak ediyorum. Hani kaputu açınca bi far ayar yeri var dır ya öyle bişey var mı diye. Başka türlü bi ayar yok zaten kullanıcı olarak. Eğer yazılımla alakalı ise ki olma ihtimali yüksek o zaman mecburen servis yapacak.
                              Teşekkürler...
                              Saygı ve sevgiyle...
                              Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

İşleniyor...
                              X