Merhabalar... Benim balina son 1 haftadır değişik hareketler sergilemekte.. Geçen turbo konusunda da yazmıştım 2500 devir civarı silkeleme yapıyor diye. Tam turbo devreye girdiğinde ben ayağımı gazdan çekiyorum diye silkelem yapıyor diye kara vermiştik ancak bunu 2600 2700 3000 ve 3500 devirlerde de yaptığını fark ettim. En fazla 2 ve 3. viteste bu durumla karşılaşıyorum ve sanki performansta bi düşüüş varmış gibime geliyor. Geçen gün 2. viteste yaklaşık 3100 devirde sanki 4ten 2 ye vites atmışsınız gibi silkeleyip devam etti. Bunun nedeni nedir acaba? Turbo hortumu bir keresinde çıkmıştı acaba yine çıkmak üzere mi? yoksa farklı bir durum mu var? Gazı sabit tuttuğunuzda yani yavaş yavaş hızlanırken mesela 3000 devire gelince ufak bir silkeleme yapıyor. Şimdi servise götürücem test ederken asfalt kazır gibi sürecekleri için sorunu bulamıcaklar. Sürekli yapmıyor ama gün içerisinde 5 6 defa yapıyor. Çok canımı sıkmaya başladı.
Bir de debriyaj gıcırdamaya başladı. Her kademesinde çıtırtı yapar gibi ses geliyor ve son günlerde böyle sanki sertleşmeye başladı gıcır gıcır ediyor. Ses gelmiyor ancak ayağınızla hissediyorsunuz.
Acaba diyorum debriyajda veya baskı balata da bir sorun mu var o da turboyu etkiliyor? Anlamadım gitti... Bazen satasım geliyor valla...
Bir de debriyaj gıcırdamaya başladı. Her kademesinde çıtırtı yapar gibi ses geliyor ve son günlerde böyle sanki sertleşmeye başladı gıcır gıcır ediyor. Ses gelmiyor ancak ayağınızla hissediyorsunuz.
Acaba diyorum debriyajda veya baskı balata da bir sorun mu var o da turboyu etkiliyor? Anlamadım gitti... Bazen satasım geliyor valla...
Yorum