Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2200- 2400 devir arası araçta turbo boşluğu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2200- 2400 devir arası araçta turbo boşluğu

Selam arkadaşlar.
    Gayet sakin bi kullanıcıyım normalde.
    Epeydir hissediyordum. Dün yine dikkatle denedim.
    Normalde 2500-3000 devir arası vites değişiyorum.
    2300 devir gibi o aralarda gazda ayağımız çok sakinken. Yani çok hafif basıyorken Saniyelik bir devir irkilmesi oluyor. İlk defa turbo aracım oluyor. Acaba normalmi. Baskı balatadan olacağını hiç tahmin etmiyorum. Özellikle 2. ve 3. vitesde belli oluyor. Diğer vitesleri pek denemedim zaten. Turbo açma devrinden mi kaynaklıyor. Daha sonra devirlerde bi sıkıntı yok. Normal mi ? Yarım saniyelik bi çekişte boşluk hissi veriyor.

Ynt: 2200- 2400 devir arası araçta turbo boşluğu

Bu sorun Klasik bir sorun bir zararı yok sakin kullanımlarda turbo kararsızlığı deniyor chip yapılan araçlarda bu sorun düzeliyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Chip yapmam için +1 Sebep daha

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ersin_58
        Selam arkadaşlar.
        Gayet sakin bi kullanıcıyım normalde.
        Epeydir hissediyordum. Dün yine dikkatle denedim.
        Normalde 2500-3000 devir arası vites değişiyorum.
        2300 devir gibi o aralarda gazda ayağımız çok sakinken. Yani çok hafif basıyorken Saniyelik bir devir irkilmesi oluyor. İlk defa turbo aracım oluyor. Acaba normalmi. Baskı balatadan olacağını hiç tahmin etmiyorum. Özellikle 2. ve 3. vitesde belli oluyor. Diğer vitesleri pek denemedim zaten. Turbo açma devrinden mi kaynaklıyor. Daha sonra devirlerde bi sıkıntı yok. Normal mi ? Yarım saniyelik bi çekişte boşluk hissi veriyor.
        Aynı derdi bende yaşıyordum. Kime sorsam İnsignialarda kronik dediker Fatih abi bizimkiler aktif turbo olduğu için olası bir şey bu durum demişti yanlış hatırlamıyorsam. Benim de 2. ve 3. viteste oluyor genelllikle dikkat ettim 2. vitese taktiktan çok kısa bir süre sonra silkeleniyor. Eskiden yoktu blekide çok hızlı kullanıyordum şimdi sakin kullanımdayın ondan dolayı da farketmemiş olabilirim. Ama isterseniz bir turbo hortumuna baktırın derim çıkmak üzere olabilir. Çünkü daha önce başıma geldi.

Yorum

Bu durum giderken birden sanki gaz kesiliyormus gibi mi oluyor, bir an gaz kesiliyor sonra devam ediyor.

Yorum

Evet sanki bi tıkanma oluyormuş gibi oluyor sonra yeniden araç ileriye atılıyor.
            2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

Klasik sorun bendede var.Ama 2-3 aydır yok...Kafasına göre takılıyor ECU..

Yorum

tam emin değilim insigniadaki turbo hangi cins ancak değişken geometrili turbolarda torku geniş devir bantında elde etmek için değişik akış alanları kullanılıyor 2300 devirde araç geometri değiştiriyor olabilir

Yorum

Yarim saniye de olsa ekonomi yapiyoruz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Onat89
                    tam emin değilim insigniadaki turbo hangi cins ancak değişken geometrili turbolarda torku geniş devir bantında elde etmek için değişik akış alanları kullanılıyor 2300 devirde araç geometri değiştiriyor olabilir
                    Değişken geometrili turbolar benzinli Insignia'larda kullanılmıyor.
                    '11 Insignia 1.6 Turbo Cosmo RoadRover Nav
                    '15 BMW 118i LCI

Yorum

İşleniyor...
                    X