Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Direksiyon titremesi ve degisim...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Direksiyon titremesi ve degisim...

Bu durumla ilgili taze bir bilgi vereyim. Bugün bende aracı burç değişimi için servise bıraktım. İlgili bülteni detaylıca inceledik görevliyle. Benim anladığım şu oldu, Temmuz 2012'den sonra üretilen araçlarda bu yeni sorunsuz parçalar uygulanmaya başlanmış. Daha önce üretimi yapılmış araçların sahipleri bu sorun yaşarsa burçları kontrol ettirebilirler. Servis görevlisi de bu kadar geç uygulanmış olmasına şaşırdı açıkçası. 2012 MY araçlarında beklemiyordu. Ancak durum öyle değilmiş.

Aracı sabah teslim alacağım, umarım sorun giderilmiş olur. Sonuçla ilgili bilgi vereceğim tekrar..
    (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

fiyatı hakkında bilgi verebilirseniz memnun olurum.

Yorum

Garanti kapsamında değişim yapıldığı için fiyat hakkında bir bilgim yok malesef..
        (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Serdar99
          Orjinal yazı sahibi: Levent
          Arkadaşlar, titreme sorunu bende de vardı.
          Araç servise 2 defa balansa gitmesine rağmen düzelmemişti. Serdar Bey'in forumdaki detaylı açıklamasının çıktısını alıp servise gittiğimde parçayı garantiden değiştirip sorunu çözdüler. Bu vesileyle Serdar Bey'e teşekkür ederim. VIP üyeliğin hakkını veriyor
          Rica ederim, sorunun çözülmesine sevindim, bir katkım olduysa ne mutlu

Opel ürettiği her model için düzenli olarak bu teknik bültenleri yayınlıyor. Ben son kullanıcı olarak bunlara erişebiliyorken, servisin her an elinin altındaki bu bilgilere göz ucu ile bile olsa bakmaması üzücüdür. Servislerdeki tüm mekanikerler, hepsini ezberlerinde tutamasalar da en azından akıllarının bir köşesinde yer etmesi için muhakkak bu bültenleri en az bir kere okumalılar, ki müşteri bir şikayet ile geldiğinde klasik çözümlerin fayda etmediği sorunları da çözebilsinler. Ayrıca en az bir mastertech teknik bültenlerin okunması-okutulması konusundan sorumlu olmalı. Bunu düzenli olarak yapabilen bir servis çok ciddi fark yaratır. Ben 15 senelik Opel kullanıcısı olarak pek çok yetkili servis gezdim, henüz bu konuda adım atmış bir servise rastlamadım, en iyisi olarak nitelendirdiklerimiz bile bu konuda çok zayıf. Insignia direksiyon titremesi problemi bunun bariz bir örneğidir. Ben kendi aracım için Opel'in çıkardığı bir servis bültenini kendim bulup aracımı "şu şu parçalar için değişim aksiyonu var" diye servise götürdüğümde şaşırıp, ancak "siz nereden biliyorsunuz" diyebilmişlerdi. Belki de ben götürmesem kimse beni çağırmayacaktı, ESP kontrol ünitesine su girme ihtimaline karşı üretilen kapak hiç takılmayacak ve ciddi masraf çıkartabilecekti. Opel Türkiye'nin üst düzey yöneticilerine, ciddiye alacaklarından emin olduğum tek bir tavsiyede bulunmam gerekse, bu teknik bültenlerin okunması ve okutulması konusunu anlatırdım.
          selam teknik bültenlere nasıl ulaşabiliriz?
          2012 insignia 1.4 /yeni stil paket /necvox

Yorum

Sorun bendede olmakta ve çok canımı sıkıyor açıkçası.120-140 arası daha belirgin olmakla birlikte otobanda 80-90 gibi hızlarda sanki sürücü koltuğunda bir titreme var ayrıca pedallarda da titreşim var.Konfor namına birşey kalmıyor.En kısa zamanda servise götürücem inş sorunu çözebiliriz..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bertan

Opel'in TIS uygulamasını kullanarak bültenleri görebilirsiniz.
              internette resmi olmayan kaynaklardan bu uygulamayı bulup indirip kurabilirsiniz.
              Tabii bulacağınız sürüme bağlı olarak en güncel bilgiye ulaşma ihtimaliniz düşük.

Yetkili servisler uygulamayı çevrimiçi kullandığı için her zaman en güncel bilgiye ulaşabiliyor.
              Şahıslar da internet üzerinden çevrimiçi ulaşabilir, ancak ücretli üyelik gerektiriyor.

Yorum

internette resmi olmayan kaynaklardan bu uygulamayı bulup indirip kurabilirsiniz.
                Tabii bulacağınız sürüme bağlı olarak en güncel bilgiye ulaşma ihtimaliniz düşük.

Yetkili servisler uygulamayı çevrimiçi kullandığı için her zaman en güncel bilgiye ulaşabiliyor.
                Şahıslar da internet üzerinden çevrimiçi ulaşabilir, ancak ücretli üyelik gerektiriyor.
                Serdar hocam sizce benim sorun da aynı mı bahsedilen hızlarda zaten belirgin olmakla birlikte 70-80 gibi hızlarla otobanda giderken resmen sürücü koltuğu titriyor ilginç şekilde yolcu koltuğunda fark edilmiyor ayrıca pedallarda titreşim var.Umarım şu Salıncak burçlarından kaynaklıdır ve çözülür..

Yorum

Bültende 110-140 km/s arası hissedilen titreşimlerden bahsedilmiş.
                  Balans ayarı, lastik havaları vs gibi standart işlemlerin hiç biri fayda etmediyse sorunun kaynağının bu olması ihtimali var tabii.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Revo

Serdar hocam sizce benim sorun da aynı mı bahsedilen hızlarda zaten belirgin olmakla birlikte 70-80 gibi hızlarla otobanda giderken resmen sürücü koltuğu titriyor ilginç şekilde yolcu koltuğunda fark edilmiyor ayrıca pedallarda titreşim var.Umarım şu Salıncak burçlarından kaynaklıdır ve çözülür..

eğer aracın kasası titriyor ise arka lastiklerin balansı bozuk olabilir, jantlardan biri yada bi kaçi yamuk olabilir, lastiklerinizden birinin yada bi kaçının teli kırılmış olabilir...

Yorum

0 araç alıp böyle birşey yaşamakta insanın canını sıkıyor..İnş hallederler.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Revo
                        Sorun bendede olmakta ve çok canımı sıkıyor açıkçası.120-140 arası daha belirgin olmakla birlikte otobanda 80-90 gibi hızlarda sanki sürücü koltuğunda bir titreme var ayrıca pedallarda da titreşim var.Konfor namına birşey kalmıyor.En kısa zamanda servise götürücem inş sorunu çözebiliriz..
                        sizin anlatıgınız sorun bendede var iki hafta önce yılık bakıma götrdüm servise özlikle bu sorunun oldğunu söyledım kontrol etiler sorun yok dedıler tekrar bakın dedım ve balan yapın dedım yapıldı bakımdan sonra uzun yola çıktım 3500 km yaptım istanbuldan çıkmadan titreme aynen devam eti.koltuk pedalar titriyor resmen masaj yapıyor motor titresmini iceri veriyor araba titriyor ayrıca lastiklere balon var gibi vuruyor direksiyona.3500 km yaptım ama arabada konfor diye bişey yoktu. cok sinir bozucu
                        ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

bende bu tıtreme 140 ıle 160 km arasında var ama 140 kadar dıreksıyonda en ufak bır sarsılma yok 140 dan sonra ben hız yapıyorum arkadas dercesıne hafıften hafıften sallamaya baslıyor

Yorum

Arkadaşlar bu sorun lastik tabanındaki tarak aralıklarından da kaynaklanabilir.Bir kontrol ettirin derim.

Yorum

benim lastiklerle ilgsi yok bence. cünkü araba rolantide titriyor çalışırken bile direksiyon ve kasa titriyor.harket halındeyken kasa titriyor bazen sanki devirsiz kulanılıyor gibi titreme yapiyor.
                              ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

dün farkettim arkadaşlar 100 km ile giderken ani frene bastığımızda dreksiyonun biraz titremesi normal mi
                                Opel Insignia 1.4 T Edition Elegance + 18 '' JANT + orjinal navi 600

Yorum

İşleniyor...
                                X