Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia Uzmanları Aranıyor

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignia Uzmanları Aranıyor

Arkadaşlar uzun zamandır sitenizi takipteyim. Ve kısmet olursa yakın bir zamanda (1 hafta gibi) bir insignia ile aranıza katılacağım, lakin merak ettiğim birkaç teknik sorum olacak. Bu soruların cevabını ne kadar araştırsam da bulamadım. Aracı alırken hangi özelliklere dikkat etmem gerektiği ile konu üzerine uzman olan arkadaşlar soracığım konular ile ilgili beni aydınlatırlarsa gerçekten çok memnun olurum.

1-) Donanım paketlerinden Cosmo mu daha pahalıdır, Sport mu? Ana faklılıkları nelerdir?

2-) Bazı inceleme sitelerinde gördüğüm "opel eye" denilen olay nedir? Opelde opsiyonlar içinde göremedim, o halde bir donanım paketi ile standart gelmesi gerekir ama ne kadar incelesemde bulamadım.

İnceleme linki ise şu http://www.bilgiustam.com/opel-insig...eme/#more-5322

3-) FlexRide denilen şase sisteminde süspansiyonun sertleşmesi araç yükseltilip alçaltılarak mı gerçekleşiyor? Bu opsiyon parasını hakediyor mu? Daha da önemlisi Konfor açısından düşünüldüğünde (ender olarak agresif kullanırım) bu sistemin bir artısı var mıdır?

4-) Sahibindende gördüğüm bazı ilanlarda "Gece Görüş" denen özellik işaretli oluyor. Bu özelliğin C500 mercedeslerdeki olay olmadığına eminim ama ne olduğu hakkında da en ufak bir bilgim yok. İnsignia'da "Gece Görüş" var mı? Yok ise ne ile karıştırılıyor, Opel eye denen özellikle bir bağlantısı var mı?

5-) Konfor açısından bakılırsa Standart koltuklar mı daha konforludur, yoksa Ergonomik Recaro Sport Koltuklar mı? Çünkü konfor açısından da bir faklılık yoksa sırf hafızalı olduğu için standart koltuk tercih etmeyi düşünüyorum.

6-) Deneyimlerinize göre en konforlu cantlar kaç inç olanlardır. 18? 19?

7-) Sunrooflardan tıkırtı geldiğine dair yorumlar okudum. Rüzgar sesi yaptıgı vs. Sunroof kullanışlı mıdır? Bu eksileri düşününce 2000 lira fazla verip dertsiz başımıza dert almayalım diyorum.

Genel sorularım bunlar arkadaşlar. Belki biraz uzun oldu ama bu soruların cevapları hangi İnsignia'yı alacağım konusunda karar vermeme sebep olacaklar.

Zahmet edip cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Not: Cevap verecek arkadaşlar tüm soruları cevaplamaya çalışmak yerine tecrübe ettikleri ve kesin bilgi sahibi oldukları 1-2 soruyu cevaplasa bile yeterli.

1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...
    Mazide güzel bir anı şimdi..

Ynt: İnsignia Uzmanları Aranıyor

welcome

1-Sport artık gelmiyor Cosmo en donanımlısı ve ilave aksesuarlarla zenginleştirebilirsiniz
    2-Opel Eye Türkiyede çalışmıyor Dünya üzerinde 1-2 ülkede çalışa biliyor
    3-Alabiliyorsanınız Flexi olmazsa olmazlardan amartisörün boyu değişmiyor içindeki sertlik değişken oluyor motor tepkisi artıyor direksiyon sertleşiyor göstergeler kırmızı oluyor
    4-cosmolarda standart AFL far sistemi araçta uzun kısa hiç uğraşmıyorsunu herşeyi kendş ayarlıyor
    5-Spor koltuklarda baldır için uzatma var ve yanlardan sarıyor eğer deri alırsanız hem soğutma hemde ısıtma var
    6-jant işi zevk işi ben 19 kullanıyorum ve gayet memnunum
    7-Bütün sunrooflardan oyle yada böyle ses gelebilir ben memnum

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Cosmo paketi daha pahali bir pakettir ancak ekstralarla sport cosmodan pahali hale gelebilir.yanliz artik sport diye bir grup arac yok.
      Opel eye bir kamera yardimi ile trafik isiklarinin okunup krana verilmeidir.ancsk bu donanim turkiyede yoktur.
      Flexride degisiklik yaparken yukseltme lcaltm yapmaz.sadecesuspansiyon sertligi ile oynar.sonuna kaa verilen parayi haketmektedir.
      Boyle ir oxellik yok.geri gorus kamerasi sonradan takiliysa gece gorusu olabilir.
      Vallahi ben spor kullanan bir kisi olarak seri arana kullandigim icin spor koltugu tercih ederim.ancak koltuklar gnelde cok kaliteli.
      Kesinlikle 18 hatta 17
      Alakai yok sunroof oldukca sorunsuz calisiyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sebazios
        Arkadaşlar uzun zamandır sitenizi takipteyim. Ve kısmet olursa yakın bir zamanda (1 hafta gibi) bir insignia ile aranıza katılacağım, lakin merak ettiğim birkaç teknik sorum olacak. Bu soruların cevabını ne kadar araştırsam da bulamadım. Aracı alırken hangi özelliklere dikkat etmem gerektiği ile konu üzerine uzman olan arkadaşlar soracığım konular ile ilgili beni aydınlatırlarsa gerçekten çok memnun olurum.

1-) Donanım paketlerinden Cosmo mu daha pahalıdır, Sport mu? Ana faklılıkları nelerdir?

2-) Bazı inceleme sitelerinde gördüğüm "opel eye" denilen olay nedir? Opelde opsiyonlar içinde göremedim, o halde bir donanım paketi ile standart gelmesi gerekir ama ne kadar incelesemde bulamadım.

İnceleme linki ise şu http://www.bilgiustam.com/opel-insig...eme/#more-5322

3-) FlexRide denilen şase sisteminde süspansiyonun sertleşmesi araç yükseltilip alçaltılarak mı gerçekleşiyor? Bu opsiyon parasını hakediyor mu? Daha da önemlisi Konfor açısından düşünüldüğünde (ender olarak agresif kullanırım) bu sistemin bir artısı var mıdır?

4-) Sahibindende gördüğüm bazı ilanlarda "Gece Görüş" denen özellik işaretli oluyor. Bu özelliğin C500 mercedeslerdeki olay olmadığına eminim ama ne olduğu hakkında da en ufak bir bilgim yok. İnsignia'da "Gece Görüş" var mı? Yok ise ne ile karıştırılıyor, Opel eye denen özellikle bir bağlantısı var mı?

5-) Konfor açısından bakılırsa Standart koltuklar mı daha konforludur, yoksa Ergonomik Recaro Sport Koltuklar mı? Çünkü konfor açısından da bir faklılık yoksa sırf hafızalı olduğu için standart koltuk tercih etmeyi düşünüyorum.

6-) Deneyimlerinize göre en konforlu cantlar kaç inç olanlardır. 18? 19?

7-) Sunrooflardan tıkırtı geldiğine dair yorumlar okudum. Rüzgar sesi yaptıgı vs. Sunroof kullanışlı mıdır? Bu eksileri düşününce 2000 lira fazla verip dertsiz başımıza dert almayalım diyorum.

Genel sorularım bunlar arkadaşlar. Belki biraz uzun oldu ama bu soruların cevapları hangi İnsignia'yı alacağım konusunda karar vermeme sebep olacaklar.

Zahmet edip cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Not: Cevap verecek arkadaşlar tüm soruları cevaplamaya çalışmak yerine tecrübe ettikleri ve kesin bilgi sahibi oldukları 1-2 soruyu cevaplasa bile yeterli.

öncelikle hoşgeldiniz, aracınız hayrılı olsun şimdiden....

1. cosmo paket özellikleri bakımından sporttan daha pahalıdır, şuan sıfır olarak sport paket türkiyeye gelmemektedir....
        2.opel eye yurt dışında kullanılan,türkiyede yeterli sistem olmadığından kullanılamayan bi özellik, araç yoldaki tabelaları, hız sınırlarını vs.vs okuyarak sürücü bilgi ekranına uyarı verir....
        3.flexi şasi sisteminde süspansiyonlar kullanılan moda göre sertleşir ancak bi alçalma yada yükselme sözkonusu değildir, agresif kullanımlarda sport moda alarak direksiyonun ve amortisörlerin sertleşmesini ve gaz tepkimesinin artmasına sebep olursunuz, kesinlikle parasını hakeden bi özelliktir....
        4.araçlarımızda gece görüş denen olay kesinlikle yoktur, uzun far asistanı ile karıştırlmıştır diye düşünmekteyim....
        5.bu soruyu cevaplandıramıyorum, kusura bakmayın...
        6.en konforlu jant enküçük olanı, editionda bulunan 17" jantlardır, ardından 18" 19", jant büyüdükçe konfor düşer...
        7.maalesef sunroofum yok, çok nadir oturmamazlık şikayeti harıcinde bi problem duymadım arkadaşlardan...

sorularınıza özet cevaplar verdim, umarım bilgilendirmişimdir sizi....

Yorum

Açıkçası ben ilk cevabı 3 günde alırım diye düşünürken 30 dakika içinde (hem de hepsi birbirinden açıklayıcı) 3 cevap görünce gözlerim doldu. Zahmet edip cevap veren arkadaşların hepsine teşekkür ederim.

Yukarıdaki cevapları doğrultusunda alacağım insignia da aklımda oluştu:

2009-2010 model 1.6T Cosmo (maksimum 50.000 km'de) LPG'siz

Olmazsa olmaz donanımlar:

1-) FlexRide şase
          2-) DVD 800 Navigasyon
          3-) Sunroof
          4-) 18" cant

Olursa iyi olacak donanımlar:

1-) İnfinity Ses sistemi
          2-) Deri koltuk

Bu arada araç aramaktan kendimi tanıtamadım. Siz uyarı yapmadan kendimi tanıtacağım ama malum, yoğun bir şekilde araç arayışına girdik. Biraz zaman tanırsanız memnun olurum.

"Sorularının cevaplanma hızı seni biraz şımarttı" demeyecekseniz 3 sorum daha olacak:

1-) Az önce bu donanımları hesapladım. Sıfır aldığımda toplam fiyat 87,500 lira gibi bir rakam topluyor. Oysa bahsettiğim model ve km'de 52-54.000 lira aralığında bulabilirim diye düşünüyorum. Sizce sıfır mı, ikinci el mi? Yani 2 yıllık garanti 33-35 bin lira eder mi?

2-) Turn&Push Joystick'li Navigasyon Kontrolü olan bir CD500 ile DVD800 arasında, DVD oynatabilme kabiliyeti dışında başka bir farklılık var mı?

3-) Garantisi bitmiş bir aracın garantisi, ekstra 1300 lira vererek uzatılabilir mi? Yani garanti uzatma işlemi sadece garanti kapsamındaki araçlar için mi geçerli?

1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...

Yorum

"Sorularının cevaplanma hızı seni biraz şımarttı" demeyecekseniz 3 sorum daha olacak:

1-) Az önce bu donanımları hesapladım. Sıfır aldığımda toplam fiyat 87,500 lira gibi bir rakam topluyor. Oysa bahsettiğim model ve km'de 52-54.000 lira aralığında bulabilirim diye düşünüyorum. Sizce sıfır mı, ikinci el mi? Yani 2 yıllık garanti 33-35 bin lira eder mi?

2-) Turn&Push Joystick'li Navigasyon Kontrolü olan bir CD500 ile DVD800 arasında, DVD oynatabilme kabiliyeti dışında başka bir farklılık var mı?

3-) Garantisi bitmiş bir aracın garantisi, ekstra 1300 lira vererek uzatılabilir mi? Yani garanti uzatma işlemi sadece garanti kapsamındaki araçlar için mi geçerli?
            Sadece 2. sorunuza cevap vereyim.Her ikiside DVD oynatmıyor ne yazık ki.DVD özelliğini DVD800 ve ya CD500'e ayrıca takılan interface ile kazanabiliyorsunuz ve ya CD400 olarak alıp sonradan Flyaudio, Cyclone, Necvox gibi çözümler taktırabilirsiniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cekY

Sadece 2. sorunuza cevap vereyim.Her ikiside DVD oynatmıyor ne yazık ki.DVD özelliğini DVD800 ve ya CD500'e ayrıca takılan interface ile kazanabiliyorsunuz ve ya CD400 olarak alıp sonradan Flyaudio, Cyclone, Necvox gibi çözümler taktırabilirsiniz.
              DVD800'ün DVD'ye yazılı mp3 dosyalarını oynatabildiğini sanıyordum.

Benim bildiğim CD500 ile DVD800 arasında 2 fark mevcut:
              a-) Park yardımcısı (sadece DVD800'de var galiba)
              b-) Turn&Push (ilk çıkan CD500'lerde var olup sonradan kaldırılmış)

Yorum

Dvd 800 ve cd 500 mp3 dinleye biliyorsunuz

Her DVD 800 olanda park asistanı var diye bir şart yok aynı şey Cd 500 içinde geçerli

mesala bende cd500 var park asistanıda var turn push da var ama bazı arkadaşlarda dvd 800 olmasına rağmen park asistanı yok

Park Asistanı

Video seyredilemiyor ilave bir aparat takarak yapabiliyorsunuz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cekY

DVD800'ün DVD'ye yazılı mp3 dosyalarını oynatabildiğini sanıyordum.

Benim bildiğim CD500 ile DVD800 arasında 2 fark mevcut:
                  a-) Park yardımcısı (sadece DVD800'de var galiba)
                  b-) Turn&Push (ilk çıkan CD500'lerde var olup sonradan kaldırılmış)
                  Kusura bakmayın, DVD diyince benim aklım direk film, video gibi şeylere gitti DVD'ye yazılı mp3leri çalıyor sanırım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                    Dvd 800 ve cd 500 mp3 dinleye biliyorsunuz

Her DVD 800 olanda park asistanı var diye bir şart yok aynı şey Cd 500 içinde geçerli

mesala bende cd500 var park asistanıda var turn push da var ama bazı arkadaşlarda dvd 800 olmasına rağmen park asistanı yok

Video seyredilemiyor ilave bir aparat takarak yapabiliyorsunuz.

Şimdi anladım. O halde setin DVD800 yada CD500 olmasına değil, turn-push ve park asistanlı olmasına dikkat etmemiz gereiyor.

Sitedekilerin araçlarına çok iyi baktıklarını farkettim. Aslında yazdığım özelliklere sahip bir aracı olup da satma niyetin olan biri çıksa, ben internetten araç arama belasından kurtulsam ne güzel olur.

Yanlış anlaşılmasın, sizin araçlara göz koymadım ihihi

Sadece aramaktan bıktım. Sahibiden.com'daki (sabah 219 taneydi, şu an 2 tanesi satıldı 217 kaldı) İnsignia Cosmo 1.6T'lerin hepsini tek tek inceledim dersem, umarım beni anlarsınız alala

Yorum

Cosmo almanızı öneririm. İlaveten;

Sunroof
                      Deri koltuk
                      19'' Jant (Normal Cosmo'lardan bir farkınız olsun)
                      İnfinity ses sistemi (Normal ses sistemi bence köt&#252
                      Dvd800 Navi

Bu donanımda bi araç ile yanınıza ister Audi A4 ister Mercedes C Class ister BMW 3 serisi, hepsi arkadaşlarımda var benim araca bindiklerinde şok oluyorlar. Bu fiyata bu donanımda başka araç yok. Benim araçta sunroof, deri koltuk ve infinity ses sistemi yok. Her bindiğimde keşke olsaydı diyorum. Şuan orjinal şekilde yaptırabilcek olsam hepsini yaptırırım ...

Aracı bence 2. el alın. Benim aracın sıfırı 73.000TL yanlış hesaplamadıysam. Ben 51.500TL'ye aldım. 1.5 sene için 21.500TL zarar etmenizi istemem ...

Saygılarımla ...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Cem ÇAĞLAYAN
                        Cosmo almanızı öneririm. İlaveten;

Sunroof
                        Deri koltuk
                        19'' Jant (Normal Cosmo'lardan bir farkınız olsun)
                        İnfinity ses sistemi (Normal ses sistemi bence kötü)
                        Dvd800 Navi

Bu donanımda bi araç ile yanınıza ister Audi A4 ister Mercedes C Class ister BMW 3 serisi, hepsi arkadaşlarımda var benim araca bindiklerinde şok oluyorlar. Bu fiyata bu donanımda başka araç yok. Benim araçta sunroof, deri koltuk ve infinity ses sistemi yok. Her bindiğimde keşke olsaydı diyorum. Şuan orjinal şekilde yaptırabilcek olsam hepsini yaptırırım ...

Aracı bence 2. el alın. Benim aracın sıfırı 73.000TL yanlış hesaplamadıysam. Ben 51.500TL'ye aldım. 1.5 sene için 21.500TL zarar etmenizi istemem ...

Saygılarımla ...

Düşüncelerimiz aynı.

Sizin aracın sıfır fiyatı şu an 80.000'in üzerinde. Cozmo'ların baz versiyonları kampanyalı olarak 72.000 Lira, DVD800 4100 TL 19" cantlar 1500 TL, FlexRide 3000 TL. Sadece bunlar bile 80.000i aşmasına sebep oluyor. Malumunuz döviz yükseldi. fiyatlar da yükseldi.

Az önce yukarıda yazdıklarımın hepsini içeren bir araç buldum.

- Boya / değişen çizik yok.
                        - Flexride,
                        - DVD800, (Park asistanlı,
                        - 18" cant,
                        - Tamamı deri, Baldır destekli, ısıtma , soğutma ve hafızalı (ki spor koltuklarda hafızalı çok zor bulunuyor) spor koltuklar,
                        - Sunroof
                        - (ses sistemi hakkında birşey yazmamışlar ama bu kadar doldurduklarına göre aracı infinity vardır diye düşünüyorum)

45.000 'de Siyah 2009 1.6 T

İlk kötü yanı TERMO FLEX diye (adını daha önce duymadiğim) bir LPG kiti takılmış. Yeni takıldı diyor ama nasıl bilebilirsin ki?

ikinci kötü yanı galeriden olması.

Yorum

Fiyatı ucuz ama alacağınız aracı iyi kontrol ettirin

İstanbulda iseniz Topkapı odak ta baktırın araca

Yorum

Arkadaşların yazdıklarına şunu eklemek isterim.19 jantlı araç alacaksanız yada sonradan taktıracaksanız flexi özelliği olmasına dikkat edin derim.Jant çapı büyüdükçe konfor azalıyor.Fakat flexi sistemindeki süspansiyon olayı farklı olduğu için 19 jantta bir sıkıntı yaşanmıyor (Tecrübeyle sabit )
                            Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                              Fiyatı ucuz ama alacağınız aracı iyi kontrol ettirin

İstanbulda iseniz Topkapı odak ta baktırın araca
                              Bencede fiyat çok iyi,araç 115 bglik olmasın ?
                              Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

İşleniyor...
                              X