Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia Uzmanları Aranıyor

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İnsignia Uzmanları Aranıyor

Orjinal yazı sahibi: sebazios
    Arkadaslar özellikle bazı insignia ilanlarında 4DR ve 16LET diye ibareler görüyorum. Bunların anlamlarını bilen var mı?
    A16Let Motor serisi ALet18 de var
    4dr aracın Dört çeker olduğunu olması lazım

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Satan arkadas koltuklar için ozellile recaro dedi. Yalnızca sunu biliyorum su an 4120 lira isteniyor bu opsiyona. Marka belirtilmemiş, sadece "ergonomik spor deri koltuk" olarak geçiyor.

Beni asıl düşündüren sey ise deri koltukların uzun yoldaki konfor durumu. Kimi zaman tek kontakta 1000 km yol yaptıgım zamanlar oluyor. Biraz da kilolu oldugumu dusununce, özellikle sıcak havalarda terleme yapar mı?
      Ergonomik deri koltuk ise şöför tarafında soğutma sistemi mevcut tek eksisi şu olabilir kiloluyum demişsiniz ne kadar olduğunuzu bilmiyorum ama bazı kilolu arkadaşlar için spor koltukların yan destekleme yerleri rahatsız ediyor gibi duymuştum ama genel olarak o destekleri çok beğeniyorlar özellikle sert manevralarda ve sert virajlarda şöförü tutuyor savrulmasını önlüyor

Yorum

Peki 4DR, 4x4 anlamına mı geliyor?
        1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...
        Mazide güzel bir anı şimdi..

Yorum

4DR benim bildiğim 4 kapı anlamına geliyor.
          2011 Fluence Dynamique 1.5 dCi 105 BG

Yorum

Orjinal yazı sahibi: firat12
            4DR benim bildiğim 4 kapı anlamına geliyor.
            Fırat doğru söylüyorsun

Yorum

Sık ve uzun yol yaptığınızı iletmişsiniz. Dizel versiyonlarına odaklanmanizda fayda var. Araç yakıt tüketimi iyi bir sürüş tekniği ile 10 lt/100 km dır. Hesaplamaları yapıp ona göre uygun alış yapmanızda fayda var.
              Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Dizel düşündüm ama gayet acik sözlü olacağım.

Aradığım donanımlarda bir dizel için ortala 70-75 bin arası vermem lazım. Oysa benzinin için 54.000 lira yeterli oluyor. 75 lira gözden çıkartsaydım büyük ihtimal 100.000 kmde E60 kasa 2006-2007 bir BMW 5.20d tercih ederdim. Belki ayni donanimlar olmayabilirdi ama yakıt tasarrufu, motor sağlamlığı ve deger kaybi konularında daha üstün olurdu.

Öyle bir arabayı alıp senelerce kullanan biri değilim. Yapım yüzünden senede bir araç değiştiriyorum. 2 önceki aracım da 2007 Opel Vectra 1.6i Comfort'tu. Opel'in servislerini, yapısını biliyorum. Bu insignia'ya ne kadar ısınırım bilmiyorum ama Allah bir dert tasa vermez, kısmet ederse 2012 yazında değiştiririm diye düşünüyorum. O zaman kadar da tahminen 20.000 Km yapmış olurum.

Dizel ile benzinli arasında km basın 12-15 kuruş fark var. Dizeller ortalama 7,5 litre benzinli ise 10 litre yakıyor. Basit bir hesapla:

7,5 lt X 3,89 = 29,12 km/kuruş Dizel ortalama
                10 lt X 4,35 = 43,50 km/kuruş benzinli ortalama

Aradaki fark 10.000 km'de 1.438 lira, 20.000 Km'de 2.876 Lira eder.

20.000 km'de 3000 lira az yakmak için 20.000 lira fazla vermek, şimdilik (en azından benim için) pek mantıklı gelmiyor. Ayrıca MTVyi de hesaba kattığımızda aradaki yakıt farkı 2.000 liranın da altına iniyor. 2000 liradan kaçmak için 20.000 lira Yağmurdan kaçarken dolu misali.

Daha önemlisi FlexRide'li, bir 180ligi tatmadan ölmemek lazım. Harcamadiktan sonra parayı kazanmanın da bir anlamı kalmıyor.

Ha araca çok ısınırım, 4-5 yıl kullanmaya niyetlenirim, iste o zaman dizel yada LPG alternatiflerini düşünürüm.

Şimdi asıl soru hangi insignia'yi alacağıma kaldı. Model vs her konuda karara vardım. Eleye eleye son iki araç kaldı elimde. Bunların arasında karar veremiyorum.

Her iki aracın sahibini ile de konuştum. Son fiyatları aldım. Özellikleri yazıyorum.

1. Araç:
                Fiyat: 54.000 lira
                2009 model 52.000 km'de Siyah NB 1.6 Turbo Cosmo insignia
                Araçta (Tamponlar dahil) değişen, boya, çizik yok. 06 plaka. Ankaradan alınmış. İlk sahibi (rivayete gore) Ankara opar müdürü. Önce bir kuyumcuya, ordan da benim konuştuğum galeriye gecmis. Tüm bakımlar Opar'da yapılmış, faturalar mevcut.

Kullanım klavuzu, yedek anahtar vs. hersey mevcut. Stepne daha takılmamış.

Donanımlar:
                1-) FlexRide Şase
                2-) Sunroof
                3-) DVD800 Navi
                4-) ergonomik ısıtma, soğutma, hafızali, baldır destekli spor deri koltuklar
                5-) 19" jant.
                6-) infinity ses sistemi.

Tek kötü yani LPG. İtalyan bir kit takılı ama markasını bilmiyorum.

2. Araç:
                54.000 lira
                2009 1.6 T Cosmo. NB fume.
                Yukardaki araçtan farkları

1-) 33.000 km'de (20.000 km az)
                2-) ilk sahibinden, garaj arabası.
                3-) LPG yok.
                4-) FlexRide, 18" cant ve DVD 800 var sadece. infinity, Sunroof, deri spor koltuk yok.
                5-) ici bej / ahşap döşeme.
                6-) Garanti 2013'e kadar uzatılmış.

Hasarsizlik, kaporta durumu, temizlik durumu, bakım durumları ve donanım özellikleri gibi kalan ne varsa aynı.

Siz olsanız hangisini tercih edersiniz.
                Düşük km ve garantiyi mi? Yuksek donanımı mı? Mutlaka değer kaybecekler ama satarken hangisi daha avantajlı olur?

1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...

Yorum

LPG konusunda expertiz yaptıracağınız servis garanti verirse ve araca bir zararının olmadığını söylerse bence ilk tercih daha mantıklı.

Infinity Ses sistemi + Sunroof + Deri koltuk + 19" jant fakları bence değecek farklar diyorum.
                  2011 Insignia 2.0 CDTI 130HP Edition + EP Active Select + Cyclone Navi (Safir Siyah)
                  2008 Alfa Romeo 159 1.9JTDm Q-Tronic Distictive Plus(Siyah)

Yorum

Bende ilk tercihi alırdım. LPG'yi söktürme şansınız varsa söktürün derim. 20.000km için o donanımlardan vazgeçilmemeli diye düşünüyorum ...

Saygılarımla ...

Yorum

1.nin donanımı ve rengi, 2.nin lpgsiz olması, km'si ve ilk sahibinden olması bana cazip geldi zor seçim.
                      InsigniaTEAM

Yorum

Secim zor gercekten. 2. Aracı gördüm. Ha bayiden sıfır al, ha onu al. O derece. İkinci araç ta da çok fark yok lakin LPG kafa karıştırıyor. Motor sonuçta, kapalı kutu.

Bir de olayın diğer yani var. LPG motora iyi uyum saglamissa ve expertizden motor iyi diye, sonuç çıkarsa iste o zaman tadından yenmez.

Bu 1.6 Turbo motorlar LPG dolayısıyla en kötü ne sorun çıkarabilir? Maksimum kaç liralık bir masraf açabilirler?

Yorum

Arkadaşlar uzun zamandır sitenizi takipteyim. Ve kısmet olursa yakın bir zamanda (1 hafta gibi) bir insignia ile aranıza katılacağım, lakin merak ettiğim birkaç teknik sorum olacak. Bu soruların cevabını ne kadar araştırsam da bulamadım.

Zahmet edip cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
                          1.sorunuzun cevabı için yeterince araştırma yapmamışsınız.
                          2.sorunuzun cevabı olan opel eye sistemi verdiğiniz linkte çok net açıklanmış.Opsiyonlar içinde bulamamanız olmadığını gösteriyor
                          4.sorunuzda gece görüşün c500 deki gibi olmadığından emin olduğunuzu yazmışsınız.Evet haklısınız. İnsigniadaki gece görüş hava kararınca farlar yandığındaki görüştür.Yani gece nasıl yolculuk ediliyor?gece görüşü sayesinde.İşte o görüş insigniadaki gece görüşü.

Yorum

eger dvd izleme ya da park asistani kullanma gibi islevi olmayacaksa kendi basina navigasyon sistemi bence gereksiz. benim arabamda yok, tomtom aldim onu kullaniyorum. ekraninin yeri, pek cok modelde oldugu gibi insigniada da kotu. tomtomu tam direksiyonun uzerine taktim, gozumu yoldan cok ayirmadan tomtoma bakabiliyorum, daha dogru bir ifadeyle tomtomun ekranina bakarken yolu da arka planda gorebiliyorum. ama sunu da soylemeliyim ki gorsel olarak bu buyuk ekran hos. iki arkadasimin arabasina bindim, onlarin cosmosunda var, gayet hos ve guzel.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: uzman
                              Arkadaşlar uzun zamandır sitenizi takipteyim. Ve kısmet olursa yakın bir zamanda (1 hafta gibi) bir insignia ile aranıza katılacağım, lakin merak ettiğim birkaç teknik sorum olacak. Bu soruların cevabını ne kadar araştırsam da bulamadım.

Zahmet edip cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
                              1.sorunuzun cevabı için yeterince araştırma yapmamışsınız.
                              2.sorunuzun cevabı olan opel eye sistemi verdiğiniz linkte çok net açıklanmış.Opsiyonlar içinde bulamamanız olmadığını gösteriyor
                              4.sorunuzda gece görüşün c500 deki gibi olmadığından emin olduğunuzu yazmışsınız.Evet haklısınız. İnsigniadaki gece görüş hava kararınca farlar yandığındaki görüştür.Yani gece nasıl yolculuk ediliyor?gece görüşü sayesinde.İşte o görüş insigniadaki gece görüşü.

1-) Emin olun iyi araştırdım. Üretimi bitmiş bir donanım paketi ile üretimi devam eden bir donanaım paketi arasındaki farklılıkları bulmak tahmin ettiğinizden çok daha zor. Opelin resmi sitesi a'dan z'ye kadar araştırsanızda size yardımcı olamıyor.

Üstüne tanıdık bazı galerici arkadaşlara sordum. Bırakın donanım paketleri arasıdındaki farklılıkları tam olarak bilmeyi, hangisinin pahalı olduğu konusunda bile (tahminim ellerindeki araçların donanım durumlarına bakarak cevap verdiler) sağlıklı cevaplar veremediler. Kimisi "Cosmo" dedi, diğer "olur mu, sport pahalıdır" dedi.

Akabinden sahibinden gibi sitelerde fiyatlarını karşılaştırdım. Genel olarak aynı fiyat aralığında çıktılar. Yine cevap bulamadım.

Farkettiyseniz sorulara en iyi cevap veren arkadaşlar dahi sadece hangi paketin pahalı olduğuna değinerek bırakmışlar. Bu yüzden aradaki farkları hala "tam olarak" bilmiyorum. Birçok kişinin de bilmediğini sanıyorum. Çünkü gerçekten ulaşılması zor bir bilgi.

Ha artık çok mu önemli, (sırf bu sorunun cevabı için, bu sayfayı gezecek yeni arkadaşlar için önemli olabilir ama) benim için artık değil.

Sağolsun arkadaşlar oldukça açıklayıcı cevaplar verdiler. Bu sayede kendim için önemli opsiyonlara karar verdim. Artık Cosmo yada Sport arasındaki donanım farklılıklarını bilmek yada bilmemek o kadar da önemli değil benim için.

Bu soruma olan yorumunuz "yeterince araştırmamışsınız" yerine "doğru yerde araştırmamışsınız" olsaydı, sonuna kadar katılırdım. Daha önce o kadar kafa patlatacağıma, bu sitede bir başlık açıp sorsaymışım, çok daha hızlı ve kolay cevaba ulaşabilirmişim, bunu öğrendim.

2-) AFL denen far sistemi opsiyon olarak yok ama Cosmo paket ile standart olarak geliyor. Bunun dışında insigniada o kadar çok özellik var ki birçoğu internet sitesinde belirtilmiyor bile. Örnek: Hafızalı kontak anahtarları. İnternet sitesine istediğiniz gibi bakın ama bununla ilgili bilgi bulamazsınız ama böyle birşeyin olduğunu buradaki arkadaşlardan öğrendim. Opel eye neden böyle olmasın?

4-) Gece görüş denilen şey "hava kararınca farkları yakarak gece yol almak"tır cümlesini espiri olarak kurduğunuzu varsayıyorum. haha Yanlız şu var. Oldukça ciddi rakamlarala araç satışı yapılan Türkiye'nin en büyük oto alım sitesinde, opsiyon olarak 7-8 araçta bu opsiyonu gördüğünüzde, karşınızdaki araç da oldukça yüksek teknoloji ürünü bir otomobil olduğunda, ister istemez insanın aklına kocaman bir "acaba" sorusu geliyor. Doğal olarak bu durumu bir bilene danışma arzusu içine giriyorsunuz.

Bu arada bahsettiğim gece görüş: http://www.youtube.com/watch?v=0UaTY...feature=fvwrel Videoyu dikkatli incelerseniz, mercedes'teki İnfro-Red kamera ile Opel Eye'nin konum olarak aynı yerde olduklarını farkedersiniz.

Her ne kadar "herhangi bir faydası olmasa da" cevap verdiğin için teşekkür ederim toprağım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: murat sezgin
                                eger dvd izleme ya da park asistani kullanma gibi islevi olmayacaksa kendi basina navigasyon sistemi bence gereksiz. benim arabamda yok, tomtom aldim onu kullaniyorum. ekraninin yeri, pek cok modelde oldugu gibi insigniada da kotu. tomtomu tam direksiyonun uzerine taktim, gozumu yoldan cok ayirmadan tomtoma bakabiliyorum, daha dogru bir ifadeyle tomtomun ekranina bakarken yolu da arka planda gorebiliyorum. ama sunu da soylemeliyim ki gorsel olarak bu buyuk ekran hos. iki arkadasimin arabasina bindim, onlarin cosmosunda var, gayet hos ve guzel.
                                3 yıldır Tomtom, garmin, navitech, navking, premier ve piyasada bulunan daha birçok navigasyonu, üzerindeki yazılım ile oynama yapacak derecede kullandım.

Araç içindeki konumu, ücretsiz ve kolay yazılım güncelleme kolaylığı, araç dışında yada başka araçta kullanma avantajları bakımınden portatif navigasyonlar araç ile tümleşik navigasyonlara göre çok daha avantajlıdır diyebilirim. Zaten üzerinde İgo My Way, igo08 ve igo09 programları aynı anda yüklü olan, özel olarak kişiselleştirilmiş 5" güzel bir portatif navigasyonum da var. Hatta insigniadaki dahili navigasyonun, bendeki sistemin yarısına bile gelmeyeceğini biliyorum.

Peki neden DVD800 diye tutturdun derseniz 3 ana cevabı var.

1-) Şıklık: kontağı çevirdiğinizde ekranda görünen opel simgesi bile yeterliyken Turn & push'tan (bundan sonra bas-çevir butonu diyeceğim) bahsetmiyorum bile.

2-) Kullanışlılık: Bluetooth ile hands free görüşme yapmak, iphone'daki müzikleri, ipod'un müzik kalitesi ile araçta kolayca dinlemek, bas-çevir butonunun araç kullanırken sağladığı pratiklik, ek aparatla geri görüş kamerası ve dvd film izleme avantajı, ne kadar işe yarar bilmiyorum ama park asistanı vs.

3-) Ekonomi: İlan sitelerine baktığınızda orijinal navigasyonlu modellerin, navigasyonsuzlara göre 3-4 bin lira, orijinal olmayan navigasyonlulara göre 1-2 bin lira pahalı olduğunu farkedersiniz. Bu da aracın ikince elde hem fiyatını korumasına, hem de kolay satılmasına olanak tanıyor.

Yorum

İşleniyor...
                                X