Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Xenon farlar göz alıyor

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Xenon farlar göz alıyor

Eşekten düşmüşün halinden eşekten düşen anlar. Benim demek istediğimi Dr.Dilmen anladı.

Diğer araçlarda kısa farın aydınlatma sınırı belli olur. mesela Auris'te 30-40 m falan. bizimkinde belli değil kamyonlar bile selektör yapıyor. otoyol modunda zaten farlar yukarı kalkıyor ama daha şehiriçinde bile bu farlar araçların en aşağı bagaj kilidi seviyesini en ufak bir sarsıntıda ise tavnlarını ve hatta yukarısını aydınlatıyor.

: Far ayarını ancak serviste (belki tamirci de olur) yaptırabiliyoruz. hatta ben servise başka bir iş için gittim, farlarıda söyledim. Yaptık dediler. Far bölmesinde vida veya alyanlı bir yer varmış, ayarı ordan yapıyorlarmış. ama hala çok yüksekler.
    1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

Yorum

Merhabalar...
      Hafata sonu far ayarlarını da gösterdim. Ayarın hakikaten bozuk olduğunu söylediler ve bi ayarlama yaptılar. Çok iyi oldu. İlk kez gece sürüşünde AFL nin tadını çıkardım diyebilirim. Bunun yazılımla ilgisi olmadığını da öğrenmiş oldum.
      Saygılar...
      Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

benimde ayarı bozuk. AFL'nin hareketlerini hiç anlayamıyorum. hızın arttıkça ışıklar uzağa yöneliyormu şimdi. Benimki hep uzağı gösteriyor.

Yorum

Walla benimki şu an düzeldi. Tam istediğim gibi oldu diyebilirim. Dedimya ilk kez AFL nin tadını çıkardım. Bence iyi bi ayar yaptırma konusunda ısrarlı ol.
          Saygılar...

Yorum

istedigimiz xenon u takabilirmiyiz sorun yasarsınız diyo herkes ondan soruyorum yada ne marka takmalıyım

Yorum

Sonrada Xenon hakkında bir başlık vardı sanırım. Arkadaşlar bazı sıkıntılardan bahsetmişlerdi. İstersen oraya bi bakıver
              Saygılar...

Yorum

takabilirsin sorun olmaz

Yorum

Yeni aracımın AFL sisteminde (Farlarında) bir sorun olduğunu düşünüyordum. (Şaşıymış gibi aydınlatma, yanlış noktayı aydınlatma vs.vs)
                  Eski aracımın farlarında herhangi bir sorun yoktu. Forumda bir kaç arkadaşımızın dile getirdiği ayar sorunu olduğunu düşünüyordum.

Bugün işlerim sebebiyle günübirlik Ankara'ya gittim. İşim erken bittiği içinde zamanım vardı. Samsun istikametine doğru yol alırken, İskitlerde bulunan Opis Servis'e uğrayıp farları ayarlatmak aklıma geldi. Forumda bir çok arkadaşımızın Opis Servisten memnun olduğu aklımda kalmıştı.

Randevum olmadığı için Saat : 17:13 gibi Opis Servis'e telefon açtım. Telefona İrfan Bey isimli bir görevli baktı. Önce kaçta kapattıklarını sordum . 17:30 'da mesailerinin bittiğini söyledi. Şehir dışından geldiğimi, farlarım ile ilgili bir sorunum olduğunu dile getirerek, "5 dakika uzaklıktayım, 5 dakika sonra oraya gelsem aracımın far ayarına bakabilirmisiniz ve bozuksa ayarlayabilirmisiniz" diye sordum. İrfan Bey gayet kibar ve saygılı bir şekilde, mesai bitimine az kaldığını ama sorun olmayacağını ve hemen baktırtacağını söyledi. 5 dakika sonra servise girdim. Beni bekleme salonuna aldılar. Arabayı içeri alıp bilgisayar bağladılar ve far ayarını yaptılar. Kahvemi bitirmeye fırsat bulamadan İrfan Bey aracımın far ayarında bir sorun olduğunu ancak düzelttiklerini söylerek anahtarı teslim etti.
                  Yolculuğun büyük kısmı akşam gerçekleştiği için uzun yolda test etme fırsatım vardı. Far ayarımın mükemmel bir şekilde, eski aracımdaki gibi çalıştığını da test etmiş oldum.

Başta Opis Ankara İskitler Servisi görevlisi İrfan Bey olmak üzere kendilerine teşekkür ederim.
                  2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

nekadar guzel arada cıkabiliyor böyle ınsanlar

Yorum

Teşekkür. istanbul yolundaki OPİS'e (Ankara)

Aylardır sorun yaşadığım farlarımı İstanbul yolundaki OPİS'e götürdüm, sağolsunlar kibarca karşılayıp çabucak işimi bitirdiler ve ücret de almadılar. Daha önce Konya Özkaymak'ta iyi düzeltememişlerdi.
                      Artık karşıdan gelenlerin gözünü almıyor. Karşıdan gelenler rahatsız olmayınca, benim gözüme de uzunlarını dayamıyorlar. Neydi o eskiden. Kamyonlar , tırlar bile uzunlarını dayıyordu.

Yorum

Aynı sorun bendede var olüyorum gece yolculuk yaparken onden gıdenler 4 lü yakıyor karsıdan gelenler uzunlarına alıp gelıyor normal ısıklardan bıle rahatsız olurken uzunlarla nasıl yolculuk yapıyorum bılemezsınız servise her gıdısımde ısrarlarıma ragmen her seferınde normal dıyorlar banada ıstanbul gozuktu galıba yada telefon acsam bızım servıse de teknıgını ogretırlermı acaba
                        2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

Arkadaşlar unuttuğunuz bir nokta var. Insignia'da AFL far sisteminde farlar sağa sola dönüyor . Evet bu yeni bir teknoloji. Ancak AFL'nin yanı sıra xenon farların kendine has bir özelliği daha var. Seyir esnasında akslar üzerinde bulunan sensörler vasıtasıyla, aracın eğimine göre xenon farlarında eğimi otomatik olarak ayarlanmaktadır. Bu sebepten dolayı karşınızdaki/önünüzdeki araç üzerinde sanki sellektör yapıyormuş yada farlarınız ayarsızmış gibi bir algı yaratıyor.

Şimdi siz bu durumda olsanız karşınızdan gelen araca/arkanızdan gelen araca ne yaparsınız ?

Çözüm:
                          Herhangi bir oto elektrikçisine gidin, far ayarlarınızı kontrol ettirin. Çok basit bir yöntemi var. Para bile almayacaklardır bu iş için.
                          Eğer mekanik olarak bir ayarsızlık yok ise, far ayarlarınız sorunsuzdur. Bunda farklı servislerin yapacağı hiç bir şey yok.

2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

TÜV far ayarı yapıyor mu? muayenede kontrol ettiklerini biliyorumda ayar da yapıyorlar mı acaba?
                            InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                              TÜV far ayarı yapıyor mu? muayenede kontrol ettiklerini biliyorumda ayar da yapıyorlar mı acaba?

ayar yaptıklarını sanmıyorum çağrı, sadece kontrol ediyolar, tüv"ün verdiği tek hizmet egzos emisyon pulu....

Yorum

benım farları indirdiler geçen servıste hafıf yukarıda dedıler. şansımada daha gece yolculugu yapmadım bakalım durum ne yıne küfür eder giibi sellektor yıyecekmıyız
                                2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

İşleniyor...
                                X