Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1,4 ve 1,6 turbo alacaklara benzinli insignia-dizel insignia karşılaştırması

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1,4 ve 1,6 turbo alacaklara benzinli insignia-dizel insignia karşılaştırması

1,6 turbonun türkiyede ilk alıcılarındanım...şehirde ilk alan benim en azından.bu aracı 2 sene kullandım.rüyalarını gördüğümüz hatta gemi üzerinden gelişini takip ettiğimiz bu aracımı sattım.onun yerine dizelini aldım.

çünkü, aracı kasmadan kullanırım ama benzinli turbo insignianın yüksek sarfiyatı dolayısı ile korkarak kullanırdım, ortalama hızım 52-54 km ortalama yakıtım 11-11,5 lt - 50 kuruş/km olmuştu.yeni aracımda 4x4 ve otomatik olmasına rağmen ortalama hız 60 km ve ortalama yakıt 8,5-9,0 lt-35 kuruş /km ...ayrıca hiç kasmıyorum.(7000 km ortalaması)

yıllık 20000 km yapan birisi olarak yıllık yakıt karım 3000 tl ; vergiden kaybım 1235 tl; araç 15000 bakım maliyeti 50-70 tl dizel pahalı.yıllık kar:1700 tl

başlangıç itibarıyla dizele fazla para ödeniyor.satıştada dizeller parası yüksek satılıyor.sadece baştan verdiğin paranın yıllık getirisi belki yukarıda gelen karı götürebilir. ikinci elde otomatik dizellere rağbet bana göre daha fazla.çünkü kendi aracımı 52.500 tlye satabildim.(1,6 turbo cosmo -navigasyon-ergonomik deri-2009-30000 kmde). aynı süre içinde tanıdığım galeri ve arkadaşlar rahatlıkla dizel otomatikleri sattılar.

özetle psikolojimi bozmadan yakıt çok olacakmış demeden yüksek torklu dizel araç ve otomatik vites kullanma rahatlığını benzinli araçlara değişmem.

yeni araç alacak arkadaşlara şu an kampanyası var ötv den dolayı rakamlar daha da artacak ; şiddetle dizel 130 luk insigniaları tavsiye ediyorum.ben şanşlıydım.ötv çıkmadan önce 4x4 160 beygir insigniayamı navi-flex özellikleri ile 90,000 tlye aldım.memnunum...ama 1,4 benzinli alacaklar diyorum acizane tavsiyem 15,000 tlye kıyıp 130 bb dizel insignia almanız

selamlar
    2016 insignia 1,6 dizel otomatik sport beyaz renk

Ynt: 1,4 ve 1,6 turbo alacaklara benzinli insignia-dizel insignia karşılaştırması

bende arabamı alırken bu ikilemde çok kaldım.benzinli-dizel ikilemi.aldığım arabayla 130luk dizel arasında 17bin tlik gibi bana göre gerçekten büyük fark(diğer markalarda bu kadar değil).bende kendime şu dedim.bu parayı cebime benzin parası yaparım.aylık 300tl benzin alıyorum.yaklaşık 5 senelik benzin parası.tabi benzin artmazsa. 3-5 seneden sonra kara eçerim ama söyle bi sorun var.ben bi arabaya 3 seneden fazla binemiyorum.satıyorum.başka alıyorum.o yüzden dizel bana mantıklı gelmedi.bide dizelin yüksek torkuda olsa 130luğun 180lik kadar tat vermeyeceğini düşünüyorum.bu yazdıklarım tabiki benim yorumum ve bakış açım.keyifli forumlar...
    2012 YENİ MEGANE ST 1.5 DCİ 110 HP PRİVİLEGE SEDEF BEYAZI+PANAROMİK AÇILIR CAM TAVAN+Bİ XENON PAKETİ+NAVİGASYON PAKETİ+17'' SARİ JANT+3D SOUND by ARKAMYS+BLUETOOTH

Yorum

Ynt: 1,4 ve 1,6 turbo alacaklara benzinli insignia-dizel insignia karşılaştırması

eğer en azından 2 tane insignia dizel alacak kadar param olsa, kesinlikle dizele yönelirdim, ayrıca da bende 4x4 otomatik alırdım, çünkü dizelleri kesinlikle millet otomatik tercih ediyor, bizim Sufy abimizden başka -bi onda dizel manuel var-, 2.0 turboyu bile manuel kullanan görmedim ama ben elimde olan paranın nerdeyse tamamını insignia turboya ver(ebil)dim, ama tabii -burdaki insanlar belli bir ekonomik düzeye sahip insanlar- performans için de turboya yönelmiş abilerimiz çok... bence cdti 160'ında bir de 4x4 ise performansı yabana atılır gibi değildir, bir de chip filan bu aracı coşturur motor hacmi sayesinde, ama işte parasızlık bize turbo aldırdı inşallah bir satış yaparsak, ilk işimiz 4x4 dizeli ile değiştirmek olabilir...

Yorum

dizel- benzinli arasında iç kabin motor gürültüsü benim için önemli kriterleden birisi. d sınıfı araç alacaksam bana sunduğu konforun maximum olmasına gayret ederim. dizel insignia hiç denemedim, nasıldır bilemiyorum. fakat edition elegance 115 lik deneme otomobilinin motor ses yalıtımı bana oldukça başarısız gelmişti.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ercan
          dizel- benzinli arasında iç kabin motor gürültüsü benim için önemli kriterleden birisi. d sınıfı araç alacaksam bana sunduğu konforun maximum olmasına gayret ederim. dizel insignia hiç denemedim, nasıldır bilemiyorum. fakat edition elegance 115 lik deneme otomobilinin motor ses yalıtımı bana oldukça başarısız gelmişti.
          cosmo ile edition elegance arasında yalıtım farkı varmı? Şahsi görüşüm olmayacağı yönünde.
          2011 Insignia 2.0 CDTI 130HP Edition + EP Active Select + Cyclone Navi (Safir Siyah)
          2008 Alfa Romeo 159 1.9JTDm Q-Tronic Distictive Plus(Siyah)

Yorum

ikisinide kullandım cosmo turbo, edition 115 bg'di, cosmo daha az ses alıyor içeri... dizel cosmolarda ses olacağını sanmıyorum...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
              ikisinide kullandım cosmo turbo, edition 115 bg'di, cosmo daha az ses alıyor içeri... dizel cosmolarda ses olacağını sanmıyorum...
              Ses görecelidir.. kimisi tık duymak ister kimiisde kedi mırıldanmısı der .. kimisi ise bu ne yaw davulmu çalışıyor der o yüzden araca binip denemek lazım hoşuna giden alır .. :P
              2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
              [center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sufy
                Ses görecelidir.. kimisi tık duymak ister kimiisde kedi mırıldanmısı der .. kimisi ise bu ne yaw davulmu çalışıyor der o yüzden araca binip denemek lazım hoşuna giden alır .. :P
                ses görecelidir doğru, fakat mesela edition ile cosmo veya 1.6 t ile 2.0 cdti arasındaki farkı yaşayarak gürültü düzeyini mukayese etmek bize bir ölçüde doğru bir fikir verecektir.

Yorum

dışardan 2.0 dizellerde ne rolantide ne de giderken çok aşırı ses çıkarmıyor, ona göre içeri de az ses alır, benim kanaatim bu, Sufy abimin de dediği gibi ses göreceli bir olay bi de insanlar bazı sesleri sever bazılarını sevmez kendi adıma V8'im olsa izolasyon istemem, müzik seti de istemem

ses görecelidir doğru, fakat mesela edition ile cosmo veya 1.6 t ile 2.0 cdti arasındaki farkı yaşayarak gürültü düzeyini mukayese etmek bize bir ölçüde doğru bir fikir verecektir.
                  Ercan abi kesinlikle benzinli kadar sessiz olmayacak fakat, traktör gibi de çalışmaz büyük ihtimalle

Yorum

1.6 T 2.0 Cdti cosmo araçlar her ikisinide kullandım ses olarak bence çok az fark var
                    2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                    [center]

Yorum

şimdi ses konusunda şöyle söyleyeyim. Bizdeki araç 130'luk edition elegance.

Normal kullanımda ses içeriye neredeyse girmiyor denebilir. Eğer kickdown yaparsanız motorun ileri atılmasıyla birlikte size ben burdayım diyen bir hırlama oluyor. Bence çokta güzel bir ses oluşuyor. Ses göreceli bir kavram dediğiniz gibi. Yalıtım Corsadaki gibi olmadığı müddetçe her türlü dizel derim.
                      2011 Insignia 2.0 CDTI 130HP Edition + EP Active Select + Cyclone Navi (Safir Siyah)
                      2008 Alfa Romeo 159 1.9JTDm Q-Tronic Distictive Plus(Siyah)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: husek7
                        1,6 turbonun türkiyede ilk alıcılarındanım...şehirde ilk alan benim en azından.bu aracı 2 sene kullandım.rüyalarını gördüğümüz hatta gemi üzerinden gelişini takip ettiğimiz bu aracımı sattım.onun yerine dizelini aldım.

çünkü, aracı kasmadan kullanırım ama benzinli turbo insignianın yüksek sarfiyatı dolayısı ile korkarak kullanırdım, ortalama hızım 52-54 km ortalama yakıtım 11-11,5 lt - 50 kuruş/km olmuştu.yeni aracımda 4x4 ve otomatik olmasına rağmen ortalama hız 60 km ve ortalama yakıt 8,5-9,0 lt-35 kuruş /km ...ayrıca hiç kasmıyorum.(7000 km ortalaması)

yıllık 20000 km yapan birisi olarak yıllık yakıt karım 3000 tl ; vergiden kaybım 1235 tl; araç 15000 bakım maliyeti 50-70 tl dizel pahalı.yıllık kar:1700 tl

başlangıç itibarıyla dizele fazla para ödeniyor.satıştada dizeller parası yüksek satılıyor.sadece baştan verdiğin paranın yıllık getirisi belki yukarıda gelen karı götürebilir. ikinci elde otomatik dizellere rağbet bana göre daha fazla.çünkü kendi aracımı 52.500 tlye satabildim.(1,6 turbo cosmo -navigasyon-ergonomik deri-2009-30000 kmde). aynı süre içinde tanıdığım galeri ve arkadaşlar rahatlıkla dizel otomatikleri sattılar.

özetle psikolojimi bozmadan yakıt çok olacakmış demeden yüksek torklu dizel araç ve otomatik vites kullanma rahatlığını benzinli araçlara değişmem.

yeni araç alacak arkadaşlara şu an kampanyası var ötv den dolayı rakamlar daha da artacak ; şiddetle dizel 130 luk insigniaları tavsiye ediyorum.ben şanşlıydım.ötv çıkmadan önce 4x4 160 beygir insigniayamı navi-flex özellikleri ile 90,000 tlye aldım.memnunum...ama 1,4 benzinli alacaklar diyorum acizane tavsiyem 15,000 tlye kıyıp 130 bb dizel insignia almanız

selamlar
                        bu konu ile ilgili daha önce bir yazımı paylaşmıştım. 15000 TL nin yıllık maliyeti size 1700*1800 tl civarı. Kâr elde ettiğim dediğiniz tutarı götürüyor. Yani başabaş. peki 130hp dizel bir araç mı 180hp benzinli bir araç mı. ikisinin de maliyeti aynı. Ben olsam benzinli 180hp yi secerim. (Bu arada işin psikolojik tarafı tabiki var dediğinize katılıyorum.)

Yorum

valla ben cosmo 1.6 t ıle cosmo 160 lıgı karsılastırdıgımda 25 mılyar gıbı hadı pazarlıkla 20 mılyar gıbı farkı kac yılda erıtırım dıyorum! 4 yıl gıbı yada 140.000 kmde erır bu fark benzıne gore tabı ee dızel ozaman basa bas olucak kmde artıcak 4 yıl sonra kım alıcak o arabayı bırde kaca satıcan kısa ve net bana gore zarar yazar butcen uygunsa keyıf ıcın bıncem dıyorsan tamam ozaman dızel alabılırsın ama normalde yıllık 15.000 km fln yapan bırısı ıcın ıse bence gerek yok okadar parayı vermeye! dusuncem kendıme aıttır arkadaslar kımse alınmasın

Yorum

Orjinal yazı sahibi: speed_emre
                            valla ben cosmo 1.6 t ıle cosmo 160 lıgı karsılastırdıgımda 25 mılyar gıbı hadı pazarlıkla 20 mılyar gıbı farkı kac yılda erıtırım dıyorum! 4 yıl gıbı yada 140.000 kmde erır bu fark benzıne gore tabı ee dızel ozaman basa bas olucak kmde artıcak 4 yıl sonra kım alıcak o arabayı bırde kaca satıcan kısa ve net bana gore zarar yazar butcen uygunsa keyıf ıcın bıncem dıyorsan tamam ozaman dızel alabılırsın ama normalde yıllık 15.000 km fln yapan bırısı ıcın ıse bence gerek yok okadar parayı vermeye! dusuncem kendıme aıttır arkadaslar kımse alınmasın
                            katılıyorum

Yorum

bunun hesabını cok yaptım cunku benzıne devam bıterse bıtsın zaten 60.000 km olmadan bızım arabaları satmamız lazım 0 a yonelmemız lazım yada 2.cı ele devam servıste sordum 4 dısk 4 balata 2400 tl cıvarında dedıler + bakımla bırlıkte 3000 tl yı buluyor dedı. ee debrıyaj gırerse 60.000 km bakımına 800 tl! trıgel gırermı bılemıyor? gırerse 1000 tl de onu eklersek lastıkler degısırse onuda 1200 tl dersek yok arkadas ben toplamıyorum bu sonucu gormek ıstemıyorum!

Yorum

İşleniyor...
                              X