arkadaşlar havaların soğumasıyla birlikte araçlarımızda kalorifer sistemini kullanmaktayız, normal şartlarda havalandırmayı 25-hı arası dereceye getirdiğimizde klimanın çalışmaması gerekmektedir, yani sıcak hava almak için klimanın çalışmasına, extra yakıt tüketimine gerek yoktur, motorun sıcaklığı içeriyi ısıtmak için zaten yeterlidir, ancak benim aracımda klimanın düğmesini kapadığım halde, klimaya devreye girmekte, iki gündür sinir oldum, klima tuşu kapalı ama klima çalışıyor, sizden ricam sizde araçlarınızı bi kontrol edebilirmisiniz, hepimizdemi bu şekilde, yoksa benimkinde bi sorunmu var?
klimanın devreye girip girmediğini grafik bilgi ekranından anlayabilirsiniz, araç rölantideyken yani durduğunuz yerde "anlık yakıt tüketimine bakın" araç motoru 90 dercede ise anlık tüketim 0.6 - 0.7 yazacaktır, havalandırmayı açın 27 dereceye getirin ve klima düğmesinin kapalı olduğuna emin olun, o anda anlık tüketiminiz eğer 1.1 -1.2 değerini gösteriyorsa klima devreye girmiş demektir, eğer klima devreye girmezse 0.6 - 0.7 değer göstermeye devam edecektir.....
olması gereken klima ışığı kapalı iken klimanın devreye girmemesi, yani anlık yakıt tüketiminin artmaması gerek, ama bende maalesef kapalı olduğu halde klima devreye girmekte ve araç gücü azalmakta ve extra yakıt tüketmekte...
deneyipte cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.....
klimanın devreye girip girmediğini grafik bilgi ekranından anlayabilirsiniz, araç rölantideyken yani durduğunuz yerde "anlık yakıt tüketimine bakın" araç motoru 90 dercede ise anlık tüketim 0.6 - 0.7 yazacaktır, havalandırmayı açın 27 dereceye getirin ve klima düğmesinin kapalı olduğuna emin olun, o anda anlık tüketiminiz eğer 1.1 -1.2 değerini gösteriyorsa klima devreye girmiş demektir, eğer klima devreye girmezse 0.6 - 0.7 değer göstermeye devam edecektir.....
olması gereken klima ışığı kapalı iken klimanın devreye girmemesi, yani anlık yakıt tüketiminin artmaması gerek, ama bende maalesef kapalı olduğu halde klima devreye girmekte ve araç gücü azalmakta ve extra yakıt tüketmekte...
deneyipte cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.....
Yorum