Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Koltuk ısıtma arızası.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Koltuk ısıtma arızası.

Tamamen tahminen düşünüyorum. Bildiğimiz türde ama kendi içinde çeşitliliği olan ısıtıcı resiztans değil mi bu ? Dışı yalıtımlı vs vs. Söküldüğünde yapılabilirliği yüksek olduğunu düşünüyorum.

Çocukken bile eski sarmal rezistanslı tost makinasının kopan tellerini birleştirerek tamir ederdim. Bir seviye sonra teller kısaldığından direnç yükseliyor ve teller daha çabuk kopuyordu.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Benim de deri koltuk olan aracımda sürücü ısıtması gayet iyi çalışıyor.anck yolcu koltuğu basıyorum 1 dakika olmadan sönüyor.aton1981 gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim
      2010 Cosmo, 1.6 Turbo ,Füme,Deri Koltuk,Koltuk Isıtma,Turn & Push

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emrah33
        Benim de deri koltuk olan aracımda sürücü ısıtması gayet iyi çalışıyor.anck yolcu koltuğu basıyorum 1 dakika olmadan sönüyor.aton1981 gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim
        Açılıp bir dakika olmadan sönüyorsa sizinkinin rezistans da "X" olmuş maalesef.
        2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
          Eğer bir Elk.Elt. Muh. tanıdığınız varsa belki o yardım edebilir ihihi
          Sıkıntı olan rezistansların onarımı değil döşemenin sökülmesi. O yüzden tanıdık iyi bir döşemeci çağırsak daha iyi olacak

aton1981 rezistanslarda bahsettiğin şekilde kopmaların olduğunu düşünüyorum. Avometre ile ölçerek kopuk rezistans hattını tespit edip lehimleyeceğim. Önceki aracımın koltuklarını sökerken koltuk altındaki tüp şeklindeki mekanizmaya takılan bir emniyet pimi vardı. Mekanizma kemer-abs sistemine ait bir şeydi fonksiyonunu tam olarak hatırlamıyorum. Benzer şeyler var mı insignia da bilmiyorum. Koltuğu söken takan pek yok sanırım sen de sökmediysen kimse sökmemiştir artık hafta sonuna sökmeyi düşünüyorum incelemedim henüz.

internette gördüğüm kadarıyla kopmalar genelde fotoğraftaki gibi kablolarda ama kısmetimizde ne var göreceğiz artık.

2009 insignia 1.6T Cosmo - CDC400 - Ergonomik Spor Deri Koltuk

Yorum

Koltuk ısıtmam hiç olmadı ki gelişmelerim olsun Soğuk koltuğa koyduk hep oturma organımızı
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
            SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

devamı gelmemiş nedir tamir ile ilgili detaylar. söker takarken nelere dikkat etmek lazım. tecrübelerinz ne yönde

Yorum

Tamir eden yok mu ben halen beklemedeyim.olmazsa servise gidip bayılacağız 800 TL .
                2010 Cosmo, 1.6 Turbo ,Füme,Deri Koltuk,Koltuk Isıtma,Turn & Push

Yorum

Genelde yıkamacıların diz basması,çocukların ayağa kalkmasıyla kopuyor bu teller.Ben de sigorta atıyor arada,umarım koltuğu açmak zorunda kalmam.
                  http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                  2.0 CDTI
                  Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia
                    Genelde yıkamacıların diz basması,
                    Hiç bu açıdan bakmamıştım
                    InsigniaTEAM

Yorum

Arkadaşlar Selamlar.
                      Benimde Sürücü Koltuğu Arızalandı. Açıyorum Fakat 1 Dakika sonra Geri Kayboluyor. 2009 Cosmo Son Karar PED mi değişecek?

Yorum

bu rezistanslar çok hassas, eski işimizde makina üretiminde kışın dönen tanburun donmasını engellemek için ısıtıcı rezistans kullanıyorduk. Eğer yıpranıyor ve gereğinden fazla uzun kullanılıyor ise zamanla bu böyle seramik taş gibi olan bölgeleri kararıyor ve ufacık bir güç baskı kullanımında kırılıyor. kopuyor. Sigorta atmaları kısa devre vs hep bu yüzden çıkıyordu makinalarda. Komple ısıtıcı rezistans hattını değiştirmek en mantıklısı, bir de ömrünü tamamlayan ya da kesik kopuk olan bu ısıtıcı kabloların, Allah korusun yangın çıkarma gibi riskleri var. işinin ehli yerlerde müdahale ettirin lütfen. Araçlarımızda kullanılan ısıtıcı rezistansların tipini bilmiyorum ama voltaj ve ampere göre kademeli olarak ısı verdiklerine eminim.
                        1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                        Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tutkun66 View Post
                          Arkadaşlar Selamlar.
                          Benimde Sürücü Koltuğu Arızalandı. Açıyorum Fakat 1 Dakika sonra Geri Kayboluyor. 2009 Cosmo Son Karar PED mi değişecek?
                          bu iyi birşey aslında eğer gerçekten arızalıysa, kısa devreye karşı koruması olduğunu anlıyoruz sanırım.
                          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Bu konudan bende muzdaribim. 2009 Cosmo aracımda yolcu koltuğu ısıtmayı açtıktan 20-30 saniye sonra kendisi kapanıyor. Şoför tarafı da bazen çalışıyor bazen aynı şekilde 20-30 saniye sonra kapanıyor. Çözüme ulaşan var mı bu konuda?
                            2017 1.6 CDTI 136HP Excellence
                            Flexride
                            Parkgo
                            Adaptive Cruze Control

Yorum

İşleniyor...
                            X