Duyuru

Collapse
No announcement yet.

KOLTUK ISITMA ARIZASI ve SERVİS GARANTİ KAPSAMI

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: KOLTUK ISITMA ARIZASI ve SERVİS GARANTİ KAPSAMI

Orjinal yazı sahibi: xxstormxx
    Ya bu nasıl iştir anlamadım bu adamlar hesapsız kitapsızmı yapıyorlar bu işleri. Bu gün sattığım 2003 moden arabada bile bu tip sorunlar olmuyor,olmadı. 2010 model araçta olan şeye bak inanılır gibi değil...
    katılıyorum. 2004 model passat'ın 7 yıl boyunca hiçbir parçası arıza vermedi. Peder aradı dün daha 2 aylık araç aracın sol far ve sol stop ışıkları yanmıyor dedi. Bugün servise gitmiş far kumandası değişecek demişler. Oda ellerinde yok. Siparişle 2 gün sonra...
    2011 Insignia 2.0 CDTI 130HP Edition + EP Active Select + Cyclone Navi (Safir Siyah)
    2008 Alfa Romeo 159 1.9JTDm Q-Tronic Distictive Plus(Siyah)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
      Arkadaşlar malumunuz opelin bazı yeni teknolojik gelişmeleri insignialarımızda gayet tatmin edici derecede yalnız bu durumda beraberinde bir çok sıkıntıyıda beraberinde getirilebiliyor...

Bugün aracımı servise götürdüğümde Koltuk Isıtmalarında ki arızayı belirttim,

Arıza Belirtileri ;

Koltuk Isıtmayı actığımız zaman 10-15 saniye arasında içerden bir tık sesi ile beraber koltuk ısıtmaların kendini kapatıyor olması,
      gösterge panelinde ki ısıtma işretinin kendi kendine kaybolması.

Servise bu konu hakkında opel içerik ve tamir bildirimi göndermiş durumda yani genel olarak koltuk ısıtmalarda bu sorun mevcut durumda ve kesinlikle garanti kapsamındadır.

Sorunun çözümü ve nedeni olarak ;

Koltuklarda ki ısıtıcı ped'lerin sensörlerinde ki kablolarda kopma meydana geliyor ve sensör değişimi gerektiriyor,
      Çözümü ise biraz can sıkıcı bir şekilde arac minimum 2 gün serviste yatmakla beraber,
      her iki koltukta sökülüp bütün parcaları yarılıyor malum teknolojik bir koltuğa sahibiz ve 3 adet motor görev yapıyor,bununla beraber koltuklar döşemeciye gidiyor döşemeler çıkartılıyor bu işlemi servisin anlaşöalı olduğu döşemeci yapıyor.
      ısıtıcı pede ulaşıldıktan sonra servis sensörü değiştiriyor ve tekrar koltuk toplanıp monte ediliyor.

Bu işlemin ardından fabrikasyon montajı yapılan koltuğumuzda oynarmı sorusu ile beraber koltuğun döşemesinde ki sıkılıktan yana sonradan bir sorunla karşılaşırmıyız bunuda ilk yaptıran arkadaştan öğrenecez Hepinize sevgilerle
      Haydaaa
      Benim şimdiden gözüm korktu. Yazık koltuğa yahu. Ben şimdiden vazgeçtim.
      Aslen galatasaraylıyım.
      Siyah 2009 Opel insignia 1.6 turbo cosmo DVD 800

Yorum

Kim ne derse desin Opel'i seviyorum bir çok opelim oldu ama opel ne yazıkkı elektronik olayında tamamen berbat!!!! Hatta kimi mekanik konularda bile berbat!! corsaların fren balataları 20 bini görmüyormuş, bakımdan çıkan Astram 700. km sonra en yakın servise gidin yazdı, kapattım açtım düzeldi bu gibi çok can sıkıcı arızaları oluyor, ama gel gör ki yakışıklı araba yaptı bizi bağladı.... Bu aşk ne kadar devam eder onuda bilmiyorum
        F30 Sport+

Yorum

Daha önce bahsetmiştim. Benim de yolcu koltuğunda aynı sorun var. Yaptırmaya niyetliydim ama 400 lira gibi rakamlardan bahsedilmesi, beni caydırdı açıkçası.

Koltuk ısıtma o kadar gerekli mi derseniz, koltuklarınız tamamen deri ise önemli derim. -7 -8 derecede o deri koltuklar resmen demir gibi oluyor. Isıtma 15-20 saniyede bu sert soğuğu kırıyor.

Benim açımdan sorun yok ama yanımda oturan için koltuk ısınana kadar yolvuluk işkenceye dönüşüyor. Taktir edersiniz ki deri koltuklar kumaş koltuklardan hem daha soğuk oluyor, hem de kumaş koltuklar kadar çabuk ısınmıyor.

Bir diğer kısım ısıtma petlerinin pratik şekilde sökülüp takılamaması bariz bir mühendislik hatası. Belki ilkinde sorun olmaz ama 3. - 4. söküp takmadan sonra, ne kadar usta bir döşemeci olursa olsun hem koltuk, hem döşemesi laçkaya döner.

Şimdiki pedler 2 yılda arızalandığına göre ömrü de bu civarda olması lazım. Bu şekilde düşünürsek bu pedlerin 7-8 yıllık bir araçta 4 defa değiştirilmesi lazım ki bu koltuğun da döşemenin de 4 kez sökülüp takılması demek
          1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...
          Mazide güzel bir anı şimdi..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
            Arkadaşlar malumunuz opelin bazı yeni teknolojik gelişmeleri insignialarımızda gayet tatmin edici derecede yalnız bu durumda beraberinde bir çok sıkıntıyıda beraberinde getirilebiliyor...

Bugün aracımı servise götürdüğümde Koltuk Isıtmalarında ki arızayı belirttim,

Arıza Belirtileri ;

Koltuk Isıtmayı actığımız zaman 10-15 saniye arasında içerden bir tık sesi ile beraber koltuk ısıtmaların kendini kapatıyor olması,
            gösterge panelinde ki ısıtma işretinin kendi kendine kaybolması.

Servise bu konu hakkında opel içerik ve tamir bildirimi göndermiş durumda yani genel olarak koltuk ısıtmalarda bu sorun mevcut durumda ve kesinlikle garanti kapsamındadır.

Sorunun çözümü ve nedeni olarak ;

Koltuklarda ki ısıtıcı ped'lerin sensörlerinde ki kablolarda kopma meydana geliyor ve sensör değişimi gerektiriyor,
            Çözümü ise biraz can sıkıcı bir şekilde arac minimum 2 gün serviste yatmakla beraber,
            her iki koltukta sökülüp bütün parcaları yarılıyor malum teknolojik bir koltuğa sahibiz ve 3 adet motor görev yapıyor,bununla beraber koltuklar döşemeciye gidiyor döşemeler çıkartılıyor bu işlemi servisin anlaşöalı olduğu döşemeci yapıyor.
            ısıtıcı pede ulaşıldıktan sonra servis sensörü değiştiriyor ve tekrar koltuk toplanıp monte ediliyor.

Bu işlemin ardından fabrikasyon montajı yapılan koltuğumuzda oynarmı sorusu ile beraber koltuğun döşemesinde ki sıkılıktan yana sonradan bir sorunla karşılaşırmıyız bunuda ilk yaptıran arkadaştan öğrenecez Hepinize sevgilerle
            Geçen sene yolcu koltuğunun ısıtmasını bol bol kullanıyordum.(Malum bayanlar çok üşür.)Herhangi bir sorunda yaşamıyordum.İzmir de çok soğuk bir yer olmadığı için, kendi koltuğumun ısıtmasını da hiç kullanmıyorum.Bu sonbahar arabaya 3. anahtar tanıtımı için opel yetkili servisine gittim ve sağ olsunlar 3. anahtarıda arabaya tanıttılar.Fakat arabada yazılım güncellemesininde yapıldığını ve arabanın kitapçığını arabamda bulamadıklarını ve getirmem gerektiğini söylediler ve ne güncellemesi yaptıklarınıda söylemediler.Malum arabalarımızın torpido gözü küçük olduğu için arabamda kullanım klavuzunu taşımıyorum.Sadece araç bakım kitapçığı var.Kış başlangıcı koltuk ısıtmayı devreye soktuğumda 15 sn bile geçmeden kendini kapattığını gördüm.Bunun üzerine kendi koltuğumu hiç kullanmadığım için bu sefer ikisinide devreye aldım ve yine ikisinde de aynı şekilde kısa sürede kapandığını gördüm.İki koltuğun aynı anda kapanması ve kendi koltuğumu hiç kullanmadan arızalanması açıkcası bana ters geldi.Bu ters durum ısıtma kademesi 3 ve 2 seviyesinde aynıydı.Fakat 1 seviyesinde her iki koltuk ta böyle kapanma olayını görmedim.Yani sorun 3 ve 2 kademesinde.Sanırım güncelleme yaptıktan sonra ya bir yazılımsal bir hata oldu veya ısı pedleri gerçekten çok dandik.Eğer pedler bozuksa yaptırmayıda düşünmüyorum.Çünkü Türkiyede titiz bakım onarım anlayışı malesef yok.
            INSIGNIA 1.6 Turbo Cosmo
            20" jant
            infinity
            DVD 800
            Sunroof
            Deri koltuk

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BDIN
              Sanırım güncelleme yaptıktan sonra ya bir yazılımsal bir hata oldu veya ısı pedleri gerçekten çok dandik.
              güzel tespit abi, bu yazılım işi değerlendirilmeli bence
              InsigniaTEAM

Yorum

Bugün servisten arandım. Sağ sürücü koltuğu için ısıtmada sorun olabileceği ve değişeceği söylendi. Değişim garanti kapsamında olacakmış. Sol ön yolcu koltuğu için herhangibir değişim söz konusu değilmiş. Anladığım kadarıyla koltuk iskeleti kalacak, minder-döşeme ve sensörler değişecek.
                [center]
                2009 Insıgnıa 1.6 T Cosmo + Flexride + Sunroof + DVD800 + Ergonomik Spor Deri Koltuk [center]

Yorum

koltuğu tamamen değiştirseler hem daha ucuz hem daha kolay olmaz mı acaba
                  InsigniaTEAM

Yorum

Arkadaşlar bu sorunu bir kaçımız yaşıyoruz ve ben hepimize örnek teşkil etmesi bakımından bugün aracımın koltuk ısıtmalarının tamiri ve onarılması için servise teslim ettim,
                    Daha önceden bu uygulamayı yaptıklarından ötürü ve aldığım bilgiye göre sorunsuz bir şekilde arıza giderilmiş ve koltuklar orjinal hali ile hiç bir eksiği olmadan tekrar toparlanmış,
                    Garanti süresinin 2 yılı aşmasından ötürü garanti kapsamından faydalanamadan yaptırılması halinde maliyetin yüksek çıkmasıda bu uygulamayı şimdiden yaptırmama en büyük etken,
                    Sonuclar ben askere gitmeden çıkarsa burdan paylaşımda buluncağım

Yorum

Sağolasın Emre kardeşim,askere kadar çıkar herhalde yaw
                      Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Seyyah
                        Sağolasın Emre kardeşim,askere kadar çıkar herhalde yaw
                        Eğer ısıtma pedleri çabuk gelirse çıkar abi yani biraz muallakta o iş

Yorum

ben bunları arabayı alırken çok düşündüm maalesef opel hala yüksek kaliteyi yakalayamadı bir vw,audi standartlarına gelemedi bu yüzden orjinal navigasyon sunroof koltuk ısıtma gibi seçenekleri almadım kesinlikle 1-2 yıl içinde arıza çıkarırlar diye düşünmüştüm))
                          2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,

Yorum

Ben çoktan tamir için opel servisine arabayı verdim.Sağ ön koltuğun ısı pedini değiştirdiler.Fakat sağ koltuğun emniyet kemeri takılan yerini yırtmışlar.Tamir için Almanyadan deri siparişi verilmiş.Sürücü koltuğundada aynı problem vardı.Sürücü koltuğunun pedide bu hafta içinde gelecekmiş.Tüm parçalar geldikten sonra bu ayın 17 sinde arabayı tekrar servise vereceğim.Şuan arabada deri yırtılmasından başka bir aksaklık göremedim.Koltuklardan ses gelme veya başka bir olumsuzluk yok.!7 sinden sonra işçilik ve diğer şeyleri sizlerle paylaşırım.
                            INSIGNIA 1.6 Turbo Cosmo
                            20" jant
                            infinity
                            DVD 800
                            Sunroof
                            Deri koltuk

Yorum

İşleniyor...
                            X