arkadaşlar.aracımı alalı 2 ay oldu ve ben yakıt tüketiminden çok rahatsızım.şuan aracım 1500 km de sayılır.servise 1000 km bakımında yakıt tüketimi böyle devam eder mi dedim ilerde biraz azalır ama genellikle böyle dedi.şuan ortalama yakıt tüketimim 9.8.genellikle şehir içi kullanıyorum.bayramda akdeniz e doğru tatile inicem yaklaşık 1500 km yol yapıcam gidiş dönüş.tatil sonunda bu veriler böyle devam ederse tüp taktırmayı düşünüyorum ama daha 0 kokan arabaya da tüp taktırmak ve orjinali bozmak istemiyorum.çok kafam karışık bu konuda.sizce bu yakıt tüketimi ilerleyen zamanlarda biraz daha azalır mı ? ve son sorum lpg aracımın gücünü azaltır mı ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
1.6 motor astra classic III
Collapse
X
-
Ynt: 1.6 motor astra classic III
9.8 bayağı çokmuş evet. ben 4 sene kullandım astra h. hiç o değerleri görmedim en fazla 9 a çıktı. ortalama 6.5 7.5 arası degısıyordu. bunun 3 senesı ıstanbul ıcınde kullandım uzun yol vs vardı. tüp bence hiç taktırmayın ablamdada vardı taktırma dememe ragmen gıttı taktırdı sureklı sorun yasattı bırde yokuslarda fılan cekişi acayıp düştü. sonra sattı arabayı2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: HasanBenzinli, şehir içi ve 1.6 motor
9.8 normal değil mi?
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: iatros9.8 bayağı çokmuş evet. ben 4 sene kullandım astra h. hiç o değerleri görmedim en fazla 9 a çıktı. ortalama 6.5 7.5 arası degısıyordu. bunun 3 senesı ıstanbul ıcınde kullandım uzun yol vs vardı. tüp bence hiç taktırmayın ablamdada vardı taktırma dememe ragmen gıttı taktırdı sureklı sorun yasattı bırde yokuslarda fılan cekişi acayıp düştü. sonra sattı arabayı
Yorum
-
Benim 1.4 Corsa'nın şehir içi ortalama tüketimi 8,5-9 litre civarında.
Genelde seri kullandığımı ve gaza yüklenmekten kaçınmadığımı da ekleyeyim.
Sizin de kullanım tarzınız benzer ise 1.6'nın 9-10 litre arası tüketmesi bence normal.
Biraz tasarruf edeyim deyip sakin kullanmaya çalıştığımda 7-7,5 litre gibi değerlere düşürmeyi başarıyorum,
ama uzun süre o şekilde kullanmaya tahammül edemiyorum maalesef.
Siz de belki öyle bir çaba ile 8 litre civarlarına düşebilirsiniz.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Astra HOrjinal yazı sahibi: HasanBenzinli, şehir içi ve 1.6 motor
9.8 normal değil mi?Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar
Yorum
Yorum