Duyuru

Collapse
No announcement yet.

100 Km Yakıt Tüketimi Değerleme Ve Sonuçları

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: 100 Km Yakıt Tüketimi Değerleme Ve Sonuçları

eymenkul ; ben o menzile pek aldanmıyorum çünkü ortalamaya göre değişiyor.. Depoyu fullediğim zaman menzil 586 km gösteriyordu ben yaklaşık 900 km yol gittim

emrezxr; bundan önceki aracım corsaydı ve ışık çok erken yanıyordu. dediğiniz olayı bana servisten söylediler. O yüzden ben genellikle ışık yanmasına yakın depoyu fulluyorum. Corsada bir çizgi kalınca ışık yanıyor.

Yorum

menzil işi sizin o anki kullanımızı degerlendirerek bilgi ekranında yayınlar yani spor bi kullanımdan sonra bilgi ekranında menzil 500 km yazıp sonradan yumuşak kullanıma geçtiğiniz zaman 50 km yaptığınız halde normalde450 yazması gerekirken 500 km gösterebilir hatta 510 bile yazabilir çünkü o menzili hesaplarken anlık tüketimi degerlendirip bi veri elde ediyor (ne yazdım yaaa sanki ben programladım)
      Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
      [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

benzin azken arabayı zorlamasanız bile normal durumda da depoyu bitirmemek lazım. dibe çöken kuruntular, pisliklerde motora gidiyor diye biliyorum.
        benzin ne kadar değerliyse Vectra B'nin eski sahibi depoda ne varsa harcamış aldığımızda range 5-10 km civarı birşey gösteriyordu. direk benzinliğe
        InsigniaTEAM

Yorum

benzin pompa motoru düşük benzin seviyesinde yakıtın içinde dönmediği için çok daha devirli ve hızlı dönmeye sebep oluyor bu dönme sonucunda çok ısınmadan ötürü muhtemelen ya pompa sigortası atıyor yahut pompa yanıyor bildiğim kadarı ile bu pompanın fiyatı 400 - 500 civarı arka koltuğun altına denk geliyor...
          Ama asıl benzini dibe indirmenin sakıncası deponun dibindeki tortuyu çekmesi ile yakıt borularının tıksnmasına enjektörlerin dolmasına kadar kötü sonuçlara neden olabiliyor en güzeli ışık yanmadan deponuzu doldurmanız...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
            benzin pompa motoru düşük benzin seviyesinde yakıtın içinde dönmediği için çok daha devirli ve hızlı dönmeye sebep oluyor bu dönme sonucunda çok ısınmadan ötürü muhtemelen ya pompa sigortası atıyor yahut pompa yanıyor bildiğim kadarı ile bu pompanın fiyatı 400 - 500 civarı arka koltuğun altına denk geliyor...
            Ama asıl benzini dibe indirmenin sakıncası deponun dibindeki tortuyu çekmesi ile yakıt borularının tıksnmasına enjektörlerin dolmasına kadar kötü sonuçlara neden olabiliyor en güzeli ışık yanmadan deponuzu doldurmanız...
            1/2depo kaldımı doldurun sözün özü
            2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
            [center]

Yorum

dun 125 km yol yaptım 65 km sehır ıcınde 60 kmde karısıktı yanı 30 km sı gece donunce yollar bos oluyo sıkısık deıldı yollar hızım 80 90 km cıvarındaydı bı ara 120 ye kadar cıktım eve geldıgımde 100 kmde 7.2 lt gosterıyordu hatta 7.1 dıde rampa cıktım 1 km ye yakın hemen 7.2 cıktı gostergede bana gore gayet ıyı yakıtı bastınmı yakıo basmadınmı yakmıyo gercı bastıgım zamanda bıle 9 lt yı gecmedı 8.8 lt de kaldım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: speed_emre
                dun 125 km yol yaptım 65 km sehır ıcınde 60 kmde karısıktı yanı 30 km sı gece donunce yollar bos oluyo sıkısık deıldı yollar hızım 80 90 km cıvarındaydı bı ara 120 ye kadar cıktım eve geldıgımde 100 kmde 7.2 lt gosterıyordu hatta 7.1 dıde rampa cıktım 1 km ye yakın hemen 7.2 cıktı gostergede bana gore gayet ıyı yakıtı bastınmı yakıo basmadınmı yakmıyo gercı bastıgım zamanda bıle 9 lt yı gecmedı 8.8 lt de kaldım
                Pardon araç diesel değil mi?

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

benzınlı arabam 1.6 180 beygır fotosunu cekeyımde yalanderler sımdı!

Yorum

bende konya'dan izmir'e dönerken, 7.6 ltlik bir değer yakalamıştım hız sabitleyicide 115 km sabit hız ile

Yorum

80-90 km hızla gitmeyi bir becerebilsek zaten sıkıntı kalmayacak.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: xxstormxx
                        80-90 km hızla gitmeyi bir becerebilsek zaten sıkıntı kalmayacak.
                        aynen abi , 2. viteste 3000 d/d de basıp tc aktifken patinaj çektirmeyi bırakırsak bu değerleri hep yakalayabiliriz

Yorum

Valla ben yapmıyorum bu işi herhalde 2500 devirde vites atıyor fazla gaza basmıyorum çok sakin kullanıyorum ama nafile 10.7lt/100km hala

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                          Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Vitesi fazla erken atmakta iyi değilki. Araca devrini kazandırdıktan sonra az gaza basarak illerlemek lazım. Ama 8 li rakamları ben kendi adıma göreceğime inanmıyorum.

Yorum

Araci cOk dusuk devirde kullanmanizda cOk yaktirir,onemli olan uygun deviri anlayabilmek,ozellikle yokuslarda Araci devirsiz birakmayin
                              Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

aynen aracın devirsiz oluşu aracı isteksiz yapıyor, çünkü turbo daha devreye girmemiş oluyor ve araç 1.5 tonluk ağırlığı götürmeye uğraşırken zorluk çekiyor, o anda anlık yakıt tüketimine bakarsanız zaten 20'li sayıları görüyorsunuz

Yorum

İşleniyor...
                                X