hasan ben bugün denedim. araçlarımız aynı senle. klima tuşuna basıp ışığını söndürünce ekranda klima kontrolü kapalı yazıyor ama araç rölantide 1.3-1.4 yakmaya devam ediyor. fanı tamamen kapattığımda tüketim 0.6-0.7 lere düşüyor. yani fan çalıştığı sürece klima kompresörü devrede oluyor demekki.
ESKIDEN 2010 INSIGNIA1.6TURBO COSMO OLIMPIK BEYAZDI ŞIMDI 2014INSIGNIA 1,6TURBO SIDI COSMO OTOMATIK STIL+PARK&GO PAKET KARBON SIYAH
hasan ben bugün denedim. araçlarımız aynı senle. klima tuşuna basıp ışığını söndürünce ekranda klima kontrolü kapalı yazıyor ama araç rölantide 1.3-1.4 yakmaya devam ediyor. fanı tamamen kapattığımda tüketim 0.6-0.7 lere düşüyor. yani fan çalıştığı sürece klima kompresörü devrede oluyor demekki.
demekki tek sorun bende değil, sanırım güncelleme lazım bizim araçlara, denemen için teşekkürler...
Ben sabah motor soğukken denedim anlık tüketim 0.7 iken fanı çalıştırınca 1.7 lere falan çıktı. Fan çalışınca elektiriğe ihtiyaç duyuyor ama 1 lt mi farkeder yani?
şöyle yapalım arkadaşlar araç ilk çalıştırıp hareket etmeden gerekli klima işlemlerini yapalım klima düğmesi açık 1 fan açalım deneyelim birde klimayı kapatıp fan açık öyle deneyelim... 1.2 km gittikten sonra bir yerde durup durduğu yerde aynı işlemleri tekrar yapalım hepimiz anlık verileri paylaşalım...
Durduğu yerde bi şey yok, 6 km ofise geldim biraz önce rölantide çalışırken denedim yine bi şey yok. Bi taraf sıcak diğeri soğuk ayarladım yine çalışmadı. Antalya bugün 19 °C soğuk için dışardan geliyor sıcak için motordan kaptırmışım kendimi aracın içinde farklı rüzgarlar esmeye başladı :P klima yine çalışmadı..
Tüketim değerim 0,5 - 6 arası..
Ama geçen gece hava basık bunaltıyor araçta 5 kişiyiz havalandırmayı açtım, soğuk geliyor ama dışarısı o kadar soğuk değil nerden geliyor bu soğuk hava diye biraz kafam karıştı klima ayarlarına baktım kapalı diyor ama o kadar soğuk havayı nerden buldu anlamadım.
Camları açtım dışarısı o kadar soğuk değil bi şeyler döndü ama anlamış değilim..
Ama geçen gece hava basık bunaltıyor araçta 5 kişiyiz havalandırmayı açtım, soğuk geliyor ama dışarısı o kadar soğuk değil nerden geliyor bu soğuk hava diye biraz kafam karıştı klima ayarlarına baktım kapalı diyor ama o kadar soğuk havayı nerden buldu anlamadım.
Camları açtım dışarısı o kadar soğuk değil bi şeyler döndü ama anlamış değilim..
Bu konu zannedersem klima psikolojimizi bozdu..
Aynı olayı yazın bende yaşamıştım. Dışarısı sıcak ama bu soğuk hava nereden geliyor diye, üstelik klima kapalı.
Aracın config tuşundan araç ayarlarına oradan da klima ayarlarına girdim. En altta otomatik nem alma ve arka cam nem alma özellikleri var. Araç içerisinde nem oluşmaya başladığında klima devreye giriyor, camda buğu oluşmaya başladığında da rezistanslar. Araç içi nem alma özelliğini kapatırsanız klimanızda kendiliğinden (klima tuşu ışığı yanmıyor iken) devreye girmez.
Arkadaşlar aracımı ilk aldığımda havalar oldukça soğuk ve motor ısınmamışken 25 dereceye ayarladığımda içeriye sıcak hava üflüyordu. Bunun araçtaki elektrikli ısıtıcıdan kaynaklandığını düşündüm. Fakat bu sene aracıma her bindiğimde dikkat ediyorum motor ısınmadan kesinlikle sıcak üflemiyor. Böyle bir problem yaşayan var mı? Kitapçıkta ısıtıcı ile ilgili olarak devreye alma ya da çıkarma özelliği olmadığını söylüyor...
İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır
Yorum