Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Selam. Insignia almayı düşünüyorum. Birkaç sorum olacak.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Selam. Insignia almayı düşünüyorum. Birkaç sorum olacak.

Selam arkadaşlar. bende bir insignia hayranıyım ve almayı düşünüyorum.

Öncelikle büyük kasada 1.6 motorlardan biraz korkuyorum. şu an 2006 model laguna 1.6 kullanıyorum. kasa motora göre çok ağır olduğundan baskı balata ve volan zamanla kendini yiyip bitiriyor. kalkışlarda titreme yapıyor. özellikle sıkışık trafikte aktarma organları iyice ısındıktan sonra deli gibi titretiyor. baskı balataya bişe olmasın diye düşük devirlerde kalkıyorum ama sonuç aynı. eve gelince hep yanık kokusu geliyor. baskı balata ve volanı değiştirdim ancak belli müddet sonra aynı sorun yeniden başladı. servis araçla motor uyumsuzluğundan kaynaklanıyor dedi. bende renault mühendisleri o kadar salakmı dedim. onları mühendis yapanın .... diye baya bi saydırdım bişe diyemediler. acaba insignialardada bu sorun olurmu. gerçi 1.6 TURBO motor ama sonuçta kalkışlarda turbo devreye girmediği için normal 1.6 gibi kalkıyor. bikaç arkadaş geri viteste giderken yanık kokuları geliyor demiş. bende bundan dolayı şüphelenip sormak istedim. kilometresi yüksek insigniası olan arkadaşlarda kalkışlarda çok hafifte olsa titreme oluyorsa (özellikle sıkışık trafikte) bu iyiye işaret değil. böyle bi sorun yaşayanınız veya duyanınz varmı.

Diğer bir konu, ben 1.6T cosmo + flexiride şasi + dvd800 + infinity ses sist. + sunroof + deri koltuk + 19'' jant donanımlı olanından almak istiyorum. fiyatı yaklaşık 81.500 civarı. acaba diyorum bu kadar full değilde 2.0 CDTI 160hp modelinin cosmosunu ama opsiyonel donanımları olmadanmı alsam. onunda fiyatı 85.000TL. gerçi full+full araba almak daha mantıklı geliyo bana ama bide sizden fikir alayım dedim.

Hepinize Insignialarınızla kazasız belasız mutlu sürüşler...

Ynt: Selam. Insignia almayı düşünüyorum. Birkaç sorum olacak.

öncelikle foruma hoş geldiniz.. Bir üyemiz 1.6 115 lik arabasında o bastı balata sorununu yaşadı şimdi onu sattı yerine 1.6 turbo aldı.. Benim arabamda 1.6 turbo şuan 9000 km ve o tarz herhangi bir sorunum yok olanıda şimdilik duymadım.. Bu arada performans ve sessizlik istiyorsanız mutlaka 1.6 turbo tavsiye ederim 2.0 cdtı çok sesli çalışıyor bana göre.
    F30 Sport+

Yorum

Selamlar @screech ;

Almayı düşündüğünüz araç aynısından kullanıyorum Performans olarak gerçekten çok keyifli bir araba kalkışlar sizin düşündüğünüz gibi hantal değil onu belirtmek isterim her gün istanbul trafiğinde dur kalk çok yapıyorum bahsetmiş olduğunuz titreme olayı şu an için yok ama sizinde dediğiniz gibi çok dik rampalardan geri geri çıkarken birkaç kez koku geldiği oldu ama şu an içinde bir baskı balatada bir sorun yok 11700 km deyim.

Sizin gönlünüzde yatan en iyi aracı almanızı temenni ederim.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

cevabınız için teşekkürler. titreme sorunu 20.000km den sonra olabilir onun için istanbul sıkışık trafiğinde aktif olarak kullanılan 20.000 kmyi geçmiş bir insignia kullanıcısı bulmak lazım bu arada 1.6T 2.0cdti den dahamı performanslı?

Yorum

evet 1.6 t 2.0 cdtı göre daha performanslıdır.
          F30 Sport+

Yorum

o zaman 1.6T yılbaşından sora işallah alabilirim

Yorum

şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman
              F30 Sport+

Yorum

sağolun)

Yorum

benim araçta 11800 km oldu, dediğin gibi ne titreme ne de koku almadım, ama araç zaten 1000 devirden 2000 e kadar turbosuz ki buda zaten kalkışta ilk birkaç metreye tekabül ediyor, dolayısıyla zorlanma tarzı birşey olacağını zannetmiyorum...
                  şimdiden aracınız hayırlı olsun...

Yorum

bu problem birazda kullanan kisiyle orantili bence. agresif bir surus sekli benimsemedikten sonra yakin zamanda bu tur problem olma olasiligi yok bence benim arac 14000 km de ve ben daha o kokuyu hissetmedim... ben fazla agirim galibaa

Yorum

İşleniyor...
                    X