gerek var mı? varsa ne kadar ve nasıl yapalım?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
rodaj?
Collapse
X
-
Ynt: rodaj?
Yeni nesil araçlarda rodaj yoktur.Ama sonuçta pistonlarla silindir yuvalarının birbirine 4 4lük alışması için ben gene 3000km yağ değişimine kadar fazla zorlamayın derim.3000km ye kadar çapaklar yağa karışacaktır.3000km yağ değişiminden sonra tertemiz yağ ile tadını çıkarmaya bakın.Fabrika her ne kadar buna gerek yok desede eski kafalılık ederek ve psikolojik olarak bu şekilde daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
1.6 Turbo COSMO Beyaz/Bej-Kibo
-
valla ben yağı da değiştirmedim. rodaja gerek olmayan araçta neden çapak kalsın ki? sonuçta araca zarar verecekse şirket kendisi karşılayacağı bir zararı ödemek yerine kullanıcılara yağ değişimini karşılattırarak bu işten kolaylıkla sıyırabilirdi. ama yinede tercih sizlere kalmış...
Yorum
-
aracımızı henüz teslim almadığımızdan ilk bakımı için 15000de çağırdıklarını bilmiyordum. diğerleri gibi 1000-1500 km'de çağıracaklarmış gibi düşündüm. kataloğunda ne diyor? merivanınkinde 1500km aracı kapasitesinin 3/4'ünden yukarısında kullanmayın diyordu, diyormuş sonradan farkettik. muhtemelen bunda da benzer bişeyden bahsediyordur. merivayı alınca servisteki adama sorduk, rodaj yapalım mı yoksa gerek yok mu diye. o da basabilirsiniz istediğiniz gibi demişti. alır almaz istanbul yolunda kapasitesini zorlamıştık
Yorum
-
rodaj vardır ve bunu araçların kullanma kılavuzlarında genelde şöyle ifade ederler.
''aracınızın motorunu ilk (1500-2000-3000)**** km süresince yüksek devirlerde kullanmamaya özen göstermeniz,kullanmış olduğunuz aracın motorundan çok daha uzun süre ilk zamanlardaki verim/performansı almanızı sağlayacaktır.''
bence ihtiyaten ilk 1500-2000km araçları 2000rpm geçmeden kullanmaya özen göstermek ve daha sonrasında yağ değişimine gidilmesi en sağlıklısı.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: 06METİNrodaj vardır ve bunu araçların kullanma kılavuzlarında genelde şöyle ifade ederler.
''aracınızın motorunu ilk (1500-2000-3000)**** km süresince yüksek devirlerde kullanmamaya özen göstermeniz,kullanmış olduğunuz aracın motorundan çok daha uzun süre ilk zamanlardaki verim/performansı almanızı sağlayacaktır.''
bence ihtiyaten ilk 1500-2000km araçları 2000rpm geçmeden kullanmaya özen göstermek ve daha sonrasında yağ değişimine gidilmesi en sağlıklısı.
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
Yorum