Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Motordan gelen ses ve çekişin düşmesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Motordan gelen ses ve çekişin düşmesi

Ya nasıl hassaslık ben anlamıyorum ki! Bir araç 2009 yılından beri üretilip halen piyasaya çıkan araçlarda aynı baskı-balata kullanılıyor ve Opel'in bundan haberi yok mu ki hala aynı sorun yeni araçlarda mevcut....Bu kadar mı zor yani düzgün birşey kullanmak.Ben aracımı çok seviyorum ama "en azından" bunu çözsünler de biz de servislerle yüz göz olmak zorunda kalmasak...
    2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

baskı balata sorunu göreceli kullanıma, aracın kullanıldığı ülkeye göre değişiyor türkiye gibi ülkeler için değişik malzemeler üretilmesi bu konuda size katılıyorum

Yorum

Baskı-balata sorunu göreceli olamaz...Burada ki İnsignia sahiplerinin belki de hiçbirinin ilk aracı bu değil ve bir çoğumuz 10bin hatta 100bin kmler araç kullandık ve hiç baskı-balata değiştirmediğimiz oldu.Ne yani biz araç kullanmayı bilmiyo muyuz?Hiç mi geri geri gitmeyelim o zaman geri vites koymasaydılar.Bunun hiçbir elle tutulur bahanesi olamaz ve ben dünyanın hangi ülkesinde olursam olayım aracımı aynı şekilde kullanırım...

Yorum

Arka disklerde aynı mevzu..
          Frenin göreceli kullanımı olacağını sanmıyorum, Sertlik derecesi bilip bilmeden kullanılan bir balata ve balatanın aşınıp bitmesi gerekirken diskin daha yumuşak olup aşınması..

Bitmeyen bir balata..

Yorum

Tabiki bir insan isteserse 1000km de baskı-balata bitirebilir ama biz tam aksine o kadar sakin kaldırmamıza yarım debriyaj yapmamamıza rağmen bunun gerçekleşmesi ciddi can sıkıcı bir durum...Buna bir çözüm getirmek durumundalar ama hala bir çözümün olmaması bana çok garip geliyor.

Yorum

3 yıl passat kullandım 1 defa arıza yapmadı ve 3 yıl hiç servise gitmedim...

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

arka fren disklerinde sorun yoktu sorun arka fren balatalarının malzemenin içinde küçük demir parçacıkları vardı çapak diye de isimlendirebiliriz bu demir parçacıkları fren diskini bozuyordu arka fren balataları tamamen yenilendi bu sorun giderildi, aracın durumuna göre zaman zaman disk balata değiştirildi zaan zamanda diskler tornalanıp sadece balata değiştirildi.
                avrupara 27 derece eğimin üzerindeki yollar merdiven yok ancak bizim ülkemizde maalesef durum böyle değil yollar daha dik olduğunda da balata sorunu kaçınılmaz olabiliyor ve trafik sorunumuz başlı başına bir olay

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozas
                  arka fren disklerinde sorun yoktu sorun arka fren balatalarının malzemenin içinde küçük demir parçacıkları vardı çapak diye de isimlendirebiliriz bu demir parçacıkları fren diskini bozuyordu arka fren balataları tamamen yenilendi bu sorun giderildi, aracın durumuna göre zaman zaman disk balata değiştirildi zaan zamanda diskler tornalanıp sadece balata değiştirildi.
                  avrupara 27 derece eğimin üzerindeki yollar merdiven yok ancak bizim ülkemizde maalesef durum böyle değil yollar daha dik olduğunda da balata sorunu kaçınılmaz olabiliyor ve trafik sorunumuz başlı başına bir olay
                  ben düz ovada yaşıyorum o ne olacak şaka bir yana tüm araçlarda genel şikayet varsa kullanılan parçada kalite düşüklüğü söz konusu olduğu servislerce bilinip bu tarz şikayetlerde parça değişimine gidilmelidir.

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

Arkadaslar su an servisteyim turbo ile ilgili bir sorun bulunamadi ayni sesi hala duyuyorum fakat turbonun dolup bosalma sesleri oldugunu soyledi usta debriyajla ilgilide azda olsa bir siyirma soz konusu o yuzden garantiye onay yazisi yazilacak. Birde farlardaki bugulanmadan dolayida degisim sozkonusu olacak. Herkese degerli yorumlarindan dolayi tesekkur ederim.

Yorum

debriyaj vs. olayı da sevindirici ama farların değişmesine de sevindim abi. dayımın Avensis'inde far buğulanınca 2 far+2 sis hepsini birden garantiden değiştirmişlerdi, o aklıma geldi
                      InsigniaTEAM

Yorum

İşleniyor...
                      X