Duyuru

Collapse
No announcement yet.

rodaj?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• rodaj?

gerek var mı? varsa ne kadar ve nasıl yapalım?

Ynt: rodaj?

Yeni nesil araçlarda rodaj yoktur.Ama sonuçta pistonlarla silindir yuvalarının birbirine 4 4lük alışması için ben gene 3000km yağ değişimine kadar fazla zorlamayın derim.3000km ye kadar çapaklar yağa karışacaktır.3000km yağ değişiminden sonra tertemiz yağ ile tadını çıkarmaya bakın.Fabrika her ne kadar buna gerek yok desede eski kafalılık ederek ve psikolojik olarak bu şekilde daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

1.6 Turbo COSMO Beyaz/Bej-Kibo

Yorum

Yeni nesil motor teknolojilerinde Rodaj olayı yoktur .

Vexx in dediği gibi pisikoljik olarak eski şöförler ve ustalar Rodaj olayına dikkat çekerler.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

valla ben yağı da değiştirmedim. rodaja gerek olmayan araçta neden çapak kalsın ki? sonuçta araca zarar verecekse şirket kendisi karşılayacağı bir zararı ödemek yerine kullanıcılara yağ değişimini karşılattırarak bu işten kolaylıkla sıyırabilirdi. ama yinede tercih sizlere kalmış...

Yorum

yağ değişimini kullanıcı karşılamıyor mu?

Yorum

1500km guzel bır rodaj yaptım rodaj bıttıkten sora yagını degıstırdım rodaj onemlıdır bence

Yorum

Orjinal yazı sahibi: AhmetG
              yağ değişimini kullanıcı karşılamıyor mu?
              kullanıcı karşılıyor ama firma ilk yağ değişimi için 15000 km yerine önce 1500 veya 200 km de değiştirin sonra da 15000 de diyebilirdi. anlatmak istediğim buydu.

Yorum

aracımızı henüz teslim almadığımızdan ilk bakımı için 15000de çağırdıklarını bilmiyordum. diğerleri gibi 1000-1500 km'de çağıracaklarmış gibi düşündüm. kataloğunda ne diyor? merivanınkinde 1500km aracı kapasitesinin 3/4'ünden yukarısında kullanmayın diyordu, diyormuş sonradan farkettik. muhtemelen bunda da benzer bişeyden bahsediyordur. merivayı alınca servisteki adama sorduk, rodaj yapalım mı yoksa gerek yok mu diye. o da basabilirsiniz istediğiniz gibi demişti. alır almaz istanbul yolunda kapasitesini zorlamıştık

Yorum

Orjinal yazı sahibi: AhmetG
                  alır almaz istanbul yolunda kapasitesini zorlamıştık
                  sonuç olarak birşey oldu mu?
                  bizde dizelden benzinliye geçince aldığımız gün benzinlinin atikliğini test etmiştik ihihi
                  InsigniaTEAM

Yorum

çok şükür hiçbir problemi yok

Yorum

hemen bisi anlasılmayan bisidir ilerde farketceksiniz tabi ince seyler ama rodajlı typer la rodajsızın arasında 4 boy olduğunu biliyorum

Yorum

rodaj vardır ve bunu araçların kullanma kılavuzlarında genelde şöyle ifade ederler.
                        ''aracınızın motorunu ilk (1500-2000-3000)**** km süresince yüksek devirlerde kullanmamaya özen göstermeniz,kullanmış olduğunuz aracın motorundan çok daha uzun süre ilk zamanlardaki verim/performansı almanızı sağlayacaktır.''
                        bence ihtiyaten ilk 1500-2000km araçları 2000rpm geçmeden kullanmaya özen göstermek ve daha sonrasında yağ değişimine gidilmesi en sağlıklısı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 06METİN
                          rodaj vardır ve bunu araçların kullanma kılavuzlarında genelde şöyle ifade ederler.
                          ''aracınızın motorunu ilk (1500-2000-3000)**** km süresince yüksek devirlerde kullanmamaya özen göstermeniz,kullanmış olduğunuz aracın motorundan çok daha uzun süre ilk zamanlardaki verim/performansı almanızı sağlayacaktır.''
                          bence ihtiyaten ilk 1500-2000km araçları 2000rpm geçmeden kullanmaya özen göstermek ve daha sonrasında yağ değişimine gidilmesi en sağlıklısı.
                          Aracınızı 2000 Rpm de kullana biliyorsanız ne mutlu size

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

2000 değil de 3000 diyelim şuna

Yorum

2000 de stop eder ya 3000 idealdir

Yorum

İşleniyor...
                              X