Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yakıt için Cut-Off

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yakıt için Cut-Off

Arkadaşlar slm,

Biliyorsunuz bizim araçlarda (ve tüm yeni nesil opellerde) ayak gazdan tamamen çekildiğinde araba kendi hızıyla yol alırken yakıt kesilir, buna cut off denir. Ben özellikle yokuş aşağı giderken bunu yapıyorum.

Ancak bugün Dik bir yokuş ineken farkettim ki araç cut off olmadı, anlık tüketim verisi 2-3lt arasında değişti ama 0 olmadı. Sonra düz bir yolda denedim ve cut off oldu. Acaba sizlerde de dik yokuşta aynı şekilde mi oluyor? Yoksa benim araçta bir sorun mu var?

Ynt: Yakıt için Cut-Off

benim denedim kadarıyla vites boşta olduğu zaman 2-3lt arası değişiyor. fakat araç vitesteyken cut off olup yakıt 0 seviyesine iniyor
    [center][center]      

2010 Mercedes C 180K AMG blackline

Yorum

İşte ben yokuşta vitesi 4 e adıp cut off u bekledim ama olmadı

Yorum

hızına göre yüksek viteste düşük devirde indiysen olabilir abi,
        sonuçta cut-off olsa da motorun dönmesi gereken belirli bir devir var,
        3.viteste cut-off giderken araç yavaşlayıp 3000-2500-2000 gibi düşerken artık benzin yemeye başlar bence
        InsigniaTEAM

Yorum

cut-off yakıt için güzel de, turbo arabaları kompresyona bindirmemek gerekir...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: AhmetG
            cut-off yakıt için güzel de, turbo arabaları kompresyona bindirmemek gerekir...
            banada servis dediki turbo arabayı boşa alma büyük vitese al kendisi yürüsün ayağını gazdan çek?
            F30 Sport+

Yorum

bence normal değil çünkü 1000 devirde bile 0 oluor bende
              Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

1000 devirde sıfır olması imkansız. o devirde motoru çevirmek için güce ihtiyaç var, kendi kendine dönemez.
                InsigniaTEAM

Yorum

gaza dokunmadığın sürece 0 .1000 e geldi mi gaza tekrar basıyoz zaten
                  Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

gaza dokunmadığında 0 olur ama nereden baksan aracın 2000-3000 devirde olması lazım.
                    vitesteyken 1000 devire inince zaten gaza basmayınca araç yavaş yavaş boğulmaya başlar, motoru rölantide tutmak için kendi çevirmeye çalışır yine benzin yakar.
                    InsigniaTEAM

Yorum

Şimdi benim kafama takılan soru araç cut-offtayken 0 yakıt kullanıyor,teker hareketiyle motor çalışıyor.Peki silindirlere benzin gitmezken nasıl motor sesi geliyor?Sonuçta motordan gelen sesin büyük kısmı yakıtın patlamasıyla olmuyor mu?

1.6 Turbo COSMO Beyaz/Bej-Kibo

Yorum

onun nedenini tam bilmiyorum.
                        sesin zaten büyük bir kısmını motordaki hareketli parçalar çıkartabilir.
                        InsigniaTEAM

Yorum

O zaman hareketli parçaların sesi motorda daha baskın.Motorun sesine bak dediğimizde hareketli parçaların çıkardığı sese mi diyoruz yani?O zaman v8 amerikan muscle car sesini aklınıza getirin.Bu sesi hareketli parçaların verdiğini sanmıyorum.Motorun değişik zamanlarda patlamasından kaynaklı ses çıkıyor.Peki diyelim corvette c6 kasaya biniyoruz yokuş aşşağı giderken cutt-off yapıyor ve o karakteristik ses geliyor.Öff kafam karıştı niye merak ediyosam bu kadar.

Yorum

tamam ozaman büyük kısmı demeyim ihihi
                            ama sonuçta böyle birşey var, tüm üreticilerde kabul ediyor.
                            zaten gaz vermeden motoru döndürürken de gaza basarak gittiğimiz gibi ses çıkmıyor.
                            InsigniaTEAM

Yorum

Merak ettim yarın yokuş aşşağı giderken az gazla devam ederken gazdan ayağımı çekip sesleri karşılaştırcam.

Birde gazdan ayağımızı çektiğimizde ses değişiyor konusuna gene v8 örneğini veriyim.yokuş aşşağı gazdan ayak çekildiğinde gene o v8 sesi geliyor.

Yorum

İşleniyor...
                              X