Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yakıt Tüketimi Hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Yakıt Tüketimi Hakkında

beyler bence bu aracın turbosunda sıkıntı var çok kısa sürede turboyu devreye alarak yakıt tüketimini zıplatıyor.
    şehir içi 12,6 nın altına düşüremedim.durkalklarda hemen yakıt 39 lt gösteriyot.geçen akşamki denememde hiç durmadan ve gazlamadan 150 km gitti 35 krş yaktı bende
    eğer bu arabada spor ve normal seçenek olabilse şehir içi dur kalklarda inanılmaz ekonomik olabilir

Yorum

FlexRide donanımda normal ve sport seçeneği var, FlexRide olmayanda da sürekli normalde zaten ihihi
      ayrıca sizi de tanıyabilir miyiz
      InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.
      InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmetterzi
        beyler bence bu aracın turbosunda sıkıntı var çok kısa sürede turboyu devreye alarak yakıt tüketimini zıplatıyor.
        şehir içi 12,6 nın altına düşüremedim.durkalklarda hemen yakıt 39 lt gösteriyot.geçen akşamki denememde hiç durmadan ve gazlamadan 150 km gitti 35 krş yaktı bende
        eğer bu arabada spor ve normal seçenek olabilse şehir içi dur kalklarda inanılmaz ekonomik olabilir

özellikle 1.viteste kalkış değerleri benim 2004 teki 2004 model astra g 1.6 njoy aracımda bile 35 lt lerde gösterirdi..
        araçta turbo da olduğu düşünülürse ani tepkilerde 1.600 kg lık aracı mevcut performansı ile hızlandırmak için çok da fazla tüketmiyor sayılır..

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

75 km yol hız sabitleyici 91 km/h hızla 6.2lt/100km.Daha öncede 75 km yaptım aynı şekilde 11.6 olan yakıt tüketimini 10.3 e düşürdü.Bugün sıfırladım bu değeri elde ettim.Yol şehirler arası yer yer yokuşlar var.Ve 5-6 tanede trafik ışığında dur kalk yaptım.Yalnız klima dijital olduğundan galiba fan ayarı sıfırdayken bile üfürüyor biraz.Sıcaklık ayarı Lo daydı giderken yol boyu 4.7lt/100km gösterdi anlık tüketim.Dönerken klima üfürmeye başladı 5.3lt/100km oldu anlamadım.
          İnsignia 1.6 Turbo edition elegance paket 17" jant teknik gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: alperen_54
            75 km yol hız sabitleyici 91 km/h hızla 6.2lt/100km.Daha öncede 75 km yaptım aynı şekilde 11.6 olan yakıt tüketimini 10.3 e düşürdü.Bugün sıfırladım bu değeri elde ettim.Yol şehirler arası yer yer yokuşlar var.Ve 5-6 tanede trafik ışığında dur kalk yaptım.Yalnız klima dijital olduğundan galiba fan ayarı sıfırdayken bile üfürüyor biraz.Sıcaklık ayarı Lo daydı giderken yol boyu 4.7lt/100km gösterdi anlık tüketim.Dönerken klima üfürmeye başladı 5.3lt/100km oldu anlamadım.
            aynısı bende de oldu geçenlerde.. bu dijital klimaya bir türlü mukayet olamadım o arada..
            klima kapalı
            auto da falan da değil.. auto nun kapalı olduğuna eminim hatta emin olmak için bir ara auto ya alıp tekrar devreden çıkarttım..
            ama kendi kendine devreye alıyor üstelik klima butonu ışığı da yanmıyor..
            soğuk üflüyor ve rolantide 1,4 -1,6 yakıt tüketimi gösteriyor..
            sadece lo da değil 17 - 18 lerde de yapıyor bunu..?
            var mı bir bilen arkadaşlar?

Yorum

Bence fazla kurcalamaya gerek yok Sonuçta dijital olduğu için kendi ayarlıyo herhalde.

Yorum

be de kitapçığa sarıldım ve dijital göstergede yazan değeri kapalı dahi olsa yakalamaya çalıştığına dair bir yorum yaptım kendi kendime..
                ama bu aralar söz geçirebiliyorum..
                iki tarafı da 17 ye ayarladım ve klima ne hikmretse istem dışı çalışmıyor şu ara..
                ya çözdüm,ya da klimayı bozdum.. emin değilim alala :/

Yorum

bozulmamıştır canım

Yorum

Benim klima da kendi kafasına göre takılıyor. Sabahları hava görece serin olduğundan (17-19 C)klima kontrolünü kapalı tutup normal fan çalıştırıyorum. Ama klima çalışmaya devam ediyor. Bir kaç kez açıp kapatmayı denedim ama başarılı olamadım. Bende dereceyi 20 C üzerine çıkartıyor ya da fan hızını sıfırlıyorum yoksa araba buz kesiyor....
                    Beyaz Insignia 1.6T Cosmo

Yorum

Mert nerdesin 1 depo ile 1000 km yi deviren başka arkadaşlar da çıktı bak 6,2 lt /100 km

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
                      17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
                      35GB5825  A Rh+

Yorum

Onur bey Yakıt tüketimi konusda Klima konusuna dalmışsınız.
                        http://www.insigniateam.com/forum/in...p?topic=278.20 konudan devam etmenizi rica ederim.
                        Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

yakıt tüketimi ile de ilgili sayılır ama
                          istem dışı ve gereksiz çalıştığında tüketimi arttırıyor..
                          bir de bizim bahsettiğimiz durum klimanın auto konumu ile alakalı değil alala

Yorum

Klimadaki LO ifadesi en düşük derece demektir yani klimanın en çok çalıştığı demektir bu da yakıtı en olumsuz etkilediği andır.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: corail
                              aynısı bende de oldu geçenlerde.. bu dijital klimaya bir türlü mukayet olamadım o arada..
                              klima kapalı
                              auto da falan da değil.. auto nun kapalı olduğuna eminim hatta emin olmak için bir ara auto ya alıp tekrar devreden çıkarttım..
                              ama kendi kendine devreye alıyor üstelik klima butonu ışığı da yanmıyor..
                              soğuk üflüyor ve rolantide 1,4 -1,6 yakıt tüketimi gösteriyor..
                              sadece lo da değil 17 - 18 lerde de yapıyor bunu..?
                              var mı bir bilen arkadaşlar?
                              Nurettin bey aslında bu yorumu desteklemek amaçlı yazmıştım ama haklısınız benzin sarfiyatı ile ilgili bir veri yok elimde. Belirttiğiniz konudan devam ederim. Uyarı için teşekkürler

Orjinal yazı sahibi: zeytin
                              Onur bey Yakıt tüketimi konusda Klima konusuna dalmışsınız.
                              http://www.insigniateam.com/forum/in...p?topic=278.20 konudan devam etmenizi rica ederim.
                              Beyaz Insignia 1.6T Cosmo

Yorum

arkadaslar merhaba uzun bir turkiye tatili sonunda maalesef yine yunanistandayim. yaklasik 4000 km yol yaptim ortlama arac hizi 110 ve yakit sarfiyatini 7.8 olarak dusurdum. ayrica bir depo benzinle 900 km yol yaptim. sanirim rekora yaklastim.

Yorum

İşleniyor...
                                X