Duyuru

Collapse
No announcement yet.

DVD800 - CD500 sistemlerinde "çalma listesi" oluşturma?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• DVD800 - CD500 sistemlerinde "çalma listesi" oluşturma?

İnsignialarda bulunan DVD800 ve CD500'lerde aktif olan bir özellik var. "Çalma listesi" denilen bu özellik, araca taktığınız bir cd yada dvd'nin içindeki parçaların istediğiniz kadarını istediğiniz sıra ile çalmanızı sağlar. Lakin bu özellik benim araçtaki ayar menüsünde olmasına rağmen aktif değil.

Bu özellik nere kullanılır diye soran olursa hemen bir örnek vereyim:

Dün içerisinde 1250 tane mp3 olan bir dvd yaptım. Dvd'nin içerisindeki şarkılar

Slov-pop
    Özgün
    Türk Halk Müziği
    Türk Sanat Müziği vs.

klasörlere bölünmüş vaziyette. Ben ise farklı klasörlerin içindeki şarkılarıdan oluşan 40-50 parçalık bir liste oluşturmak istiyorum. Bunun için de en başta bahsettiğim "çalma listesini" oluşturmam gerekiyor lakin sistem tek başına liste oluşturmayıp sadece dışarıda oluşturulmuş listeleri tanıyabiliyormuş.

DVD800'ün kullanım kitapçığına baktığımızda ise "çalma listesi" uzantılarının .m3u ve (adını hatırlayamadığım bi uzantılı liste biçimi) olması gerektiğini yazıryordu.

Genel soru:

1-) Parça listesi oluşturmayı başarmış ve içimizde bu özelliği kullanan biri var mı?

Özel sorular:

2-) Biz bu çalma listelerini hangi program ile oluşturabiliriz. Winamp, gom player, bsplayer vs. player programların herhangi birinin "play list"i işimizi görürü mü?

3-) Bu çalma listesini, parçaların bulunduğu cd/dvd'nin içerisine gömmemiz mi gerekiyor? Usb'den versek de tanır mı?
    1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...
    Mazide güzel bir anı şimdi..

Ynt: DVD800 - CD500 sistemlerinde "çalma listesi" oluşturma?

sanırım liste oluşturmak için parçaların mp3 deği başka bi formatta olması lazım

1,4 turbo.sunroof, necvox navigasyon, beyaz (gitti güzelim cosmo)

Yorum

Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum..
      Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Cevabı bulmaya başladım. .pls ve .m3u uzantıli çalma listeleri winamp ve media player ile yapılabiliyor.

Önce bilgisayarın karsına geçip çalmasını istediğiniz parçaları winampa atıyoruz. Winampta parcalari istediğiniz sekilde sıraladıktan sonra "playlist to save" seçeneği ile kaydediyoruz.

Son olarak liste dosyası ile birlikte tüm mp3'leri cd'ye atıyoruz.

Teorik olarak mantık bu ama deneme yapmadım. Deneyinde sonucu bildiririm.
        1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sebazios
          Cevabı bulmaya başladım. .pls ve .m3u uzantıli çalma listeleri winamp ve media player ile yapılabiliyor.

Önce bilgisayarın karsına geçip çalmasını istediğiniz parçaları winampa atıyoruz. Winampta parcalari istediğiniz sekilde sıraladıktan sonra "playlist to save" seçeneği ile kaydediyoruz.

aynen öyle ancak önemli birşey var, listeyi oluşturup kaydettikten sonra listedeki parçaların yeri değişmeyecek. yani şarkıları ayrı klasörlere gruplandırmak gerekiyorsa önce bunu yapıp sonra çalma listesi kaydedilmeli. belki biliyorsundur abi ama hatırlatıyım dedim
          InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri

aynen öyle ancak önemli birşey var, listeyi oluşturup kaydettikten sonra listedeki parçaların yeri değişmeyecek. yani şarkıları ayrı klasörlere gruplandırmak gerekiyorsa önce bunu yapıp sonra çalma listesi kaydedilmeli. belki biliyorsundur abi ama hatırlatıyım dedim

Biliyordum ama yine de sağolasın Çağrı. Bu arada Çorum'daymışsın. Orda da şubemiz var. Kısmetse 10-15 gün içinde bazı işler için Çorum'a gelme durumum var. Kısmet olursa görüşelim derim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri

Biliyordum ama yine de sağolasın Çağrı. Bu arada Çorum'daymışsın. Orda da şubemiz var. Kısmetse 10-15 gün içinde bazı işler için Çorum'a gelme durumum var. Kısmet olursa görüşelim derim
              çok iyi haber bekliyorum
              yalnız 5-10-11 ekime denk gelmesin ihihi
              InsigniaTEAM

Yorum

İnsignialarda bulunan DVD800 ve CD500'lerde aktif olan bir özellik var. "Çalma listesi" denilen bu özellik, araca taktığınız bir cd yada dvd'nin içindeki parçaların istediğiniz kadarını istediğiniz sıra ile çalmanızı sağlar. Lakin bu özellik benim araçtaki ayar menüsünde olmasına rağmen aktif değil.

Bu özellik nere kullanılır diye soran olursa hemen bir örnek vereyim:

Dün içerisinde 1250 tane mp3 olan bir dvd yaptım. Dvd'nin içerisindeki şarkılar

Slov-pop
                Özgün
                Türk Halk Müziği
                Türk Sanat Müziği vs.

klasörlere bölünmüş vaziyette. Ben ise farklı klasörlerin içindeki şarkılarıdan oluşan 40-50 parçalık bir liste oluşturmak istiyorum. Bunun için de en başta bahsettiğim "çalma listesini" oluşturmam gerekiyor lakin sistem tek başına liste oluşturmayıp sadece dışarıda oluşturulmuş listeleri tanıyabiliyormuş.

DVD800'ün kullanım kitapçığına baktığımızda ise "çalma listesi" uzantılarının .m3u ve (adını hatırlayamadığım bi uzantılı liste biçimi) olması gerektiğini yazıryordu.

Genel soru:

1-) Parça listesi oluşturmayı başarmış ve içimizde bu özelliği kullanan biri var mı?

Özel sorular:

2-) Biz bu çalma listelerini hangi program ile oluşturabiliriz. Winamp, gom player, bsplayer vs. player programların herhangi birinin "play list"i işimizi görürü mü?

3-) Bu çalma listesini, parçaların bulunduğu cd/dvd'nin içerisine gömmemiz mi gerekiyor? Usb'den versek de tanır mı?
                Benim devamlı kullandığım ares adında kullandığım bir program var. internetten müzik,resim vs. indirmeye yarıyor.Önce usb de sevmiş olduğunuz müziklerin klasörlerini oluşturuyorsunuz.Daha sonra ares te müzik dinleme listesi oluşturma kısmında bu usb deki müzikleri kendi sıranıza göre diziyorsunuz ve sonra çalma listesini usb nin ilk dizinine kopyalıyorsunuz.Arabaya taktığınızda otomatik olarak bu çalma listesini görüyor ve çaldırabiliyorsunuz.Böylece her aile ferdi için bir müzik listesi oluyor
                INSIGNIA 1.6 Turbo Cosmo
                20" jant
                infinity
                DVD 800
                Sunroof
                Deri koltuk

Yorum

İşleniyor...
                X