Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fren Sesi ve Disk Çizikleri

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Fren Sesi ve Disk Çizikleri

Merhaba arkadaşlar. Sanırım çoğumuzun aracında frenden ses gelme ve disk üzerindeki çizikler mevcut. Bana batmaya başladı biraz. Dün Isparta opeli aradım. Bunun çoğu insignia da olduğunu, balataların sert imalatından kaynaklandığını ve yeni yumuşak balata takımı için merkezden haber beklediklerini söylediler. Gelince bilgi vereceklermiş. Böyle bişey size söylendi mi? Beni çok da tatmin etmedi açıkçası da o yüzden size bi sorayım dedim.
    Saygı ve sevgiyle.....
    Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Ynt: Fren Sesi ve Disk Çizikleri

aynen doğru GM opelden gelecek geri çağrılma davetini bekliyoruz sorun yok yani...

Yorum

Ben geçen C.tesi günü OPAN a gittim, saolsunlar baktılar, ellerinde yedek parça yokmuş, sipariş verdiler ve gelince beni arayacaklar. bana geri çağrılma veya GM den bir bilgi geleceği şeklinde bilgi verilmedi. Üretim hatası değişecek denildi...

Yorum

üretim hatasıysa bütün araçların çağrılması gerekmezmi...

Yorum

Arkadaşlar;

Bu fren disk cizilme hatalarını ilk keşfendenlerden birsi olarak bence Gm'i beklemyin sorununuz var ise servise gidin ve kayıt açtırın yarın bir gün bu kadar Km de normaldir derlese hiç kusura bakmayın benim araçta ikinci kez değişim yapılacak bu dün diskler ve balatalar gelmiş byram sonrası değişecek birinci seferde sadece diskler değişti şimdi hm disk hemde balataları değiştiriyorlar.

Sonuç olarak Gm beklemeyin.

İyi bayramlar.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Arkadaslar ben yunanistandayim ayni problem bende de mevcuttu gecen gun servise gittim. yeni disk ve balata siparisi verildi.

sorunun sebebi de disk degil kullanilan balata icindeki demir oraninin fazla olusuymus. oda bildiginiz gibi sert balata demek oluyor. ancak diskler cizildigi icin beraber degisiliyor. yetkili, balatanin degistirilmesiyle sorunun ortadan kalktigini ve sikayetin bittigini soyledi.
            bakalim degistirp gorecez
            bilginiz olsun

Yorum

arkadaşlar bu sorun 2009 modellerdemi sadece yoksa 2010 modellerde de var mı? benimki 2009 ve bende siparişlerin gelişini bekliyorum...

Yorum

benim arac 2009 model. 2010 model araclarin ilk serisinde de bu problem olabilir. cunku bu problem belli bir km den sonra yasanmaya baslandi.ancak su anda uretilenlerde olmasi imkansiz cunku problem tum dunyada yasaniyor ve opel de bunun farkinda. bildiginiz gibi sonradan yapilan degisimler uretimden daha maliyetli oluyor.(kargo, servis bedelleri gibi sebeplerle)
                opelin boyle bir stratejik hata yapmasi imkansiz arkadaslar.

Yorum

bu arada bir kez daha altini cizeyim bu tur problemi olan arkadaslar diskler cizilmis disk degistirin demesinler sorun cozulmuyor. balatalari da mutlak surette degistirin...

Yorum

Servis balatalardan kaynaklandığını söyledi.Balata içindeki bir maddeden kaynaklanıyormuş. Diğer arkdaşlara da aynısı söylendiğine göre umarım sorun yakında çözümlenir.
                    OPEL İNSİGNİA 1.6 TURBO EDİTİON TEKNİK GRİ   PREMIUM PACE

34 GK 1225

Yorum

facomx bildiğim kadarıyla opelde garantiden değişen parça ikinci kez garantiye girmiyor 97 yılında bu tür bir sorun yaşadığım için biliyorum...

Yorum

Neden Garantiye girmiyor anlamdım;

Bu arada servise sordum Disk ve balatalarım gelmiş müsait zamanda gidip değişitrecegim sonuçta garantiden yapılıyor ilave bir para söz konusu değil.

97 yılında nasıl bir olay yaşadınız.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX

Bu arada servise sordum Disk ve balatalarım gelmiş müsait zamanda gidip değişitrecegim sonuçta garantiden yapılıyor ilave bir para söz konusu değil.

Ne kadar sürede geldi balatalar??? bende beklemedeyimde, bende yaklaşık 10 gündür bekliyorum...

Yorum

facomx 97 yılında opel astramın garantiden su devir dayım bozulmuştu çengelköy boğaziçinde garantiden değişti daha sonra sivas opel pompada arıza olduğunu değişmesi gerktiğini söyledi bende değiştirdim ama ücret ödemedim dedim çünkü garntide değişen parçanın 1 yıl garantisi var dedim neyse tüketici heyetine filan başvurdum opel izmirden beni arayıp garantide değişen parçanın tekrar garantisi olmadığını filan söylediler bende sizin kanunlarınız eğer tüketici kanunlarının üzerindeyse haciz çıkartın dedim anlayacağın birbirimize girdik sonuçta ödemedim ama çok başım ağrıdı...onun için dikkatli olmanı istedim...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: alperen77
                              Orjinal yazı sahibi: FacomX

Ne kadar sürede geldi balatalar??? bende beklemedeyimde, bende yaklaşık 10 gündür bekliyorum...
                              15-20 gün sürüyor
                              Yalnız dikkat edilmesi gereken bir husus var bildiğiniz gibi insignia araçlarda 17-18-19 ve 20 '' jantlar var servis eğer dikkat etmez ise yanlış disk gelebilir aracın özelliğine göre farklı disk boyutları oluyormuş yanlışlık olursa 15 gün daha beklemek demek

Yorum

İşleniyor...
                              X