aracımı bayide istediğim renkte araç olmadığı ve bayi ilgisizliği yüzünden işini merkezden yapan köklü bir galeriyle anlaşarak aldım.o yüzden bu ilk alışta yapılan uyarılardan da çok haberdar olamadım açıkcası.zaten aceleyle aldım.yani aracın satışını aldım ve direksyona oturduktan 15 dakika sonra tatil yoluna çıktım.aracım şuan tam olarak 692 km de.bu haftasonu tekirdağ yolunda bikaç kendini bilmeze kafa tuttum.yaklaşık 160 km filan oldu hız.bugun duyduğum bişeye göre 0 arabalar ilk 1000 km de azami hız sınırında gidilmesi gerekir gibi laflar işittim.araca zararı olabiliceğini filan söylediler.ne kadar doğrudur.ilerde sıkıntı yaratırmı.1000 bakımına az kaldı ama genede bi rahatsız oldum anlatılanları duyunca
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
ilk 1000 km de aşırı hızlanma
Collapse
X
-
Ynt: ilk 1000 km de aşırı hızlanma
Orjinal yazı sahibi: Astra Haracımı bayide istediğim renkte araç olmadığı ve bayi ilgisizliği yüzünden işini merkezden yapan köklü bir galeriyle anlaşarak aldım.o yüzden bu ilk alışta yapılan uyarılardan da çok haberdar olamadım açıkcası.zaten aceleyle aldım.yani aracın satışını aldım ve direksyona oturduktan 15 dakika sonra tatil yoluna çıktım.aracım şuan tam olarak 692 km de.bu haftasonu tekirdağ yolunda bikaç kendini bilmeze kafa tuttum.yaklaşık 160 km filan oldu hız.bugun duyduğum bişeye göre 0 arabalar ilk 1000 km de azami hız sınırında gidilmesi gerekir gibi laflar işittim.araca zararı olabiliceğini filan söylediler.ne kadar doğrudur.ilerde sıkıntı yaratırmı.1000 bakımına az kaldı ama genede bi rahatsız oldum anlatılanları duyunca
Yorum
-
geçen yıl temmuz ayında amcam İnsignia Edition almıştı.. aracı teslim aldıktan 4 gün sonra tatile gittiler kuzenim babam uçuyodu diyodu resmen çok hızlı kullanıyodu dedi otobanda genelde 200-220 arası hızlarda seyretmiş yeri gelmiş daha da basmış.. tatilden geldiler kullanım hala aynı şehir içi bile hızlı kullanıyodu zaten, roket gibi gidiyodu tabiri caizse hiçbi sıkıntısı da olmadı.. içiniz rahat olsun hem benim bildiğim yeni araçlarda öyle ilk alımda hız sınırı falan yok çokta zorlamadan istediğiniz gibi kullanın aracı bol keyfli sürüşler
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: 35OFT23Orjinal yazı sahibi: Astra Haracımı bayide istediğim renkte araç olmadığı ve bayi ilgisizliği yüzünden işini merkezden yapan köklü bir galeriyle anlaşarak aldım.o yüzden bu ilk alışta yapılan uyarılardan da çok haberdar olamadım açıkcası.zaten aceleyle aldım.yani aracın satışını aldım ve direksyona oturduktan 15 dakika sonra tatil yoluna çıktım.aracım şuan tam olarak 692 km de.bu haftasonu tekirdağ yolunda bikaç kendini bilmeze kafa tuttum.yaklaşık 160 km filan oldu hız.bugun duyduğum bişeye göre 0 arabalar ilk 1000 km de azami hız sınırında gidilmesi gerekir gibi laflar işittim.araca zararı olabiliceğini filan söylediler.ne kadar doğrudur.ilerde sıkıntı yaratırmı.1000 bakımına az kaldı ama genede bi rahatsız oldum anlatılanları duyunca
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: efemurattgeçen yıl temmuz ayında amcam İnsignia Edition almıştı.. aracı teslim aldıktan 4 gün sonra tatile gittiler kuzenim babam uçuyodu diyodu resmen çok hızlı kullanıyodu dedi otobanda genelde 200-220 arası hızlarda seyretmiş yeri gelmiş daha da basmış.. tatilden geldiler kullanım hala aynı şehir içi bile hızlı kullanıyodu zaten, roket gibi gidiyodu tabiri caizse hiçbi sıkıntısı da olmadı.. içiniz rahat olsun hem benim bildiğim yeni araçlarda öyle ilk alımda hız sınırı falan yok çokta zorlamadan istediğiniz gibi kullanın aracı bol keyfli sürüşler
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Astra HOrjinal yazı sahibi: efemurattgeçen yıl temmuz ayında amcam İnsignia Edition almıştı.. aracı teslim aldıktan 4 gün sonra tatile gittiler kuzenim babam uçuyodu diyodu resmen çok hızlı kullanıyodu dedi otobanda genelde 200-220 arası hızlarda seyretmiş yeri gelmiş daha da basmış.. tatilden geldiler kullanım hala aynı şehir içi bile hızlı kullanıyodu zaten, roket gibi gidiyodu tabiri caizse hiçbi sıkıntısı da olmadı.. içiniz rahat olsun hem benim bildiğim yeni araçlarda öyle ilk alımda hız sınırı falan yok çokta zorlamadan istediğiniz gibi kullanın aracı bol keyfli sürüşlerESKIDEN 2010 INSIGNIA1.6TURBO COSMO OLIMPIK BEYAZDI
ŞIMDI 2014INSIGNIA 1,6TURBO SIDI COSMO OTOMATIK STIL+PARK&GO PAKET KARBON SIYAH
Yorum
-
Ya bu rodaj işini ne Türkiye'de biri biliyor, ne ustalar biliyor, ne servis..
Eskiden aracın hareketli her parçası(motor, yürüyen aksam..) birbirine yavaşça uysun, birbirlerini yavaşça oya oya yer yapsın diye ilk 1000 km civarı özel kullanılırdı, buna rodaj denirdi. Olay ise basit; ani kalkmayın, ani durmayın, ani hızlanmayın, çok düşük ve çok yüksek devir harici motoru her devirde kullanın+rodaj sonunda gidip aracın yağını değiştirin, çünkü içi metal dolmuştur.
Ancak artık(bayağı uzun süredir artık) aracın her parçası milimetrik hatta daha hassas biçimde üretiliyor, yani zaten fabrikadan "birbirlerine uymuş" şekilde çıkıyorlar. Özel bir çabaya gerek yok. Ani durma, kalkma, yüksek-düşük devir zaten vs. zaten aracın ömrü boyunca her zaman zararlı.'11 Insignia 1.6 Turbo Cosmo RoadRover Nav
'15 BMW 118i LCI
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: FacomX1000 Bakım Servisle tanışmak içindir birde genel kontroldür sıra dışı birşey olup olmadığına bakılırESKIDEN 2010 INSIGNIA1.6TURBO COSMO OLIMPIK BEYAZDI
ŞIMDI 2014INSIGNIA 1,6TURBO SIDI COSMO OTOMATIK STIL+PARK&GO PAKET KARBON SIYAH
Yorum
-
Araçlar ne kadar hassas üretilirse üretilsin , çok kısa da olsa bir rodaj süresi olması illa ki beklenen bir şeydir , bunu derken sen bu rodaj süresini umursadın mı diye soracak olursan, tınlamadım bile Aracımı ilk aldığımda servisten çıkışta otobana girip antep istikametinde bir 60- 70 km kadar aracın motorunu ısıttım, Kendimce rodajı tamamlayıp içimi rahatlattım yani :P sonra tekrar adana istikametine doğru Allah ne verdiyse (240 ve üstü) gazladım Aracımda bundan ötürü de herhangi bir sorun da oluşmadı.
Ama yakın bir zamana kadar araçların kullanım kılavuzlarında altı kocaman çizgilerle belirtilen bir mevzuydu bu rodaj meselesi.2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler
Yorum
Yorum