Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ASTRONOMİK YAKIT TÜKETİMİ !!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• ASTRONOMİK YAKIT TÜKETİMİ !!

Arkadaşlar aracımın yakıt tüketiminden şikayetçi olduğum için bunu sizinle paylaşmak istedim. Aracı sakin kullanmama rağmen 10.7lt/100km gibi bir oranla karşı karşıyayım. Bu son gelen benzin zamlarından sonra bu tüketim çekilmez ve dayanılmaz bir hal aldı. 50tl lik benzinle sadece 13lt yol alabiliyoruz Ve bu insignia için sadece 150km gibi bi yol gitmemiz demek oluyor. Çok yetersiz olduğunu düşünüyorum. Diğer araçlarla kıyaslandığı zaman gerçekten büyük farklar çıkıyor ortaya. Benim aracım 115hp gücünde yokuşlarda korkunç bir yakıt tüketimi oluyor anlık yakıt 39.9lt çeklini alıyor. Gerektikçe yokuşlardan uzak durmaya çalışıyorum dknow fakat bu da pek etkilemedi. Bildiğiniz veya uyguladığınız bir yol varmı? Gürüşlerininzi paylaşırsanız mutlu olurum teşekkürler.
    [center][center]      

2010 Mercedes C 180K AMG blackline

Ynt: ASTRONOMİK YAKIT TÜKETİMİ !!

Lastik basınçlarını kontrol et.Biraz konfordan feragat edip ekonomik olsun diyosan önlere 37,arkalara 38psi basabilirsin.Yokuş aşşağı inerken viteste kalsın gazdan ayağını çek 0lt yakar.Yağ değişiminde bor ilave ettir.Parçalar daha az sürtünme yapar gıdım yakıt düşer,gıdım performans artar,gıdım motor sessiz çalışır.Trafik ışıklarındaki zamanlamayı iyi ayarla.Kırmızı yanarken gaza yüklenip son anda fren yapma.Özellikle kış günleri motoru iyice ısıtmadan yola çıkma.Yada ilk 5dk. düşük devir,gaza az dokunarak ilerle.Belki bunların hepsini,belkide bir kısmını zaten biliyordun.
    Yada bunlarla uğraşamam diyosan ve yakın zamanda satmayı düşünmüyorum diyosan lgp taktır gitsin...

1.6 Turbo COSMO Beyaz/Bej-Kibo

Yorum

walla açıkcası bir kaç tanesi zaten uyguladığım metodlar fakat bor ilave ettirmeyi denicem. lpg ye hiç sıcak bakmıyorum ben aslında
      [center][center]      

2010 Mercedes C 180K AMG blackline

Yorum

Bor, lastik basıncı, nano charger yada benzer tasarruf cihazları tüketimi çok fazla aşağılara çekmeyecektir.

Maalesef tek çözüm LPG

Yorum

vedat bence o değerden pek inemezsin çünkü katolog değerindesin zaten
          F30 Sport+

Yorum

Beyler merhaba,
            Eylül ayından beri İnsignia 1.6T aracım var.. Belki inanmıcaksınız ama 250 tl'ye doldurduğum depo ile 500 km gidemiyorum.. 450-480 arası kesin bir benzinciye girmem gerekiyor.
            Yazdıklarınızı okudum fakat fazla düşürüceğine inanmıyorum. Başka bir tavsiyesi olan varmı LPG haricinde ??

Yorum

70lt full dolu 95 oktan =733km

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 34mmu10
                Beyler merhaba,
                Eylül ayından beri İnsignia 1.6T aracım var.. Belki inanmıcaksınız ama 250 tl'ye doldurduğum depo ile 500 km gidemiyorum.. 450-480 arası kesin bir benzinciye girmem gerekiyor.
                Yazdıklarınızı okudum fakat fazla düşürüceğine inanmıyorum. Başka bir tavsiyesi olan varmı LPG haricinde ??

ya sürüş stilinizde bi sorun var ya da aracınızad bi sorun var bence... bu rakamlar çok düşük bence
                F30 Sport+

Yorum

benim aracta aynı merak etme 12,8/100 km 500 km anca gidiyor normal değeri benim aracta aynı arkadaşım km de 500 yakmaktadır astromik falan değil makul ben genelsde şehir içi kullanıyom karışıkta ise basıyorum.. bence senin aracta olagan dışı hiç bir şey yok . kullanmaya devam
                  2013 BMW 320İ ED 1,6 170 hp beyaz  modernline+comfort+tekno+sounroof
                  2010 COSMO 1,6T beyaz SATILDI..
                  2011 MAZDA 2 PLAY 1,5 OTM...
                  2008 doblo 1,3 m.jet PREMİO

Yorum

12 ıye cıkartamaıdm hıc en dusuk 8.9lt en fazla 11.6

Yorum

Arkadaşlar sürüş sitlin yakıt tüketiminde çok büyük farklar çıkartıyor . Agresif sürüş yakıtın armasına sebep oluyor rahat ve konforlu bir sürüş biçimi benimsemek yakıt tüketimin düşürüyor

Yorum

Şu Irmscher in LPG leri gelse de rahatlasak

Yorum

Orjinal yazı sahibi: viperking
                          Şu Irmscher in LPG leri gelse de rahatlasak
                          sizin lpg işi olmadı sanırım abi?
                          InsigniaTEAM

Yorum

evet biz de aynı şekilde max. 500 km yol alıyoruz.ben tüketimi 9-10 a çekmek için basmamaya çaışıyorum.(genelde tam tersi olur ) aynı teknikleri babamla da paylaşıyorum ama hiç umursamıyor.haliyle arabayı çoğunlukla babam kullanıyor.sonuç olarak 11.5 den aşağı inemiyoruz.
                            Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insigniaT
                              evet biz de aynı şekilde max. 500 km yol alıyoruz.ben tüketimi 9-10 a çekmek için basmamaya çaışıyorum.(genelde tam tersi olur ) aynı teknikleri babamla da paylaşıyorum ama hiç umursamıyor.haliyle arabayı çoğunlukla babam kullanıyor.sonuç olarak 11.5 den aşağı inemiyoruz.
                              cruse al 5. vites 80-88km hız la yolculukta yolun durumuna göre 7-9 lt tüketim oluyor ortalama ise 7,5 lerde kalacak ama agresif kullanmadada 12 nin altına inmiyor ama benim arac daha 1200 km civarında 10 bin kmden sonra sanırım %20 lerde düşüecektir (tahminim )
                              2013 BMW 320İ ED 1,6 170 hp beyaz  modernline+comfort+tekno+sounroof
                              2010 COSMO 1,6T beyaz SATILDI..
                              2011 MAZDA 2 PLAY 1,5 OTM...
                              2008 doblo 1,3 m.jet PREMİO

Yorum

İşleniyor...
                              X