Değerli arkadaşlarım merhaba. Eminim sizler de fark etmişsinizdir yeni 140 beygir Insignia'lara start stop sistemi ilave edilmiş ve bu sayede yakıt tüketim değerlerinde bir miktar düşüş sağlanmış... Merak ettiğim bu sistemin bizim araçlarımıza uygulanabilirliliği... Konuyu sitede arattım daha önce konuşulmuştur düşüncesiyle ancak bulamadım eğer bu konu daha önce konuşulmuş ve bilgi kirliliğine neden olduysam özürdiliyor hepinize saygılar sunuyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Start Stop Sistemi Hakkında
Collapse
X
-
Ynt: Start Stop Sistemi Hakkında
Abi birincisi çok masraflı olur, ikincisi de orijinal olmadığı için sıkıntı yaratabilir ilerleyen dönemlerde. Ama keşke 1.6 T da da olsaydı.Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar
-
Devir saati farklı üstadlar bizim 1000 devir sizin 2500 devirin oralarda başlıyor onun altında auto stop ile off var göstergelerde değişmeli. Benim korkum bu sistem bozulurmu kolay kolay ben sadece ışıklarda kullanıyorum. Köprü trafiğinde sapıtır diye korkuyorum bu arada küçük bir bilgi vereyim park ederken kullanmayın araç autostop yapıyor tam park ederken yarı kavramada gaz vermeden kendi kendine gitmesine izin verirsen boşta gibi algılayıp stop ediyor.....
Birde arkadaslar cruise control yaptığımda aracı vites küçültsem ya da büyültsem bile cc devreden çıkmıyor? Bir anormallik yokmu?2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro
Yorum
-
Fazlasıyla anormal bir durum...CC devrede iken normal şartlarda debriyaja,frene veya CC iptal tuşlarına basarsanız devre dışı kalması gerekiyor.Vites değiştirirken debriyaja basmıyorsanız onu hiç denemedim2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: smg05Devir saati farklı üstadlar bizim 1000 devir sizin 2500 devirin oralarda başlıyor onun altında auto stop ile off var göstergelerde değişmeli. Benim korkum bu sistem bozulurmu kolay kolay ben sadece ışıklarda kullanıyorum. Köprü trafiğinde sapıtır diye korkuyorum bu arada küçük bir bilgi vereyim park ederken kullanmayın araç autostop yapıyor tam park ederken yarı kavramada gaz vermeden kendi kendine gitmesine izin verirsen boşta gibi algılayıp stop ediyor.....
Birde arkadaslar cruise control yaptığımda aracı vites küçültsem ya da büyültsem bile cc devreden çıkmıyor? Bir anormallik yokmu?
Start stop u bence de köprü trafiğinde devre dışı bırakın milim milim ilerliyorsunuz zaten.
Bu arada stop etmesi için vitesin boşta olması gerek değil mi, park ederken niye stop etsin?Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: eymenkulFazlasıyla anormal bir durum...CC devrede iken normal şartlarda debriyaja,frene veya CC iptal tuşlarına basarsanız devre dışı kalması gerekiyor.Vites değiştirirken debriyaja basmıyorsanız onu hiç denemedim2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: smg05Orjinal yazı sahibi: eymenkulFazlasıyla anormal bir durum...CC devrede iken normal şartlarda debriyaja,frene veya CC iptal tuşlarına basarsanız devre dışı kalması gerekiyor.Vites değiştirirken debriyaja basmıyorsanız onu hiç denemedimSeat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: HasanOrjinal yazı sahibi: smg05Devir saati farklı üstadlar bizim 1000 devir sizin 2500 devirin oralarda başlıyor onun altında auto stop ile off var göstergelerde değişmeli. Benim korkum bu sistem bozulurmu kolay kolay ben sadece ışıklarda kullanıyorum. Köprü trafiğinde sapıtır diye korkuyorum bu arada küçük bir bilgi vereyim park ederken kullanmayın araç autostop yapıyor tam park ederken yarı kavramada gaz vermeden kendi kendine gitmesine izin verirsen boşta gibi algılayıp stop ediyor.....
Birde arkadaslar cruise control yaptığımda aracı vites küçültsem ya da büyültsem bile cc devreden çıkmıyor? Bir anormallik yokmu?
Start stop u bence de köprü trafiğinde devre dışı bırakın milim milim ilerliyorsunuz zaten.
Bu arada stop etmesi için vitesin boşta olması gerek değil mi, park ederken niye stop etsin?
Park ederken yarı kavrama yaptığım da heleki birde hafif yokuşsa o noktada hemen algılama yapıyor ve stop ediyor hadi ben aracın acemisiyim stop ettirdim desem off da olur devir çubuğu autostopda olmaz....2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: smg05Orjinal yazı sahibi: HasanOrjinal yazı sahibi: smg05Devir saati farklı üstadlar bizim 1000 devir sizin 2500 devirin oralarda başlıyor onun altında auto stop ile off var göstergelerde değişmeli. Benim korkum bu sistem bozulurmu kolay kolay ben sadece ışıklarda kullanıyorum. Köprü trafiğinde sapıtır diye korkuyorum bu arada küçük bir bilgi vereyim park ederken kullanmayın araç autostop yapıyor tam park ederken yarı kavramada gaz vermeden kendi kendine gitmesine izin verirsen boşta gibi algılayıp stop ediyor.....
Bu arada stop etmesi için vitesin boşta olması gerek değil mi, park ederken niye stop etsin?
Park ederken yarı kavrama yaptığım da heleki birde hafif yokuşsa o noktada hemen algılama yapıyor ve stop ediyor hadi ben aracın acemisiyim stop ettirdim desem off da olur devir çubuğu autostopda olmaz....Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: eymenkulNasıl yok birşey Hasan?Eğer debriyaja bastığında beyaz olmuyor ise ciddi şekilde sorun var demektir...Eğer rengi yeşilden beyaza dönmüyor ise servisinize gösterin.2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: eymenkulNasıl yok birşey Hasan?Eğer debriyaja bastığında beyaz olmuyor ise ciddi şekilde sorun var demektir...Eğer rengi yeşilden beyaza dönmüyor ise servisinize gösterin.Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
Yorum
-
Normalde CC aktif ettikten sonra o küçük joistik gibi tuşu bir kez set konumuna alınca bir hıza sabitlersiniz.Daha sonra vites değiştirince hem CC simgesi yeşilden beyaza döner hem de hızınız yavaşlar.Sonra düğmeyi res konumuna bir kez yukarıya ittirerek alırsanız bir önceki sabitlediğiniz hızına tekrar sizi çıkartır.Eğer siz vites değiştirdiğiniz anda siz komut vermeden hızınız artıyor ise normal birşey değil.2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: HasanOrjinal yazı sahibi: smg05Orjinal yazı sahibi: HasanOrjinal yazı sahibi: smg05Devir saati farklı üstadlar bizim 1000 devir sizin 2500 devirin oralarda başlıyor onun altında auto stop ile off var göstergelerde değişmeli. Benim korkum bu sistem bozulurmu kolay kolay ben sadece ışıklarda kullanıyorum. Köprü trafiğinde sapıtır diye korkuyorum bu arada küçük bir bilgi vereyim park ederken kullanmayın araç autostop yapıyor tam park ederken yarı kavramada gaz vermeden kendi kendine gitmesine izin verirsen boşta gibi algılayıp stop ediyor.....
Park ederken yarı kavrama yaptığım da heleki birde hafif yokuşsa o noktada hemen algılama yapıyor ve stop ediyor hadi ben aracın acemisiyim stop ettirdim desem off da olur devir çubuğu autostopda olmaz....2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: eymenkulNormalde CC aktif ettikten sonra o küçük joistik gibi tuşu bir kez set konumuna alınca bir hıza sabitlersiniz.Daha sonra vites değiştirince hem CC simgesi yeşilden beyaza döner hem de hızınız yavaşlar.Sonra düğmeyi res konumuna bir kez yukarıya ittirerek alırsanız bir önceki sabitlediğiniz hızına tekrar sizi çıkartır.Eğer siz vites değiştirdiğiniz anda siz komut vermeden hızınız artıyor ise normal birşey değil.2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro
Yorum
Yorum