Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Süspansiyon sistemi arıza

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Süspansiyon sistemi arıza

Tekrardan merhabalar.
    Sabah servise gittim. Ve durumu anlattım. Emrenın dediği kablo meselesini iyice adamlara söyledım. Servise gitmişken çalışmayan usbyi/arabanın hafif sola çekmesini ve tampondaki çiziği de belirttim. Adam çok ısrar etti bir de karter koruma takalım diye ona da evet dedik. Öğleden sonra aradılar arabayı alabilirsiniz diye. İşten çıkışta gittim. Emrenın belirttiği kablo problemi bizim arabalarda yokmuş, belirtilen şasi numarasında ilgili iyileştirmenın yapıldığını Almanyaya sormuşlar(ne kadar doğru bilemiyorum) ve öğrenmişler. Dedim o zaman niye bu uyarıyı verdi. Cevap olarak anlık bir durum dediler. Arabayı denemişler sürüşe çıkmışlar hiç bir uyarı vermemiş. Herhangi bir problem yok dediler. USB bozukmuş sipariş etmişler gelince ücretsiz takacaklar. Çiziği de gidermişler. Arabanın sola çekmesi tekerin havası ile ilgiliymiş o sorun da giderilmiş. Aracı teslim aldım ve sport/tour ve normal modda sürüş yaptım herhangi bir uyarı vermedi. İnşallah bir daha birşey olmaz.
    İlgilenen arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum.

Yorum

tekrar geçmiş olsun, umarız bi daha aynı sorun yaşanmaz, keyifli sürüşler....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: okkes
        Tekrardan merhabalar.
        Sabah servise gittim. Ve durumu anlattım. Emrenın dediği kablo meselesini iyice adamlara söyledım. Servise gitmişken çalışmayan usbyi/arabanın hafif sola çekmesini ve tampondaki çiziği de belirttim. Adam çok ısrar etti bir de karter koruma takalım diye ona da evet dedik. Öğleden sonra aradılar arabayı alabilirsiniz diye. İşten çıkışta gittim. Emrenın belirttiği kablo problemi bizim arabalarda yokmuş, belirtilen şasi numarasında ilgili iyileştirmenın yapıldığını Almanyaya sormuşlar(ne kadar doğru bilemiyorum) ve öğrenmişler. Dedim o zaman niye bu uyarıyı verdi. Cevap olarak anlık bir durum dediler. Arabayı denemişler sürüşe çıkmışlar hiç bir uyarı vermemiş. Herhangi bir problem yok dediler. USB bozukmuş sipariş etmişler gelince ücretsiz takacaklar. Çiziği de gidermişler. Arabanın sola çekmesi tekerin havası ile ilgiliymiş o sorun da giderilmiş. Aracı teslim aldım ve sport/tour ve normal modda sürüş yaptım herhangi bir uyarı vermedi. İnşallah bir daha birşey olmaz.
        İlgilenen arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum.
        Tekrar geçmiş olsun inşallah tekrarlamaz ama tekrarlar ise büyük ihtimalle ve %90 o kablodan kardeşim lami cimi yok...

Yorum

eyvallah saolun.

Yorum

Geçmiş olsun .. Flexin mi var derdin var kardeşim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: xxstormxx
              )))))))))))))

Yorum

Karter korumayı ben aracı aldığım gün taktırmıştım.
                İnanın görünmez bir parça ama çok önemli bence doğru bir karar vermişsiniz.
                Beyaz tutkudur.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: okkes
                  Orjinal yazı sahibi: xxstormxx
                  )))))))))))))
                  Hahahaahahahahaa
                  Kedi ciğer hikayesi geldi birden aklıma .. neden acaba ?
                  2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                  [center]

Yorum

ökkes abi ne olduysa ben arbaya baktıktan sonra oldu ya:S nazar var abi araba bence
                    Dark TranQuillity.

31 P 4100 2011 İnsignia.

Yorum

aynen öle hüseyın . cosmo flexi derken böle oldu )))))))))))))

Yorum

Dün eşim arabayı kullanırken "süspansiyon servis" gibi bir ibare çıkmış. sabah bende merak ettim. otoparka inip aracı çalıştırdım. herhangi bir uyarı çıkmadı. emin olmak için biraz dolaştım aracımla ama yine herhangi bir yazı çıkmadı. servise gitmek gerekir mi sizce?
                        Renault!!!

Yorum

bence yok bazı sensörler sapıtıyor ihihi
                          Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                          [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Merhaba arkadaşlar aracim bugün süspansiyon sistemi arızası verdi. Ama daha sonra bu yazı gitti. Sebebi nedir ?
                            Bide aynı şekilde afl far arizasi hatası veriyor uzunlari yakmiyor ama tekrar calistirinca oda gidiyo yardımcı olursaniz sevinirim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Veysel23 View Post

Merhaba arkadaşlar aracim bugün süspansiyon sistemi arızası verdi. Ama daha sonra bu yazı gitti. Sebebi nedir ?
                              Bide aynı şekilde afl far arizasi hatası veriyor uzunlari yakmiyor ama tekrar calistirinca oda gidiyo yardımcı olursaniz sevinirim.

Merhabalar,

Aynı şekilde bu afl far arızası sonucu uzunları yakmama durumu ile süspansiyon sistemi arızası bende de var. Hem de yıllardır. Servis hep far değişimi gibi pahallı bir çözüm sunmak dışında başka bir şey önermediği için ben de sorunu görmezden gelmeyi seçtim.

Bu iki arıza çoğunlukla eş zamanlı ortaya çıkıyor bende. Bir başkasında da ikisinin aynı anda arıza vermesi, bana birbirlerini tetikleyen arızalar olabileceğini düşündürdü.

Aracı bilgisayara bağladığımızda C0595 arıza kodunu verdi. Sol Ön İvme Sensörü Devresi ile ilgili " çok yavaş geçişler... " gibi bir açıklama verdi.
                              Bu konuda fikri olan varsa cevap verebilirse çok sevinirim.

Çünkü artık sorunu çözmek istiyorum.

Teşekkürler.
                              Son düzenleme: ant1085; 24.01.2019, 22:23.
                              2009 1.6T Cosmo, DVD800, 19"Jant, Sunroof, Infinity, Siyah Deri Döşeme, FlexRide, Panacotta Gri

Yorum

Afl far biraz kombine çalışan bir sistem. Salıncakların üzerinde bir sensöre bağlı olarak yük durumu vb. ölçümlüyor. Oradaki sensörleri anlayan birine göstermenizi tavsiye ederim. Sadece sensör pahalı bir parça değildi diye hatırlıyorum.
                                34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

İşleniyor...
                                X