Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bagaj Su Alma Problemi Ve Nedeni

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Bagaj Su Alma Problemi Ve Nedeni

Bir kaç gün çncesine kadar İatros Ömür kardeşimizin sorunu benimde başıma geldi ben Ömürün farkedemeyip baya su almasından kurtulmamın tek nedeni Aracımda ki infinity ses sisteminin anfisinin bagajın sağ panzilotunun arkasında monteli halde olmasından kaynaklanıyor ...
    Gecen gün yağmur yağdığında aracımda hafif şase sesleri ile beraber ses sisteminin kapanması bugün bagajı kontrol etmeme sebep oldu kontrolüm sonrasında sağ taraftan su aldığını fark ettim ve aldığı yerden anfinin üzerine su gelmesi sonucu anfi şase ile beraber aracın ses sistemini kapalı hale getiriyordu (verilmiş sadakamız varmış ki yangın vs. daha ciddi sorun oluşmadan far ettim)
    aracın bagajında sağ ve sol stop üst tarafına gelen iki adet sunroof tahliye borusu mevcut tahliye borularının ucu stop lambalarının arkasına geliyor ve ordan dışarı suyu atıyor ancak tahliye borusu iki parcadan oluştuğu için ve gelen taraf sert bir malzeme birleşme noktası ise yumuşak b ir malzme olduğu için birbirinden ayrılma durumu söz konusu oluyor,
    tahliye borusundan sızan su bagajımızın içini doldurmaya başlıyor...
    bu durum gercekleşmiş ise sunroff yağmurlu havalarda ne kadar kulandığınıza bağlı şiddetini arttırıp azaltabilyor ve hissedilebilecek bir durumunda önüne geciyor,buda zamanla su dolmasının farkına varamamıza neden oluyor...
    Çözümü sağ ve sol bagaj iç kısımları sökülerek tahliye borusunun birleşme noktalarına plastik küçük kelepce atılarak yapılabiliyor basit ve zahmetsiz bir işlem...
    Uyarım : aracınızın bagajını stepne içi dahil kontrol edin her ihtimale karşı servise gittiğinizde her iki kısımı söktürüp gözle kontrol yapın hatta mutlaka kelepce attırın oluşabilecek sorunlara karşı tedbiren.

Ynt: Bagaj Su Alma Problemi Ve Nedeni

bu bagaj su alma problemi bizim eski insigniada da yaşanmıştı, stepnenin orası yapay gölet lastikleri değiştirdiler, sanıyorum farklı bir lastik taktılar sorun giderilmişti

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
      bu bagaj su alma problemi bizim eski insigniada da yaşanmıştı, stepnenin orası yapay gölet lastikleri değiştirdiler, sanıyorum farklı bir lastik taktılar sorun giderilmişti
      Lastikler değişirken bagajın sağı ve sol kısmında ki panzlot açılmışmıydı Faruk ?

Yorum

geçmiş olsun demeyi unutmuşum abi kusura bakma, şimdi okuyunca farkettim bayağı büyük bir sorun atlatmışsınız abi ya, abi tam olarak bilmiyorum, o sırada serviste değildim, bize lastiklerin değiştiğini söylediler, panzilot dediğin yer neresi abi tam çıkaramadım şimdi :S

Yorum

geçmiş olsun demeyi unutmuşum abi kusura bakma, şimdi okuyunca farkettim bayağı büyük bir sorun atlatmışsınız abi ya, abi tam olarak bilmiyorum, o sırada serviste değildim, bize lastiklerin değiştiğini söylediler, panzilot dediğin yer neresi abi tam çıkaramadım şimdi :S
          Solda Fileli göz sağda arasına bişey sıkıştırmak için lastik olan yerler kardeşim döşeme diyelim,
          Bu arada teşekkür ederim gercekten çok ciddi bir sorun aslında verilmiş sadakamız varmış anfi şaseden yangın bile cıkartabilirdi su içinde kalmış meret...

Yorum

hakkaten abi ya, öyle olmuş, zannedersem döşeme sökülmedi, öyle olsaydı bahsederlerdi, sadece lastikler değişti, sonra bir daha böyle bir sorun olmadı, kapı lastikleri de bu yüzden değişmişti, arka stop da değişti hep su alma problemi yüzünden... bizim araç bayağı bir ilk araçlardan olduğu için, bir çok sorunu biz yaşamıştık

Yorum

hakkaten abi ya, öyle olmuş, zannedersem döşeme sökülmedi, öyle olsaydı bahsederlerdi, sadece lastikler değişti, sonra bir daha böyle bir sorun olmadı, kapı lastikleri de bu yüzden değişmişti, arka stop da değişti hep su alma problemi yüzünden... bizim araç bayağı bir ilk araçlardan olduğu için, bir çok sorunu biz yaşamıştık
              Valla şimdi değişecek dendiği zaman değişir ama içerden sökülüp bakıldı ise ki sökülmiüştür muhtemelen o borunun cıktığı görüldüyse yerine oturtulup değişecek dendiği içinde lastikler vs. değişmiş olabilir çünkü o lastikler belli bir kullanım ömrü dolmadan zorla yırtılmadan tövbe su almaz arbaya...

Yorum

Emre geçmiş olsun hakikaten büyük tehlike atlatmışsın. Benim sorun düzeldi sanırım o stopun altında stopun oturdugu yerdekı plastık malzeme yokmus benım sag tarafta oraya plastık bırsey uydurdum 2 kere yıkadım arabayı bir sorun yok bakalım.
                2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

geçmiş olsun...benim bagajım iki kere stepnenin yarısına kadar su doldu.ama serviste işilem yapılırken başlarında duramadığım için nerden su aldığını kendi gözümle görmedim.bana tamponun ordan geliyor demişlerdi ama sanırım stopun orasıdır (iatros un dediği yer) çünkü servise,arabanın yanına geldiğimde stopu lambasını takıyolardı.sonra aynı sorun tekrar edince çamurluk havalandırması demişlerdi.

1,4 turbo.sunroof, necvox navigasyon, beyaz (gitti güzelim cosmo)

Yorum

valla emre verilmiş sadakan varmış araba iyi tutuşmadı
                    Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                    [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iatros
                      Emre geçmiş olsun hakikaten büyük tehlike atlatmışsın. Benim sorun düzeldi sanırım o stopun altında stopun oturdugu yerdekı plastık malzeme yokmus benım sag tarafta oraya plastık bırsey uydurdum 2 kere yıkadım arabayı bir sorun yok bakalım.
                      Evet kardeşim orda tahliye için plastik bir malzeme var hem sunrofftan gelen suyu dışarı atıyor hemde stop bağlantı kablosunu cevreliyor o plastiğin olmaması enteresan bir durum...

Orjinal yazı sahibi: mustafa
                      geçmiş olsun...benim bagajım iki kere stepnenin yarısına kadar su doldu.ama serviste işilem yapılırken başlarında duramadığım için nerden su aldığını kendi gözümle görmedim.bana tamponun ordan geliyor demişlerdi ama sanırım stopun orasıdır (iatros un dediği yer) çünkü servise,arabanın yanına geldiğimde stopu lambasını takıyolardı.sonra aynı sorun tekrar edince çamurluk havalandırması demişlerdi.
                      Valla demek ki bir çok noktadan sıkıntı yaratıyor temel olarak dikkat edilmesi gereken bölgeler arasına bagajıda eklemiş bulunmaktayız hayırlı olsun...

Orjinal yazı sahibi: emrezxr
                      valla emre verilmiş sadakan varmış araba iyi tutuşmadı
                      aynen öyle abi iyi ki zamanında ayıktım duruma yoksa şase yapıp ateş atması işten bile değildi...

Yorum

Geçmiş olsun Emre ...
                        Suyun geldiği yeri bulmak önemli...
                        Yoksa tırmala dur....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: skydroll
                          Geçmiş olsun Emre ...
                          Suyun geldiği yeri bulmak önemli...
                          Yoksa tırmala dur....
                          Evet Nail abim ama şuan için iki tane yeri tespit ettik başına gelebilecek olanlar için yönlendirici olacak en azından sunroff tahliye hortumu ve arka stop lastiği,
                          Teşekkür ederim abi bu arada

Yorum

İşleniyor...
                          X