Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Süspansiyon sistemi arıza

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Süspansiyon sistemi arıza

Merhabalar
    Bugun giderken ekranda" servis :süspansiyon sistemi arıza" diye bir uyarı çıktı. Arabanın gidişinde ya da süspansiyonda falan herhangi bir problem yok. Ben de opel asistanı aradım ve durumu belirtim. Ev 2 kilometre ilerde, arabada eşyalar var gitsem ne olur dedim adam kesinlikle önermiyoruz dedi. Hemen çekici gönderiyoruz dediler. Çekici hemen geldi ve aracı servise götürdük. Bakalım ne cıkacak cok merak ediyorum. Daha 2 aylık araba 4000km de. Opel asistan biraz korkuttu beni ama inşallah mühim birşey çıkmaz.

Ynt: Süspansiyon sistemi arıza

Orjinal yazı sahibi: okkes
    Merhabalar
    Bugun giderken ekranda" servis :süspansiyon sistemi arıza" diye bir uyarı çıktı. Arabanın gidişinde ya da süspansiyonda falan herhangi bir problem yok. Ben de opel asistanı aradım ve durumu belirtim. Ev 2 kilometre ilerde, arabada eşyalar var gitsem ne olur dedim adam kesinlikle önermiyoruz dedi. Hemen çekici gönderiyoruz dediler. Çekici hemen geldi ve aracı servise götürdük. Bakalım ne cıkacak cok merak ediyorum. Daha 2 aylık araba 4000km de. Opel asistan biraz korkuttu beni ama inşallah mühim birşey çıkmaz.

geçmiş olsun, elektronik bi hata olabilir....

Yorum

teşekkürler.
      inş. basit bir şeydir.

Yorum

Geçmiş olsun. Umarım önemli bir sorun değildir... Hasan kardeşimin dediği gibi elektronik bir hata olabilir.

Yorum

Flexride var mı? Bende de aynı sorun oldu ve garantiden switch değiştirilerek sorun çözüldü.
          http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
          2.0 CDTI
          Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

teşekkürler.
            inş. basit bir şeydir.

basittir, hiç kafanıza takmayın, süspansiyonda sorun olsa bile hemen yenisiyle değiştirirler merak etmeyin....

Yorum

Forumda ben dahil bir kaç arkadaşın başına geldi bu arıza hatalı üretilen bir kablodan kaynaklanıyor forumu araştırırsanız yeterli bilgi mevcut ama ben kısaca özetleyeyim ana beyine giden bir kablo var tekerin arkasında bu ana kablo içinde yedi adet farklı sistemlerin bilgilerini göçnderen kablolar var abs esp süspansiyon sensörleri vs. bu kablonun içinde her nasıl oluyorsa kahve renkli olan süspansiyon sensörünün kablosu kopuyor yani bunun kopması o kadar zor ki halbu ki yani ciddi bir fabrikasyon hatası diyebiliriz o kablonun yerine yeni üretilen kablo sipariş veriliyor ve o takılıyor yani aracınızın süspansiyonunda kesinlikle bir arıza yok içiniz rahat olsun ama serviste bu dediğimi belirtin arızanın o kablodan olduğunu tespit etmeleri bilmeyen ustalarca çok uzun sürebilir...

Yorum

süspansiyon sensörü ne işe yarar peki.Tam olarak bilgi verirsen

Yorum

Orjinal yazı sahibi: KrM
                  süspansiyon sensörü ne işe yarar peki.Tam olarak bilgi verirsen
                  Bizim araclarda süspansiyon sistemi var aracın tekerleğininin dönüş hızından tut girilen cukurlara girip çıkmasına göre esp yi ayarlayan sertleşen ve yumuşaklaşan bir sistem yani her hareketi her tepkimeyi kontrol ediyor...

Yorum

Evet araçta flexride var. Yarın servise gidecem sonucu bildiririm. Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.

Yorum

Evet araçta flexride var. Yarın servise gidecem sonucu bildiririm. Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.
                      Zaten bu sistem flexiride li araclarda mevcut flexride sürekli ölçüm yapan ve süspansiyonu yola göre ayarlayan bir sisteme sahip bu kablonun içten kopması ise tamamen bir şans diyebilirim nedeni ben kabloyu inceledim o ana kablonun içerisinde o kablonun kopması imkansız gibi bir şey ama dediğim gibi hata var işte üretiminde zaten sipariş verildikten sonra aynı kablo gelmiyor farklı bir parca kodu ile başka bir kablo geliyor o hatalı üretilen kablonun üretimi kalkmış...

Yorum

Valla ben de aynı uyarıyı daha 500 km iken gördüm.Biraz gözüktü ve silindi.Daha sonra servise gittim aracı bilgisayara bağlayınca herhangi bir hata kodu gözükmedi.Enteresan bir durumdu neden oldu bilemiyorum şu anda benim aracım da 3700 km de ve o günden sonra aynı ağrızayla tekrar karşılaşmadım umarım karşılaşmam da.

İnşallah sizin de ciddi bir durum değildir.
                        2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eymenkul
                          Valla ben de aynı uyarıyı daha 500 km iken gördüm.Biraz gözüktü ve silindi.Daha sonra servise gittim aracı bilgisayara bağlayınca herhangi bir hata kodu gözükmedi.Enteresan bir durumdu neden oldu bilemiyorum şu anda benim aracım da 3700 km de ve o günden sonra aynı ağrızayla tekrar karşılaşmadım umarım karşılaşmam da.

İnşallah sizin de ciddi bir durum değildir.
                          Eymen muhtemelen temassızlık yaptı yani kopmaya yakın bir durumda olabilir cünkü benim kide ilk başlarda bi geldi git uyarı bi kaç kere böyle tekrarladı sonra kablo hiç birbirine temas etmedi muhtemelen...

Yorum

Dediğin gibi olabilir abi ben Opak'a söylemiştim hatta senin de olduğunu söyledim şu an için bir sorun gözükmüyor tekrarlar ise değişim yaparız demişlerdi
                            2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eymenkul
                              Dediğin gibi olabilir abi ben Opak'a söylemiştim hatta senin de olduğunu söyledim şu an için bir sorun gözükmüyor tekrarlar ise değişim yaparız demişlerdi
                              İnşalah tekrarlamaz kardeşim...

Yorum

İşleniyor...
                              X