Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sogutucu az uyarisi..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Sogutucu az uyarisi..

Benim arabamin termostati degistikten sonra bu uyariyi aldim bende , once cok sicak su ondan azaliyo diye dusundum yaz sogutma sivisi koydum yine bu uyariyi verdi. Hafta icinde serviste tekrar kontrol edilecek. Bende paylasirim problemin ne oldugunu. Ama tahmin ettigim kadariyla benimkinde kacak var.
    2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Cosmo + 19'Jant +  FlyAudio + Rear Camera + Siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yigitcemcoskun
      Benim arabamin termostati degistikten sonra bu uyariyi aldim bende , once cok sicak su ondan azaliyo diye dusundum yaz sogutma sivisi koydum yine bu uyariyi verdi. Hafta icinde serviste tekrar kontrol edilecek. Bende paylasirim problemin ne oldugunu. Ama tahmin ettigim kadariyla benimkinde kacak var.
      yazdığım maddeleri bir oku Yiğit'cim, belki sorun onlardan biridir.. sen de servise gitmeden önce iyi bir kontrol et ihmal etme bu konu önemli motora zarar gelmemesi için..

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Su özellikle eklemedim iki gündür kullanıyorum ''soğutucu az uyarısını''almadım,galiba rampadan dolayı uyarıyı vermişti.
        O rampa da tekrar denemek isterim ama çok uzakta kaldı.Benim araç öyle rampayı ilkdefa gördü 2. vitese atma imkanım
        kesinlikle yoktu...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tozse
          Su özellikle eklemedim iki gündür kullanıyorum ''soğutucu az uyarısını''almadım,galiba rampadan dolayı uyarıyı vermişti.
          O rampa da tekrar denemek isterim ama çok uzakta kaldı.Benim araç öyle rampayı ilkdefa gördü 2. vitese atma imkanım
          kesinlikle yoktu...
          geçenlerde benim araçta oldu bi baktım suyu azarltmış baya sonra doldurdum neyse gen eazaldı sonra servise gittim test mest ettiler hiçbirşey yok arabada sonra birdaha azalmadı ama serviste hiçbir işlem yapmadılar ilginç bir durum
          2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
          yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık

Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emre2929
            kesinlikle yoktu...
            geçenlerde benim araçta oldu bi baktım suyu azarltmış baya sonra doldurdum neyse gen eazaldı sonra servise gittim test mest ettiler hiçbirşey yok arabada sonra birdaha azalmadı ama serviste hiçbir işlem yapmadılar ilginç bir durum
            Dişi ağıran dişçi koltuğuna oturdumu ağrısı dinermiş.Senin araçta servisi görünce korkmuş galiba.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emre2929
              kesinlikle yoktu...
              Dişi ağıran dişçi koltuğuna oturdumu ağrısı dinermiş.Senin araçta servisi görünce korkmuş galiba.
              öyle galiba
              2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
              yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık

Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.

Yorum

dün itibari ile sogutucu suyu arızalandı opel asistanı aradım ve aracınızaın sogutma suyu kabına 1 bardak kadar su koyun kafidir dedi. Ancak teknik personel sızıntı olabileceği ihtimalini gözden kacırmıs olmalı neyse suyu koydum ve 1 saat sonra yola cıktım ve lambalarda beklerken yıne aynı arıza ısıgı yandı bi de ne göreyim aracın sogutma suyu kabin kısmından haifif hafifi buhar cıkıyor artık buharmı dumanmı anlamadım hafif sogutma sıvısı yanıgı ve su baharı karısık bir koku gibi geldi bana hemen sağa cektim asistanla kurtarıcı cagırdım . Kurtarııcı gelmeden önce sogutma suyu kabına bir baktımkı ne göreyim haznede cok cuzzı mıktarda su kalmıs o dolu seviye 10 dakka ıcınde sızıntından dolayı bosalmıs aracın altına baktıgımda akıntı vardı ben böyle yol asistanına ne diyeyim ..... aracı serviste bugun özellıkle söyledım bunlar anlmaz ben basında durayım nolur nolmaz aracı calıştırmasınlar daha beter edip aracın motorunu catlatmasınlar diye başlarına gittim fakat aksama kadar araç kuygrugundan bana sıra gelmedi baktım beklencek gibi değil yarın artık gelirim dedim . Opele teşşekürler wirliben Sıçaoz..

Yorum

Yarın serviste asıl durumu öğreneceğim buyuk ihtimal tahmın ettiğim gibi hortumda bir yerde bir sızıntı var . Ama anlamadıgım konu 2012 model 4000 km araçta ne sızıntısı ki aracı cok sakın kullanıyorum ustelık karter muhafaza var. Opelin bu salak kronik sorundan dahada kronik bela haline getirmeden kurtulması gerek .

Yorum

geçmiş olsun.

araca ilk suyu eklediğinizde, suyu eklemek için kapağı açarken diş yaptırmış olmayasınız? bir de bu ihtimal var.. hazne sıcak ve kapağı biraz hızlı açtıysanız kapak diş atmış olabilir ve suyu ekleyip kapatırken de kapağı zorladıysanız yine diş atmış olabilir.. sonuç olarak kapak tam sıkışmayınca kaynayan su buharlaşma yapacak ve suyu tahliye borusundan tahliye edecek ya da kapağın sıkışmayan kısmından buharlaşarak haznedeki suyu bitirecektir.. ayrıca, eğer kapak diş atmmışsa siz ne kadar su eklerseniz ekleyin, su ısındığı an tekrar ya tahliye edecekti ya da buharlaşacaktır.

aracın altına su damlıyor demişsiniz, bu net bir şekilde bir yerde sızıntı olduğu anlamına gelmez. ustanın iyi kontrol etmesi lazım. çünkü kapakla ilgili bir problem de olabilir ve dediğim gibi tahliye borusundan sızan su aracın karter muhafazasında birikir ve araç hareket halindeyken rüzgarında etkisiyle ya da fanın etkisiyle karterdeki su damlayabilir.

aracı lifte kaldırıp karter muhafazayı söküp biriken suyu görebilirsiniz yani tek sebep bir yerde kaçak olması değil. kaçakta olabilir böyle bir sıkıntı da olabilir. ama bu sıkıntı aracın model yılına veya km.sine de bakmaz.. biraz şans işi. kronik bir sorun değil bu. Astra J lerde sensör arızası sorunu vardı, o biraz kronikti ama İnsignia için bu yönde bir kronik arıza söz konusu değil.

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

efe murat arkadasım böyles bir yaklaşımınından dolayı seni takdir ediyorum galiba aradığım cevap aynen senin dediğin gibi ben cunku suyu koyarken baktım kapak bir tur döndu tekrar dönmek istedi dedim kapak herhalde tam oturmadı o sırada bastırıp bir kez daha denedim belki o sırada diş attı aynen dediğin gibi olmalı bu sorun bendende kaynaklanmış olabilir ama ben o diş attırmayı nerden bilicem güzel kardesim bunu bana yol asistanının söylemesi gerekmiyormu yemin ederim sen bu olaya tam bir mühendis gözüyle bakmışşsın bu kadar olur yani . motor dan çok iyi anlıyor olmalısın yada çok iyi mantık yürütüyorsun yarın hemen serviste bu durumu paylaşıcam abi peki ben hemen buhar cıkınca kapattım hararet yukselmedi acaba o buhar yada artık ne bileyim o duman sıkıntı yaratırmı hemen duman görur görmez saga cektim arabanın motor ısı 90 nı gecmemişdi henüz . Sıkıntı yaratırmı sence

Yorum

Yani gelecekte aracın hararetini yükseltme anlamında bir sıkıntı dogururumu cunku hemen mudahale ettim

Yorum

aynı şey benim başıma geldi çeşmede çok dik bir rampa vardı.1.vites çıkayım dedim yokuşun orta yerinde soğutucu az soğutucu koy.diye bir uyarı gördüm...ama baktım araçta yeterli tam iki kapak ortasında su var yani yeterli seviyede.ellemedim geçen gün aracımı yıkatmaya gittim yıkatıyorkende suyun çizginin çok az altında olduğunu gördüm ve tamamlayayım dedim tamamladım fakat kapağı sıkıca kapatamamış olmamdan dolayı 10 km lık bır yol gıttıkten donra baktım aractan hafıfce buhar/duman karışımı bir şeyler çıkıyor hemen sağa çektim.suyun bittiğini gördüm tekrar suyunu tamamlayıp kapağını bu sefer bastırarak sıkıca kapattım meğer işin püf noktası burdaymış.hafifçe bastırarak çevireceksiniz arkadaşlar...

Yorum

Bu aralar sürekli bu uyarıyı alıyorum, ama hararette gözle görülür bir şey olmadığı için önemsemedim nedense. Ama kendi kendine de kaybolmayacak gibi duruyor.

Tam olarak hangi kapaktan su koymamız gerekir. Ayrıca saf su, normal su, antifriz kısaca tam ne koymamız lazım?
                            Opel Insignia 1.4 140HP Edition Elegance  - 2012
                            VW Touareg 3.0 V6 TDI Bluemotion - 2013

Yorum

Orjinal yazı sahibi: laserion
                              Bu aralar sürekli bu uyarıyı alıyorum, ama hararette gözle görülür bir şey olmadığı için önemsemedim nedense. Ama kendi kendine de kaybolmayacak gibi duruyor.

Tam olarak hangi kapaktan su koymamız gerekir. Ayrıca saf su, normal su, antifriz kısaca tam ne koymamız lazım?

aşırı derecede kayıp olursa hararet yapabilir, az kayıplarda sensör uyarı verir ancak hararet yaşanmaz, heleki kış aylarında, kaputu açtığnızda sağınızdaki bidon, akünün hemen üzerinde, sileceğin altında, üzerinde nekadar koymanızı gösteren bi çizgi vardır, antifiriz koymanız tavsiye edilir, malum kış ayına girdik...

Yorum

Benim aracımda yaklaşık iki ay önce aynı uyarıyı verdi, tam da servisin önünden geçiyordum. Uğradım su miktarının tam olduğunu söylediler, tekrar ederse garantiden değiştiririz dediler. Ertesi gün tekrar etti. Parça için bir hafta bekledik ama bu arada uyarıyı tekrar hiç görmedim. Yine de sensörü garantiden değiştirdiler.

Yorum

İşleniyor...
                                X