kısa mesafelerde basmasanda araç çok yakar.motor soğuk olduğundan.Ben dün motor sıcakken 20 km kadar yol yaptım.İnişli çıkışlı bir yoldu ve sık sık cut off lamaya çalıştım ve 7.8 e çekmeyi başardım
valla düşündükçe gayet iyi gelmeye başladı bu tüketimler bana..
245 taban lastik.. 18 inch jant..
1.500 kg ağırlık ve benzinli motor ile 8,5 - 9 lt tüketim çok çok normal.. bu da km de 0,31 - 0,33 TL arasında bir rakama tekabul ediyor..
307 hdi 110 hp ile normal kullanımda 0,18 - 0,20 TL arası tüketim rakamları oluyor..
e arada o kadar da fark olsun değil mi? ihihi
358 km de 9 lt/100 km karma sayılabilecek bir ortalama yakaladım bu haftasonu..
araç su an 457 km de..
sadece sarası yolda 8 lt/100 km yi sağlayabileceğimi düşünüyorum şu anki durumda bile
öyle kağnı vaziyeti bir sürüş de değil bu arada.. cool
arkadaşlar dün ilk defa insignia ile şehirler arası yolculuk yaptım ve bazı arkadaşlar diyordu 9 lt tüketim acaba nasıl oluyor ben 12,7 nin altına inemedim diyorum dün valla bastım 120-150 km hızla kullandım yakar sömürür diyordum teredddütlerim vardı ortalamam ne cıktı biliyomusunuz bende şaşırdım 9,1 çıktı ve rakam cok cok iyi daha evvel denemediğim için yolculuklarımım diğer aracla yapıyodum bu 9,1 lik değer harika bence ve hızlıda kullandım.. demekki doğru imiş şehir içinde kullandım 3 aydır ve 12,7 idi ama şehir dışında 9,1 ortalama çok çok iyi....aracım 1900 km 3 ay oldu ve hep şehiriçi sadece ev ile iş yeri arası gel gitlerde kullandım 12,7 idi .. saygı ile kalın...
2013 BMW 320İ ED 1,6 170 hp beyaz modernline+comfort+tekno+sounroof 2010 COSMO 1,6T beyaz SATILDI.. 2011 MAZDA 2 PLAY 1,5 OTM... 2008 doblo 1,3 m.jet PREMİO
Yakıt tüketimi ile ilgili yazılanları okudum. Bana göre de yakıt tüketimi biraz fazla. Tamam araç ile dogru orantılı düşünüldüğünde yakıt tüketimi normal karşılanabilir fakat, sonuçta ülkedeki yakıt fiyatları da göz önüne alındığında neredeyse aracı kıymık kıymık kullanasım geliyor.
Zaten 2.el araç satışlarında piyasada dikkat etmiş iseniz ne kadar bol İnsignia var. Daha neredeyse sıfır araçlar 2.el satılıyor. Acaba bu satışlarda yakıt tüketiminin bir etkisi olabilirmi? ne dersiniz arkadaşlar?
Aracım 2000 km'de. Haftasonu 200 km şehirler arası yolculuk yaptım. Cruise Control ile 100 km/h, 6.viteste gittim. Yapılan selektör tacizlerini olgunlukla karşılayıp herkese yol verdim.Bu kısım biraz zorlayıcı oldu tabi. Ortalama tüketim 7.2 lt oldu.
Uzun yolda düşer kısa mesafelerde kullanıyorsanız düşmez fazla. Benim şu anda 10.7 vicarı. Ama İstsnbul dışında bir kaç yere gittim haftasonu ve yakıt tüketimi azaldı.
Kışın daha çok yakıyor benim tespitim. Yani araç soğukken kullanılırsa sanki daha çok yakıyor. Dur kalklarda da tüketim artıyor 1500 kilo kasa . Ama bu Insignia'ya özgü bir sorun değil. Astra da olsa, Renault da olsa böyledir ...
Yorum