Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fren Sesi ve Disk Çizikleri

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Fren Sesi ve Disk Çizikleri

Benim bildiğim bu sorun zaten balatalardan oluşuyor. Ve hem diskleri hem de balataları değiştirmeleri gerekiyor.
    Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

bugün bizim değişim gerçekleşti hem diskler hem de balatalar ama balatalar yine trw artık çizilmeyeceğini söylediler peki dedik bakalım.
      Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

allahım insallah 3.kere değisirde mahkemelerde sıfırını alırım

Yorum

aracımı mersin gedizlerden aldım diye dün orayı aradım usta disk değişimi yapamayacaklarını opelin geri çağıracağını söyledi izmir opel müşteri hizmetleini aradım ordaki bayandan şok cevap geldi araçlarımızda disk çizilmesi diye bir sorun yok dedim kendi ustanız bile diyoki geri çağırma bekliyoruz diye siz halan sorun yok diyosunuz...

benim teklifim şu gelin hep beraber disklerle ilgili servislerde yapılan işlemler sonunda aldığımız servis faturalarını almanya opel veya izmir opele mail atalım ne dersiniz...

Yorum

Bence bu çok önemli bir işlem olur. Ve kesinlikle birlik olup herkes elndeki faturayı iletsin !!!
            Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Kesinlikle haklısınız. en azından telefon veya mail yoluyla bi şekilde taciz etmekte fayda var.
              Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Arka fren disklerinde çizik olmasının sebebi şu olabilir mi arkdaşlar sizce?
                Elektronik park frenini indirmeden aracı hareket ettirmeye bağlı mıdır? Netice de el freni arka tekerlekleri kitleyen bir sistem. dün aklıma bu geldi.
                Renault!!!

Yorum

Maalesef değil.
                  Tamami ile Opel'e balata+disk üreten firmanın hatası ile ilgili bir durum.
                  Yenilerde sorun yok diye biliyorum.

Orjinal yazı sahibi: Av.OCAL
                  Arka fren disklerinde çizik olmasının sebebi şu olabilir mi arkdaşlar sizce?
                  Elektronik park frenini indirmeden aracı hareket ettirmeye bağlı mıdır? Netice de el freni arka tekerlekleri kitleyen bir sistem. dün aklıma bu geldi.
                  2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mehmet
                    Maalesef değil.
                    Tamami ile Opel'e balata+disk üreten firmanın hatası ile ilgili bir durum.
                    Yenilerde sorun yok diye biliyorum.

benim ara. 2010 ama arka balatalarda trw yazıyor. forumda okuduğum kadarıyla bu trw marka balatalar sorun çıkarıyor. şimdiye kadar bir kere fren sesi duydum ama o da çok az bir sesti. bir daha duymadım. demek ki bizde ilerleyen km.lerde bu sorunla karşılaşabiliriz.
                    Renault!!!

Yorum

Arka fren disklerinde meydana gelen çiziklerinin yanlış kullanımla yakından ilgisi olduğunu düşünüyorum.Bilindiği gibi bizim araçlarda 'yokuşta kalkış desteği' olarak ifade edilen bir özellik var. Yani; yokuşta durmak zorunda kalmışsanız,kalkarken, fren padalından debriyaj pedalına geçerken yarım saniyelik bir kavramama modu oluşur. Bu modda iken aracın geri kayması, bazen arkadaki araca ve kendisine zarar vermesi riski hep vardır. İşte bu riski bertaraf etmek, sürücüye zaman kazandırmak için Insignıa'da fren pedalını bıraktığınız andan itibaren iki saniye daha fren basılı kalıyor. Eski alışkanlıkla fren-debriyaj kullanan arkadaşlar balata diski hala tutmakta iken kalkış yapıyorlar. Bu esnada fren diski çiziliyor. Başka etkenler de bulunabilir, ama bence en önemli etken bu hatalı kullanım biçimidir Örneğin,bugüne kadar ben böyle bir sıkıntı yaşamadım. Disklerimde normal kullanım sonucu oluşanlar dışında çizik de yoktur.

Yorum

Size katılıyorum. hill holder a biraz alışınca zaten geri kaydırmadan kalkabiliyorsunuz.
                        ben rampa da durunca hill holder ın devreden çıkmasını bekleyip yürüyorum.
                        zaten bir kaç seferde ne zaman devreden çıktığını hemen anlıyorsunuz.
                        Renault!!!

Yorum

o zaman hiil holder hatalı.Türk kullanıcısı bu tür noktalarara dikkat etmez.Aracı bize göre üretsinler(çok saçma bi sistem ben uyuz oluyorum)

Yorum

uğurcum bütün markaların hill holderı böle 2sn tutup bırakıyor güzel bisiyani ben bi sıkıntı cekmedim hic belki alısık oldğumdan olabilabilir tabi

Yorum

peki diğer hill holder lı araçlarında fren diskleri çiziliyor mu?

Yorum

Arla fren disklerinin çizilmesi kullanım hatası (hill holder da kullanım hatası demişsiniz) değil bence. Çünkü servis ücretsiz değiştiriyor. Banada üretim hatası olduğunu Opel'in kendisinin belirttiğini söylediler.
                                1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

Yorum

İşleniyor...
                                X