Duyuru

Collapse
No announcement yet.

KOLTUK ISITMA ARIZASI ve SERVİS GARANTİ KAPSAMI

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• KOLTUK ISITMA ARIZASI ve SERVİS GARANTİ KAPSAMI

Arkadaşlar malumunuz opelin bazı yeni teknolojik gelişmeleri insignialarımızda gayet tatmin edici derecede yalnız bu durumda beraberinde bir çok sıkıntıyıda beraberinde getirilebiliyor...

Bugün aracımı servise götürdüğümde Koltuk Isıtmalarında ki arızayı belirttim,

Arıza Belirtileri ;

Koltuk Isıtmayı actığımız zaman 10-15 saniye arasında içerden bir tık sesi ile beraber koltuk ısıtmaların kendini kapatıyor olması,
    gösterge panelinde ki ısıtma işretinin kendi kendine kaybolması.

Servise bu konu hakkında opel içerik ve tamir bildirimi göndermiş durumda yani genel olarak koltuk ısıtmalarda bu sorun mevcut durumda ve kesinlikle garanti kapsamındadır.

Sorunun çözümü ve nedeni olarak ;

Koltuklarda ki ısıtıcı ped'lerin sensörlerinde ki kablolarda kopma meydana geliyor ve sensör değişimi gerektiriyor,
    Çözümü ise biraz can sıkıcı bir şekilde arac minimum 2 gün serviste yatmakla beraber,
    her iki koltukta sökülüp bütün parcaları yarılıyor malum teknolojik bir koltuğa sahibiz ve 3 adet motor görev yapıyor,bununla beraber koltuklar döşemeciye gidiyor döşemeler çıkartılıyor bu işlemi servisin anlaşöalı olduğu döşemeci yapıyor.
    ısıtıcı pede ulaşıldıktan sonra servis sensörü değiştiriyor ve tekrar koltuk toplanıp monte ediliyor.

Bu işlemin ardından fabrikasyon montajı yapılan koltuğumuzda oynarmı sorusu ile beraber koltuğun döşemesinde ki sıkılıktan yana sonradan bir sorunla karşılaşırmıyız bunuda ilk yaptıran arkadaştan öğrenecez Hepinize sevgilerle

Ynt: KOLTUK ISITMA ARIZASI ve SERVİS GARANTİ KAPSAMI

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
    Arkadaşlar malumunuz opelin bazı yeni teknolojik gelişmeleri insignialarımızda gayet tatmin edici derecede yalnız bu durumda beraberinde bir çok sıkıntıyıda beraberinde getirilebiliyor...

Bugün aracımı servise götürdüğümde Koltuk Isıtmalarında ki arızayı belirttim,

Arıza Belirtileri ;

Koltuk Isıtmayı actığımız zaman 10-15 saniye arasında içerden bir tık sesi ile beraber koltuk ısıtmaların kendini kapatıyor olması,
    gösterge panelinde ki ısıtma işretinin kendi kendine kaybolması.

Servise bu konu hakkında opel içerik ve tamir bildirimi göndermiş durumda yani genel olarak koltuk ısıtmalarda bu sorun mevcut durumda ve kesinlikle garanti kapsamındadır.

Sorunun çözümü ve nedeni olarak ;

Koltuklarda ki ısıtıcı ped'lerin sensörlerinde ki kablolarda kopma meydana geliyor ve sensör değişimi gerektiriyor,
    Çözümü ise biraz can sıkıcı bir şekilde arac minimum 2 gün serviste yatmakla beraber,
    her iki koltukta sökülüp bütün parcaları yarılıyor malum teknolojik bir koltuğa sahibiz ve 3 adet motor görev yapıyor,bununla beraber koltuklar döşemeciye gidiyor döşemeler çıkartılıyor bu işlemi servisin anlaşöalı olduğu döşemeci yapıyor.
    ısıtıcı pede ulaşıldıktan sonra servis sensörü değiştiriyor ve tekrar koltuk toplanıp monte ediliyor.

Bu işlemin ardından fabrikasyon montajı yapılan koltuğumuzda oynarmı sorusu ile beraber koltuğun döşemesinde ki sıkılıktan yana sonradan bir sorunla karşılaşırmıyız bunuda ilk yaptıran arkadaştan öğrenecez Hepinize sevgilerle
    Hahahaha Opel sayesinde iyi bir otomotivden anlayan bilirkişi olacağız
    2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
    [center]

Yorum

Abi malesef belkide iyi oldu ilk arabam opeldi onunla başladı 15 yaşımda otomotiv haznem gelişti arabalardan bu kadar anlıyorsam buda dolaylıda olsa Opel sayesinde artık kendim herşeyini halledebilecek durumdayım arabamın

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
        Abi malesef belkide iyi oldu ilk arabam opeldi onunla başladı 15 yaşımda otomotiv haznem gelişti arabalardan bu kadar anlıyorsam buda dolaylıda olsa Opel sayesinde artık kendim herşeyini halledebilecek durumdayım arabamın
        birşey demiyorum artık (Anlayan anladı )
        2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
        [center]

Yorum

Ben tecrübeli biri olarak cevap vereyim

Koltuktaki ısıtıcı pedler seri bağlı olduğu için minder kısmındaki arıza yüzünden sırt ısıtmada otomatik devre dışı kalıyor bu yüzden değişim işi başlıyor emrenin dediği gibi zahmetli bir iş kısaca anlatayım koltuk araç içinden sökülüp tezgaha alınıyor yaklaşık 35-40 klips sökülüyor ve bir koltuk 2-3 saat işçiliği sürüyor diğer bir taraftan normalde opel servisinin kendisi bu değişimi yapmak zorunda dışarıya göndermemesi gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam garanti süresi bitmiş olan araçlar için maliyeti 350-400 tl gibi bir fiyatı var

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Ben bu yazıyı okuduktan sonra,yaptırmaktan vazgeçtim bile
            Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Seyyah
              Ben bu yazıyı okuduktan sonra,yaptırmaktan vazgeçtim bile
              Neden Vazgeçtin

Yorum

Valla yani çok sinirim bozulmuyor değil bu işe böylede uyduruk malzeme olmaz ki ya ben ısıtmayı yaptırmak istiyorum ama şunuda biliyorum o koltuk o işlemlerden sonra asla fabrikasyon gibi olmayacak bu iki kere iki dört...

Yorum

Ben nedenmi vazgeçtim,bir kere İstanbulda yaşıyorum,aracımı çok fazla kullanmıyorum,koltuk paramparça edilecek...ve mutlaka bir yerinde birşeyi eksik yapacaklar,vida artıracaklar,orasından burasından ses gelecek korkusundan dolayı
                  Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Ben nedenmi vazgeçtim,bir kere İstanbulda yaşıyorum,aracımı çok fazla kullanmıyorum,koltuk paramparça edilecek...ve mutlaka bir yerinde birşeyi eksik yapacaklar,vida artıracaklar,orasından burasından ses gelecek korkusundan dolayı
                    Ben tecrübe edindim bir sorun olmuyor korkma garantisi varsa yaptır derim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                      Ben tecrübe edindim bir sorun olmuyor korkma garantisi varsa yaptır derim.
                      Benim garantim uzadı ama,eğer Emrenin dediği gibi ise garantisi biten araçlarıda yapıyorlar..
                      Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Çok can sıkıcı, o yüzden nekadar ayrıntı az olursa okadar iyi

Yorum

Gecmiş olsun emre.
                          Koltuk ısıtmalarda bu tür problemler sık çıkıyor diye duymuştum. Hatta lagunası olan arkadaşım bu arıza ve sunrof arızaları yüzünden sinirlenerek aracını satıp SW reno toros almıştı.

Yorum

Ya bu nasıl iştir anlamadım bu adamlar hesapsız kitapsızmı yapıyorlar bu işleri. Bu gün sattığım 2003 model arabada bile bu tip sorunlar olmuyor,olmadı. 2010 model araçta olan şeye bak inanılır gibi değil...

Yorum

Benimde bir önceki aracım 7 yıllık arabaydı tık demeden büttün herşeyi çalışırdı .
                              Bezdirdin beni Opelllll

Yorum

İşleniyor...
                              X