Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sola çekme problemi yardım araclarınıza bir bakın karakteristik özellikmi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• sola çekme problemi yardım araclarınıza bir bakın karakteristik özellikmi

aracım 180 lik cosmo ocak 4 de teslim aldım. 1 hafta sonra farkettim ben burdur ilinde yaşıyorum burada doğal gaz calışmaları ve belediyenin yollara fazla özen göstermemesinde dolayı yollar cukur ,hendek ve yamalarla dolu ve hızlı gidemiyosunuz araç 1,5 ayda sadece 1200 km de evimle işyerim arası sadec 3 km sadece bu kötü yollarda kullanıyorum bu km ye varan sebebte sadece servise kontrol ve test sürüşünde oldu.
    ** farkettiğim sorun.. şehir içi trafiğinde 30-60 km arası hızlarda yamalı, çukur, kasislere sağ teker girdiğinde aracın direksiyonu anında tepki verip sağa gidiyor. hemen de toparlanıp sola gelip yolun durumuna göre istikametine sapıp düz gidiyor..BUNDA SORUN YOK OLMASI GEREKEN DURUM ...
    *** SOL TARAF KASİSE CUKURA GİRDİĞİNDE AYNI HIZLARDA DİREKSİYON SİMİDİ SOLA GİDİYOR COK AZ OLARAK SAĞA GELİYOR VE ARAÇ DİREKSİYON SİMİDİ DOĞRULANMIYOR.. ARAÇ SOL TARAFA SAPIYOR. YANİ SOLA GİDİYOR...RESMEN ŞERİT DEĞİŞTİRİYOR . AMA MUTLAKA KASİSE CUKURA GİRDİĞİ ZAMAN..AMA AŞIRI BİR ŞEKİLDE( yüksek hızlarda sorun yok kasis olmayan cukur yama olmayan yolda otobanda sorun yok sadece düşük hızda kötü zeminli olan yollarda)
    ****20 gündür ugraşılmakta en az 5 defa rot ayarı oldu. tüm kaster . camber acıları lastikler sag -sol yapıldı gene aynı.YETKİLİ SERVİSTE 3 GÜN KALDI ARAÇ .YETKİLİ SERVİS YAPTI..aynı devam etmekte . bu aracı alacak olanlar test sürüşü için bayiye gittiğinde hemen gazlıyor ve 180hp lik gücü görmek için
    *** BAYİDEKİ TEST ARACINA BAKTIK O DA AYNI ABİ FARKETMEDİK BİLMİYORUZ VALLA BİR TEK SEN GELDİN ALLAH ALLAH BİZİM ARABADA AYNI EVET SOLA CEKME VAR KARAKTERİSTİK ÖZELLİĞİ LASTİK YANAKLARI İLE ALAKALI OLABİLİR DEDİLER. VE KABUL EDİYOLAR SOLA SAPMA VAR AMA SAĞA YOK.
    *** FABRİKA MÜŞTERİ HİZMETLERİNİNDE BİLGİSİ VAR SÜREKLİ ARIYOR ARACIN HAKKINDA BİLGİ VERİYOR.TESLİM ALDIM BU ŞEKİLDE ARACI ...

*** SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARIM BÖYLE ZEMİNLİ YOLLARDA 60 KM HIZIN ÜZERİNE CIKMADAN BİR DENERMİSİNİZ.. SİZLERİNDE ARACINIZDA AYNI SORUN VARMI...BİZ BAYİNİN TEST ARACINDADA AYNI DURUMU FARKETTİK ..BAYİDE KABUL EDİYOR OLMAMASI GEREN DURUM AMA SOLA DALIYOR ARACINIZ VE BİZİM ARACIMIZ DEDİLER... BİR BAŞKA İNSİGNİA SAHİBİ OLAN ARKADAŞIM VAR İŞ GÖRÜŞMESİ İÇİN İL DIŞINDA ARACI GARAJINDA ARKADAŞIM GELİNCE ONUN ARACINADA BAKACAĞIZ..***
    *saygılarımla .. hoşçakalınız...
    2013 BMW 320İ ED 1,6 170 hp beyaz  modernline+comfort+tekno+sounroof
    2010 COSMO 1,6T beyaz SATILDI..
    2011 MAZDA 2 PLAY 1,5 OTM...
    2008 doblo 1,3 m.jet PREMİO

Ynt: sola çekme problemi yardım araclarınıza bir bakın karakteristik özellikmi

Selamlar @armoni15 ;

Anlattığınızsorunun bir çok sebebi olabilir ama söyle bir teknik bir yorum söyleneblir bildiğim kadarıyla bizim araçlarda hareket ilk önce sağ aks üzerinen veriliyor bu da aracın sol tarafa doğru hafif bir yatma oluşabilir bu da teknik bir problem olarak nitelendirilmez aracı lifte çıkartıp vitese taktığınızda sağ tarafta ki tekerin daha hızlı olduğu görülebilir.

Sonuçta elerinizi bırakmayın .

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

bugun gırmedıgım cukur kalmadı sola gıdıyor sora toparlıyorda nebılm cok ınce bısı bence normal gıbı

Yorum

Selam arkadaşlar.

Ben de ayda 4-5 bin Km yol yapıyorum ve bir miktarda pimpirikli bir adamım.
        Bende bu sorunu aldığım hafta (5 ay önce) farkettim.
        Fakat sorunun tutarlı bir tekrar göstermemesi sebebiyle gidip servisteki abilerin
        aklını karıştırmayayım dedim
        Yani adama bak sola çekiyor diyecem yola çıkacaz uygun hız ve yol koşulu denk gelmiyecek o da yok bir sorun diyip
        benim canımı sıkacak.
        İyisimi sorun bariz olana kadar bekliyim dedim .
        Ama 5 aydır değişiklik yok.

Yorum

iyi bir rotbalansçıya gitmenizi tavsiye ederim arabada sola çekme ayardan oalbilir eğer düşük hızda dengeli olarak sağa sola çekiyorsa bu lastik yanaklarının dar olmasından kaynaklanıyor.. saygılar
          2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
          [center]

Yorum

kesinlikle katılıyorum lastik ebatları büyüdükçe bu tip sola veya sağa çekmeler yaşanıyor bunu bende hissediyorum eski aracımın jantlarınıda değiştirince bu problemi yaşamıştım salıncak burçlarına kadar değiştirdim fakat sorun değişmemişti. jant ebadı büyüdükçe bu problem oluyor
            [center][center]      

2010 Mercedes C 180K AMG blackline

Yorum

aynı sorunu bende yaşıyorum ve aracımı kullanırken tedirgin oluyorum.En küçük yol bozukluğunu hissediyor ve küçük sapmalarla gidiyorum.Frene bastığındada direksiyonda hafif titreme yapıyor yolun durumundan dolayı.Servise sözlü söyledim yoldandır dedi, kabul etmedim test sürüşüne çıktık abi lastikler kalın yolun durumuna göre lastikler yol alıyor diyor.Sonuç olarak servis bişey yok desede sıkıntıyı yaşıyorum. hiho hiho hiho

Yorum

direksiyon sağa sola sapma olayını. rot ayarında ufak oynama ile direksiyonu sertleştrdik. biraz hafiflettim ama buda başka sorun ortaya çıkarıyordu lastikleri dıstan aşındırma sorunu.. ben yaptırttım ..... yorum sizin..
                2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                [center]

Yorum

insignia nın beğenmediğim tek özelliği sertleşmeyen direksiyonu ve bu bahsettiğinz sorunlarda direksiyon sertleşmediği için yolun eğiminden kaynaklanıyor sanırım benimkinde de aynı problem var
                  F30 Sport+

Yorum

Aynı çekmeler bende de oluyor. Bende lastik tabanın büyük olduğundan kaynaklandığını düşünüyorum.
                    En kısa zamanda aynı lastik ebadına sahip başka marka araçlarda aynı sorun var mı yok mu kontrol etmek istiyordum.

Bu arada ben arabayı aldıktan çok kısa bir süre sonra arabanın balance ayarının olmadığını tespit ettim.
                    Balans ayarını garantiden yapılsın diye servise gittim ve orada aracın lastiklerinin arızalı olduğu tespit edildi.
                    Lastikler uzun uğraşlarım sonucunda lastik firması tarafından 4 ü birden değiştirildi.
                    Bu çekmelerde bir ölçüde azaldı ama tamamen kaybolmadı.

Bilginize

Yorum

Mutlu Bey bu konu için bilgi verilmişti. Aracın çalışma pensibi ile alakalı bir durum. Ancak titiz ve isabetli bir rot balans ve lastik balansı sonucunda sorun gideriliyor.
                      Ben ön lastikleri çapraz olarak arkaya ve arkaları de öne aldırınca bu sorun giderilmiş oldu.
                      Bilginize.
                      Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

aynı araçta hem 17'' hem de 18'' jant-lastik kullanan birisi olarak söyleyeyim,bu problem 18''lerde oluyor.Jant ve yanak boyutundan dolayı.
                        Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Orjinal yazı sahibi: zeytin
                          Mutlu Bey bu konu için bilgi verilmişti. Aracın çalışma pensibi ile alakalı bir durum. Ancak titiz ve isabetli bir rot balans ve lastik balansı sonucunda sorun gideriliyor.
                          Ben ön lastikleri çapraz olarak arkaya ve arkaları de öne aldırınca bu sorun giderilmiş oldu.
                          Bilginize.
                          Şu anda bende ki sorun herkezde olan sorun. Bozuk yollarda yavaş giderken, lastiğin ebadının büyük olmasından dolayı, bozuk
                          yöne doğru arabada çekme oluyor. Bu sanıyorum tüm insignia sahiplerinde var. Eğer siz iyi bir rot balans ile bu durumun ortadan kalktığını söylüyorsanız aynı yönde bizlerde değerlendirme yapalım problem kalmasın.

Yorum

geçmiyor.. aynı kalıyor rot ayarı balans ayarı ile alakası yokkaç defa yaptırırsan yaptır aynı ben günlerc ugraştım sonuç fiyasko..... bence direksiyon hidrolik pompası ya tam görev yapamıyor..yada gücü düşük kalıyor..

Yorum

ege nrcözümü varsa bende bulmak isterim ama her türlü ayar yapıldı kaster cember ayarları ama olmadı .. keşke çözüm olsaydı ama yok yok yok..

Yorum

İşleniyor...
                              X