Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yakıt Tüketimi Hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yakıt Tüketimi Hakkında

Cumartesi pazar Adapazarı na gidip geldim Yakıt hakkında bir analiz olsun diye bir tablo hazırladım.

Bu arada bu gün adapazarından çıkışta bir insignia daha vardı acaba siteden birisimiydi

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Ynt: Yakıt Tüketimi Hakkında

şehirler arası yolda bile 11/2 ortalama gerçekten yüksek 450tl yi bulan harcamada bana yüksek geliyor
    [center][center]      

2010 Mercedes C 180K AMG blackline

Yorum

Yoldaki sürüş şeklinize göre normal bence hem 180 - 200 le git hemde hemde yakıtı az olsun olmuyor ama dediğiniz gibi çok gözüküyor ortalama 110 kh giderseniz 8-9 litre yakıyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

200'ü baştan yazsaydınya abi
        ortalama hız genelde düşük gözüküyor.
        200'e çıkana kadar ortalamayı yavaş yavaş yükseltiyor, ama yavaşlayınca ortalama çok hızlı düşüyor.
        bu yüzden normal kullanım gibi gözükmüş. 200'le gittiğini söyleyince insan rahatlıyor
        InsigniaTEAM

Yorum

teknik verilerde 6 lt. yazıyor uzun yolda.tabi birebir 6 lt olması zor ama 8-9 lt den aşağı inen yok heralde.
          Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Çok uzun mesafelerde test edemedim.İnsignia ile uzun süre 90 ile sabit seyahat etmeniz çok çok çok zor .
            Kısa mesafelerde (70-100 km'lik mesafede yapılan ) hız sabitleyiciyi kullanarak yaptığım testlerde 90 km/h sabit hızda , yol bilgisayarında 6.0-6,5 L/100 km değerler gözüküyor...
            110 km sabit hızda ise değer 7,0 L civarında geziniyor. Ama yüklendiğinizde yakıyor ...
            2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

ARKADAŞLAR 180 BEYGİRLİK VE SÜRÜCÜ İLE 1500 KG I GECEN BİR ARAÇ TÜKETİM DEĞERLERİ GAYET MAKUL BENCE...ASTRA CLASİĞİMLE BİLE 6-7 LİTRE YAKIYORDUM ÇÜNKÜ......AMA ÇOK YOL YAPAN ARKADAŞLARA TAVSİYEM LPG DİR VE SERVİSTE TAKILIRSA SIKINTI OLUCAĞINI SANMIYORUM....
              1.6 T COSMO+DVD8000+FLEXRIDE+INFINITY SES+SUNROOF
              NEHİR GRİ

Yorum

şuan forumda kaç kişi lpgli? lpgli arkadaşlar lpg ile aranız nasıl?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insigniaT
                  şuan forumda kaç kişi lpgli? lpgli arkadaşlar lpg ile aranız nasıl?
                  Ben uzun süredir kullanıyorum, detaylarını da LPG başlığı altında uzunca anlatmıştım. şu an şehiriçi yeni fiyatlarla km'de 21-23 kuruş arası yakıyorum. şehirlerarası için halihazırda birşey diyemeyeceğim ancak yaza doğru diyebilirim ...

Yorum

aracın yakıtını rahatlıkla verebilseniz dahi dizel araçların daha az yakması insanı düşündürüyor blink gazetede s40 ın yeni ilanını görünce şok oldum 1 depo ile 1330 km bizimki neredeyse 3 katını yakıyor

Yorum

s40 kullandım ben 1300 hayal sehir içi 850km max gidebildim

Yorum

yok abi en son çıkanda start stop teknoljisi var.s40 drive hadi 1300 yapmasın diyelim 1000 yapar en kötü ihtimal.o bile çok iyi bir rakam.

Yorum

ben bir kere 90 km/h sabit hızla 30-40 km yol yaptım 5,9lt/100 km idi.
                          1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

Yorum

bende haftasonu denedim bu yöntemi. eğer 6. viteste 90-100 arası bir süratte cruise a alırsan 6-8 lt. arası yakıyor. rampa inişlerde daha da düşüyor. normal ayakla gaza basınca imkanı yok bu değerleri yakalayamıyorsun. 2 defa e6 da kullandım bu şekilde ortalama tüketim 11.7 ye kadar indi. ilk zamanlar 13 civarındaydı. basarak gitmeyince gerçekten çokta yakıt sarf eden bir araba değil.
                            tahmini olarak 7 litre yaksa uzun yolda neredeyse 1000 km ye yakın yol yapmak mümkün. yani bir depoyla istanbul-ankara, ankara-istanbul yapılabilir. ama o kadar yol basmadan nasıl sabredersiniz onu bilemem tabi ihihi
                            Renault!!!

Yorum

rekorum: 9.9

Yorum

İşleniyor...
                              X